Ходене по мъките за нов принтер

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Alina
Мнения: 1061
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 9:45 am

Ходене по мъките за нов принтер

Мнение от Alina »

Здравейте приятели

Решавам значи да си купя нов, готин, многофункционален принтер. Така де, ако ще е гарга да е... :lol: :lol:

Вие какво бихте ме посъветвали да си купя. Искам да е 4 в 1 - принтер, скенер, копир и факс. Разбира се, държа много на качеството на копията и снимките.

Харесах си един на НР - 2610, но пък има и някакъв 2510 който изглежда почти същия, тя и цената му е същата. Има съвсееем малки разлики в параметрите, но са просто незабележими. Пак е 4 в 1.

И понеже като типично БГ-че, свикнало да обикаля магазините, да сравнява цените и да си купи това, което иска най-на далаверка, т.е. най-тънко се пъхнах във все сайтове на фирми, които познавам, и какво се оказва:

Цената НАВСЯКЪДЕ е ЕДНАКВА. Е къде му е тука конкуренцията не мога да разбера. В момента 2610 е намален навсякъде с 50$.

За да си затвърдя подозренията, сравних и цените на някои модели компютри, и да ви кажа - същите са.

Става дума за:
http://www.futureshop.ca
http://bestbuy.ca
http://www.staples.ca

Оказва се, че разликата е единствено в имената на магазините, или както почвам да си мисля, собственика е един и същи, и за да се създаде изкуствено усещане у клиента за конкуренция и уж право на избор, се именуват като 3 различни вериги, а може и да са повече, знам ли?


Благодаря ви предварително
Alina
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004
Мнения: 4882
Регистриран на: Пон Авг 18, 2003 8:28 am
Местоположение: отнороТ

Мнение от sasho71 »

ами te future shop i bestbuy sa почти една и съща фирма, така че много ясно че цените ще са еднакви. виж провери при китайците, те предлагат доста по-евтини неща, не знам само дали в Отава си имате китайски мол като в Торонто :D
bateto
Мнения: 4226
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от bateto »

Ами общо взето ти споделям мнението.Аз си взех от Бюро Ангро 5 в 1-Бротхер/брадар/МФЦ 3220Ц за 200 кинта на промоция и ми варнаха 50к.Много доволен от качеството засега.Лично мнение цените на тия продукти в Бюрото са по ниски от прославения магазин на бадещето.
Аватар
Dino
Модератор
Мнения: 621
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 4:59 pm
Местоположение: Montreal

И аз да кажа...

Мнение от Dino »

Като човек, който доскоро служебно е поддържал принтери (а и не само) на Hewlett-Packard, силно те съветвам - бягай далеч от мултифункционалните им принтери.
Говоря съвсем сериозно.
Досега ня бях се сблъсквал с толкова некадърно написани драйвери и софтуер. Още не мога да схвана от какъв зор ще заемат над 700 MB дисково пространство след като се инсталират - че в този обем можеш да напъхаш Photoshop 8 CS, MS Office 2003 и нормални драйвери за нормален принтер и скенер...
Няколко случая от първа ръка с почти един и същ проблем - инсталирането на драйверите и софтуера омазват Windows-а. Понякога до такава степен, че се налага преформатиране (само преинсталация на Windows-а не помага) на твърдия диск.
И това на компютър HP, с Windows XP специално за HP и със съвсем оригинални драйвери и софтуер.
Мога доста подробно да разкажа за такива случаи, но едва ли е толкова наложително.

Друга марка, която е добре да се избягва е Lexmark - гъзарийките (като говорещ драйвер) не могат да компенсират недостатъците (например, високата цена на печата).
EPSON дават чудесно качество, но са доста капризни.
Май вече предпочитам Canon.

Скоро не съм правил преглед на конкретните модели и цени, но се надявам, че може да се намери изгодна оферта и за твоя случай.


Наслука!


Даниел
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004
Мнения: 4882
Регистриран на: Пон Авг 18, 2003 8:28 am
Местоположение: отнороТ

Re: И аз да кажа...

Мнение от sasho71 »

Dino написа: Друга марка, която е добре да се избягва е Lexmark - гъзарийките (като говорещ драйвер) не могат да компенсират недостатъците (например, високата цена на печата).

Даниел
i на мен говорещия Lexmark ми излиза през носа със скъпите консумативи. така че избягвай зарибяването със цена под 100$, после евтиното излиза скъпо :D
Alina
Мнения: 1061
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 9:45 am

Мнение от Alina »

Благодаря ти Дино

Даваш страхотни съвети, аз и друг път съм чела твои мнения по отношение на РС-та, и определено съм ти фен в това отношение. Е, и на други форумци де :lol: :lol: :lol:

Значи, смяташ, че Канон най-си струват. Ще погледна утре в магазина какво представляват физически, на вид, и пак ще ти пиша.

Благодаря ти отново за съвета. :lol: :lol:
Alina
Alex_dim
Мнения: 388
Регистриран на: Пет Авг 01, 2003 9:32 am
Местоположение: Монреал
Обратна връзка:

Мнение от Alex_dim »

За много добро качество на отпечатване на снимки си трябва отделен фотопринтер или доста скъпо комбинирано устройство. Тези до $200 - $300 са си компромис, но иначе вършат хубава работа. Аз имам EPSON и съм доволен. bateto е прав за бюро ан гро по принцип, но ако се хване нещо на промоция във Фючър шопа, може да е още по-ниска цената.
Ето и един щатски сайт, откъдето изпращат и до Канада, като дават пълната цена + таксите в кан. долари:
http://www.ecost.com/ecost/ecsplash/default_new.asp
Последно промяна от Alex_dim на Сря Яну 26, 2005 11:09 pm, променено общо 1 път.
Аватар
sara
Рошава гарга
Мнения: 888
Регистриран на: Пет Авг 29, 2003 2:49 pm
Местоположение: на клон монреалски

Мнение от sara »

Алина,
в момента compusmart.com имат оферти и дават Lexmarк bez pari (kombi) ако купиш нещо над 199... аз лично го видях случайно на реклама заради един палм, но можеш да погледнеш :)
хайде със здраве
Alina
Мнения: 1061
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 9:45 am

Мнение от Alina »

Мерси приятели


Дино, а какво имаш предвид като казваш, че Епсън правят проблеми. Така като чета другите, и си спомних мой приятел имаше в БГ интернет зала и имаха Епсън, и беше много доволен, голям фен е на тази марка.

Аз в БГ имах пак НР - 960с, скъп и красив, перфектен печат вадеше, но много хабеше консуматив и постоянно имах проблеми с USB-то и наистина постоянно трябваше да го преинсталирам. Благодаря ти, че ми напомни за този проблем, щото е адски досаден. При всяка смяна на мастилото трябваше да преинсталирам. Гадост.
Alina
Alex_dim
Мнения: 388
Регистриран на: Пет Авг 01, 2003 9:32 am
Местоположение: Монреал
Обратна връзка:

Мнение от Alex_dim »

От този сайт претендират, че доставят евтини консумативи - заместители на оригиналните, но не съм поръчвал и не зная нищо за качеството:
http://4inkjets.com/
Гост

Мнение от Гост »

Абе ние имаме един Лексмарк, ама както каза Дино консумативите излизат през ушите ти. И без пари да ти го дават комбито - не го вземай :( Пък качеството на сканираните снимки - направо не е истина :shock:
Аватар
Todd
Мнения: 187
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 3:39 pm
Местоположение: Lower Mainland

Мнение от Todd »

Аз си взех Brother MFC4420 6in1 за около 200$. Засега съм доволен от качеството и консумативите не са по-скъпи в сравнение с другите често срещани модели. Добре е, че може да се ползва като копир и факс без да ми е включен РС. В БГ имах НР, но не съм доволен от качеството и цената на консуматива. По принцип е добре всички устройства да са отделно, ама този вариант удря доста в джоба!
Успех!
По-добре малък ум, отколкото голям цирей!
Аватар
Dino
Модератор
Мнения: 621
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 4:59 pm
Местоположение: Montreal

Относно EPSON

Мнение от Dino »

Основният недостатък на EPSON е капризността им относно консумативите - повече от препоръчително е да се ползват само оригинални мастила. Технологията, ползвана при тези принтери, наистина дава високо качество на отпечатъка, но ако решите да минете тънко и сложите някой "съвместим" консуматив (или решите самостоятелно да напълните мастилниците) рискувате да повредите самата глава на принтера (която не се сменя с всеки "кертридж" и практически би излязла коллкото цял нов принтер).
Е, не твърдя, че 100 % ще се наложи да си хвърлите принтера, но вероятността е доста голяма (изпитвал съм го на собствен гръб).
Освен това, макар и да е примамливо да имаш цветен принтер у дома, аз предпочитам черно-бял, но лазерен.
Защото:
- при лазерния печатът е по-евтин, бърз, траен и т.н., а ако искам да отпечатам снимки - ще ида във фотостудио
- при струйния далаверата е да печаташ по доста страници на един път, а не по 1-2 копия през ден-два или по-рядко. Нали се сещате, че преди всяка първа отпечатана страница принтерът прави почистване на главата, т.е. хаби мастило?

А казах, че май предпочитам вече Canon, защото досега винаги личният ми (и на познати/приятели/колеги) ми опит е показвал, че това са здрави/стабилни/издръжливи принтери, които предоставят добро качество при приемлива (или доста добра) скорост и сравнително ниска цена на копие. Относно консумативите - понася добре и неоригиналните. Дори имам личен опит с един "античен" BJC-210, който един приятел пълнеше и с обикновен канцеларски туш - е това нещо със сигурност има отпечатани над 10 000 копия и вероятно още работи.
Нямам личен опит с любителско пълнене на мастила при новите модели, но аз лично не бих го правил - не съм толкова стиснат, че за няколко спестени долара да ми се наложи евентуално да изхвърля целия принтер.

Alina, имайки предвид студентството ти, бих искал да те провокирам да се замислиш - какво точно ще отпечатваш с този принтер?
Освен това, както Todd писа, по-добре е устройствата да са отделно - разбира се това би излязло малко по-скъпо, а и ще заемат доста място.

Премисли и прецени, не се подлъгвай само от добрия дизайн на устройството и от рекламата му (или далаверата в цената). Общо взето цената на устройството и разходите по печата са в реципрочна зависимост.


Даниел

P.S. Не коментирам Brother, защото нямам достатъчно натрупан опит с тях - само съм им инсталирал драйвери и съм ги настройвал. Няколко познати и приятели ги имат и досега никой не се е оплакал.
Godis
Мнения: 1661
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 2:22 am
Местоположение: Montreal, Pointe Claire

Мнение от Godis »

Еее Дино, 100% съм съгласен с теб. Струйни съм виждал по гаражните разпродажби за по 10$. Номерът е че като го заредиш с консумативи, ти излиза почти като да си купиш нов. Като че ли основното в тази търговия са консумативите , а принтерите са само добавка.

Иначе Канон са си супер, работил съм 5 години с един А3 в БГ и никога не ми е създавал проблеми, лесно се пълни с други мастила.

Но тук съм решил - само лазерен и то от НР. Сравнявал съм в работата 2-3 марки, но засега не съм видял принтер да печата по-бързо от НР.

За съжаление обаче, нещо не попадам на категория 'домашни' принтери - нещо от рода на 4P(май така беше).
Nalex
Мнения: 369
Регистриран на: Пет Окт 24, 2003 6:41 am
Местоположение: Mtl

Мнение от Nalex »

Аз имам лазерен Самсунг и съм супер доволен от него.Цяла година го ползвам, никакъв проблем не ми е направил.А го взех само за 150 КАД (нов).
Заключено