Интервал от време извън Канада след одобрение
Интервал от време извън Канада след одобрение
Здравейте,
След одобрение за влизане в Канада по процедурата експрес ентри, колко дни е минималният престой на територията? Ако престоят е няколко дни и след това се излезе от страната - в какъв сток трябва да се влезе пак, за да не се изгубят правата? Давам пример: живея в UK и кандидатствам по express entry. Ако ме одобрят трябва да вляза в страната до една година от подаване на документите ако не греша. Има ли вариант да вляза в страната за седмица и да изляза след това и в какъв срок мога да отсъствам без да изгубя правото си на пребиваване там?
Благодаря
Благодаря
След одобрение за влизане в Канада по процедурата експрес ентри, колко дни е минималният престой на територията? Ако престоят е няколко дни и след това се излезе от страната - в какъв сток трябва да се влезе пак, за да не се изгубят правата? Давам пример: живея в UK и кандидатствам по express entry. Ако ме одобрят трябва да вляза в страната до една година от подаване на документите ако не греша. Има ли вариант да вляза в страната за седмица и да изляза след това и в какъв срок мога да отсъствам без да изгубя правото си на пребиваване там?
Благодаря
Благодаря
- optics
- Модератор
Re: Интервал от време извън Канада след одобрение
Оправи си малко терминологията за да се разбираме по-лесно. Процедурата няма значение. Получил си виза за permanent resident, след което ще получиш и карта. Искаш да разбереш условията за поддържане на статус на permanent resident. Обсъждано е във форума, ползвайте търсачката. А най-добре четете официалния сайт - cic.gc.ca.ReeN написа:Здравейте,
Благодаря
Благодаря
Защо не ви казвам директно отговора ли. Защото не го помня и защото не съм сигурен колко ще ми повярвате. А има и форумци дето винаги са сигурни и винаги готови с отговорите. На тях ще им повярвате ли?
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Терминологията ми е нормална - няма да влизам в излишни спорове за това кой как пише. Все пак си ме разбрал. Ако ще помагаш - просто го направи, ако не - спести ми излишни коментари. И да! В момента търся точно компетентни форумци, които да ми помогнат, а не да ми търсят граматически грешки, грешки в словореда или терминологията. Благодаря все пак, че отдели време да помогнеш
Няма изискване за минимален задължителен престой след влизането ви в Канада. Може да се качите на самолета веднага след като минете административните процедури по оформянето на статута ви в Канада. Дори още преди да сте си получили PR картата.
В последния случай т.е. ако нямате PR карта в себе си, при връщане в Канада ще трябва да си извадите срещу $50 CAD Permanent resident travel document за да влезете в страната.
А за да си съхраните PR-статуса, просто трябва да можете да докажете, че сте живели постоянно в Канада в продължение на минимум 2 г. от 5 последователни.
В последния случай т.е. ако нямате PR карта в себе си, при връщане в Канада ще трябва да си извадите срещу $50 CAD Permanent resident travel document за да влезете в страната.
А за да си съхраните PR-статуса, просто трябва да можете да докажете, че сте живели постоянно в Канада в продължение на минимум 2 г. от 5 последователни.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Благодаря Ви много за отговора, наистина ми помага!
Одобрението означава да получите имиграционна виза - след това трябва да влезнете в Канада в рамките на срока на тази виза, който няма нищо общо със едната година от подаването на документите. Също така, имайте предвид че имиграционната виза не може да бъде удължена.ReeN написа: Ако ме одобрят трябва да вляза в страната до една година от подаване на документите ако не греша.
След като сте влезнали в Канада и сте получили статута си на постоянно пребиваващ в Канада, както вече е станало дума по-горе в темата - трябва да пребивавате в Канада 2 от всеки 5 години за да не си загубите статута.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Благодаря и на Вас за отговора
- roumensp
Детайлите относно запазване на PR статус се сменят отвреме навреме, но отговорът е ДА при всички положения. Аз влезнах в Канада за няколко дена, за да си получа PR статута и после отсъствах около 2 години преди да се заселя окончателно.ReeN написа:Има ли вариант да вляза в страната за седмица и да изляза след това и в какъв срок мога да отсъствам без да изгубя правото си на пребиваване там?
Благодаря
Страхотно! Благодаря за отговора.
за да си съхраните статута за ПР трябва в рамките на 2 год. от 5 да имате престой там.Можете да влизате и излизате когато искате.
Не обръщай внимание на Оптикс и Марто, това са две болни момчета,пълни със злоба и ненавист към себе си и околните.
Моля те,когато отидеш в Канада,не ставай като тях, те са тежък случай .
Със здраве приятел и успех
Не обръщай внимание на Оптикс и Марто, това са две болни момчета,пълни със злоба и ненавист към себе си и околните.
Моля те,когато отидеш в Канада,не ставай като тях, те са тежък случай .
Със здраве приятел и успех
Благодаря за коментара, малко късно отговарям, извинявам се. Надявам се да заминем, но се пояеиха малко усложнения с IELTS, забих там и вече трети път не мога да се справя.
Благодаря.
Благодаря.