Документи, преведени на английски

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Peteto
Мнения: 14
Регистриран на: Чет Юли 31, 2003 3:50 am
Местоположение: Sofia
Обратна връзка:

Документи, преведени на английски

Мнение от Peteto »

Привет на всички!

С моя приятел си подадохме preliminary appl. на английски (решили сме цялата кореспонденция да е на англ.) Смятаме да се заселим извън Квебек.
Въпросът ми към вас е: Проблем ли ще бъде ако официалните документи са легализирани само на английски. Нали все пак и този език е официален!?!Френските преводи и да ги направя, после не смятам да ги използвам...
MM
Мнения: 2
Регистриран на: Чет Юли 31, 2003 7:16 am

Мнение от MM »

Здравейте!
!! Първо - ако сте решили да кандидатствате за Квебек, НИКОГА (!!) и на НИКОЙ не казвайте, че не смятате да живеете там или не обичате френския и въобще не говорете за това. Това къде ще живеете го решавате и дискутирате след като вземете визите. А до тогава има много време...
Първият въпросник е само на английски. Може всички преводи да са на английски, няма проблеми, аз така направих (минал съм интервю вече). Следете този форум много внимателно (и миналите коментари също) и ще имате отговори на всички въпроси дори без да питате.
Успех!
gen Fon Klinkerhofen
Мнения: 32
Регистриран на: Сря Юли 30, 2003 8:43 pm
Местоположение: Монреал

Tyi verno

Мнение от gen Fon Klinkerhofen »

Absoljutno prawilno. Dokumentite mozhe da sa na kakywto ezik si iskash nikoi za towa nqma da ti naprawi problemi. A shto se otnasq za zazselwaneto i aaz bih te posywetwal, wzemi wizata pyk togawa go komentirai.
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината
Мнения: 4829
Регистриран на: Нед Юли 27, 2003 4:52 pm
Местоположение: Montreal, QC

Мнение от IvHaydu »

Здравейте!
Моя съвет е - щом минавате през процедурата за Квебек - подавайте си документите на френски! Освен че ще ги зарадвате повече, отколкото ако са на английски, ще си научите и данните си на френски, което ще ви помогне за интервюто.
Успех! :D
:beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Клара
Мнения: 63
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 6:12 am
Местоположение: MNT

Мнение от Клара »

Според мен, и да искате не може цялата кореспонденция да е на английски. Вторите документи ги получихме на френски език, въпреки, че първите ги попълних на по-разбираемия за мен английски.
Част от документите ни бяха на английски- например банковите референции. Нямахме проблеми към настоящия етап-минало интервю.
Good luck!
Заключено