Мотивация, а ?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
pumpy
Мнения: 10244
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm

Мотивация, а ?

Мнение от pumpy »

миналата седмица се включих в обсъждането на заплатите в България и мотивацията за имиграция, различна от получаваните доходи тук. сега искам да споделя една случка от милата ни родина. правя го с голяма болка, съзнавайке че България не е само това, което ще разкажа, но и това ми стига да ме мотивира.
пътува влак от София за Радомир. в едно купе няколко младежа на около 20-25 години.един от тях пътува без билет.при проверка на билетите съответно този младеж не показва такъв - mal chance......
тримата пътни полицаи, порядъчно пийнали, за да ходят на работа, решават че пътуването без билет от София до Радомир ( на стойност 2,50 лева ) е достатъчна причина този младеж да бъде ИЗХВЪРЛЕН ОТ ВЛАКА В ДВИЖЕНИЕ...... една седмица по-късно момчето умира в болницата......
знаете ли, мен не ме шокира толкова много смъртта ( все пак аз съм учил години за лекар и съм претръпнал доколкото мога малко или много да възприемам смъртта като пореден случай, доколкото това е възможно за човешката психика ). Ужасно е тези, на които трябва да разчиташ да те защитят да те убият. да беше някой пияница да се бориш, но можеш ли да посегнеш на полицай ? честно не ми трябва друга мотивация. аз имам дете и искам да имам още едно две и не мога да си мисля даже, че може да им се случи такова нещо.

знам ще се намерят хора, които ще кажат че това се случва и може да се случи навсякъде по света, но то се случва ТУК и СЕГА и аз не искам да съм част от него. съжалявам за родината си, съжалявам, че ще трябва да съм имигрант в чужда страна, но искрено се моля това да не е възможно да се случи в Канада. ако не то няма голям смисъл да имигрирам.
Гост

Re: Мотивация, а ?

Мнение от Гост »

poumpy, това което си описал е наистина кошмарно. Аз за разлика от теб се впечатлявам от смърта и цената на човешкия живот. Тук съм виждала хора, които качвайки се на автобуса не могат да си платят билета /т.е. изобщо не би трябвало да могат да се качат/, но шофьора ги пуска - човещина. Тук хората са невероятни - още 1000 пъти мога да го повторя. На мен ми се е случвало да нямам пари да си платя хляба и да ми го купи една баба /съвсем непозната/ зад мен на опашката. Само че имиграцията има съвсем други измерения и мотивацията .... не стига.
pumpy
Мнения: 10244
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm

Re: Мотивация, а ?

Мнение от pumpy »

Ombudsman написа:poumpy, това което си описал е наистина кошмарно. Аз за разлика от теб се впечатлявам от смърта и цената на човешкия живот. Тук съм виждала хора, които качвайки се на автобуса не могат да си платят билета /т.е. изобщо не би трябвало да могат да се качат/, но шофьора ги пуска - човещина. Тук хората са невероятни - още 1000 пъти мога да го повторя. На мен ми се е случвало да нямам пари да си платя хляба и да ми го купи една баба /съвсем непозната/ зад мен на опашката. Само че имиграцията има съвсем други измерения и мотивацията .... не стига.
може да не съм описал много точно, но за това става дума - за човещина. човешкия живот няма стойност, за да го измерим. сигурно си права за останалите измерения, с тях ще се опаря живот и здраве като получа визи, но не случайно заглавието е мотивация.
joro
Мнения: 6460
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 11:04 am
Местоположение: Bulgaria

Re: Мотивация, а ?

Мнение от joro »

Тази случка прочете ли я някъде, или си я измисли?
"Което не става с кубатура, става с обороти"- девиз на японската фирма Кавазаки
pumpy
Мнения: 10244
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm

Re: Мотивация, а ?

Мнение от pumpy »

joro написа:Тази случка прочете ли я някъде, или си я измисли?
иска ми се да си бях измислил, но не.
както виждаш от профила работя в болницата в Радомир и контактувам с колеги занимавали се със случая. момчето живеели няколко къщи пот тази на сестрата ми от кабинета. за голямо съжаление е истина...
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Мнения: 9069
Регистриран на: Пет Авг 29, 2003 8:40 am
Местоположение: j-cowboyland, Toronto
Обратна връзка:

Re: Мотивация, а ?

Мнение от KolioBalkanski »

[бъде ИЗХВЪРЛЕН ОТ ВЛАКА В ДВИЖЕНИЕ[/color
tva ne bi se sluchilo tuk
ama toi kato jivee v BGto e triabvalo da si pomisli choveka predi da se kachi bez bilet
tuk ima drugi problemi - ne se mesti ot Bgto samo zaradi tva a pishi na vliatelni hora i nakajete ubiicite
ili gi ubii ti sam - shtom si lekar sigurno znaesh kak.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
anito
Мразим да мислим
Мнения: 2595
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 9:35 pm
Местоположение: Са

Мнение от anito »

Neweroqtno e! Makar 4e w BG wsi4ko lo6o move da se o4akwa... za valost.
Towa tuk ne move da se slu4i!!!

Dnes i az se setih za edin konkreten primer, podhodia6t za motiwacia, no niama smisal da go pi6a: sigurno wseki e w systoianiq da dade stotici...
Wsi4ki znaem kakaw ko6mar e w BG.
Nadiawam se, 4e horata, koito opiswat trudnostite tuk, go prawiat, za da razbiiat niakoi swrahiluzii, koito move bi imat niakoi bade6ti imigranti.

Az samata, kogato dawam mnenie, se opitwam da bade trezwo. I taj kato ima dosta trudnosti, pi6a i za tiah. No w nikakaw slu4aj ne moga da kaga, 4e tuk e po-zle ot w BG.

Takiwa absurdi tuk sa newyzmovni! a i mnogo drugi...
Обичам да преча
Canuck
Непукист
Мнения: 1836
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:36 pm
Местоположение: Мадрид

Мнение от Canuck »

Da, vyarno e i na men tova mi haresva tuk, che otnosheniyata sa normalni v publichnoto prostranstvo. Daje mi pravi vpechatlenie, kak shofyoriter kazvat molya, minete nazad, posle dobavyat blagodarya! A, ne da mu takovam maykata, tolkoz myasto ima nazad, kakvo ste mi se skupchili tuk na glavata be?! Poznata kartinka nali. :cry: Navsyakade chuvash please i thanks, moje da ne e isrkeno kazvat nyakoi, moje i da e taka, no go predpochitam pred grubostta v bg. Dori kato vrvish po ulicata i kato sreshtnesh nyakoi na po-tsen trotoar, zabelyazvam, che ne samo az iskam da se otmestyas, no i chovekat sreshtu men se opitva da mi napravi pat. Kato vlizam nyakade, ako ima chovek pred men, obiknoveno drji vratata i mi ya predava kato shtafeta da ne se zatvori pred nosa mi. Nyakak si tey neshta mi pravyat golyamo vpechatlenie vse oshte i mnogo me kefyat, zashtoto tochno tey drebni neshta na prv pogled, kogato ne sa nared obrshtat karucata. Shtoto kato se kacha sutrin na avtobusa i kato mi kaje usmihnat shofyora: Good morning, Sir, tova nyama kak da ne predizivka ot men otveten pozdrav s usmivka, a posle, kato se sluchat oshte dve tri podobni neshta, tova sazdava dobro nastroenie i se chuvstvam mnogo got. V bg, ako ne se yadosam pone tri pati na den, go smyatah za sravnitelno dobr den. :P E, razbira se, che imam i dobri spomeni, sreshti s priyateli, kuponi i t.n, no teya neshta ne stavat vseki den, a ejednevieto e prosto otvrat, ujasno depresirashto.
A, tova, koeto e stanalo s tova momche a skandalno, samo che v bg kakvoto i da stane nyama da se uchudya. Hubavo e neshto da te motivira za imigracia. motivaciyata e chudesen motor, koyto te kara da rabotish bezspirno za realiziraneto na celta!
Uspeh Poumpy! :beer:
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Аватар
Koko
Мнения: 8033
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm

Re: Мотивация, а ?

Мнение от Koko »

Poumpy, тази случка е наистина ужасна и за съжаление едва ли е единствената - почти всеки ден из българските вестници могат да се прочетат доста ужасяващи неща от българското ежедневние.
Имай предвид обаче че тази ти мотивация е достатъчна за да те накара да напуснеш България, но когато прекрачиш канадската граница ще разбереш две неща - първо, че проблемите които си имал в България са останали далеч назад във времето и пространството, второ че в Канада новодошлите имигранти се сблъскват с една много различна от очакванията им действителност. Дано тогава да не се почустваш излъган или разочарован.
В скоби казано - подобни неприятни неща се случват и в Канада. В момента в една от централните провинции (Манитоба или Саскачуан) се води дело срещу група полицаи за това че преди 10-12 години са оставили нарочно на открито посред най-студената зима местен младеж (индианец), който е починал от измръзване.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
anito
Мразим да мислим
Мнения: 2595
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 9:35 pm
Местоположение: Са

Re: Мотивация, а ?

Мнение от anito »

Koko написа:В скоби казано - подобни неприятни неща се случват и в Канада. В момента в една от централните провинции (Манитоба или Саскачуан) се води дело срещу група полицаи за това че преди 10-12 години са оставили нарочно на открито посред най-студената зима местен младеж (индианец), който е починал от измръзване.
Ami eto ia razlikata. Predstawia li si niakoj, 4e 12 god. sled kakawto i da e bilo slu4aj w BG 6te se wodi delo. Da ne goworim sre6tu policai! I w polza na nikogo neizwesten 4owek! 4e i ot malcinstwata...
Обичам да преча
marinaro
Мнения: 100
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 8:50 am

Мнение от marinaro »

Мотивацията за мен е едно от най-важните състояния на духа за постигане на личен и обществен успех. Не случайно в големите компаний се набляга изключително много на мотивацията за постигане на начертаните цели. Така, че тук в БГ от сутрин до вечер всеки ден ме мотивирам за по-скорощно получаване на визи. Прав е Канука за това: В БГ ежедневието е толкова депресиращо, че на човек направо му писва. Тук за да се чувстваш добре трябва или да имаш много добри приятели, които да са и колеги на работното място, или да си супер егоист и затворен в себе си. Така, че viva Canada!!! :lol:
Тара
Мнения: 52
Регистриран на: Вто Авг 05, 2003 4:21 am
Местоположение: София

Мнение от Тара »

Slucajt e povece ot ujasjvasht, ne stigat dumite v takava situacij.
No vsicki ste pravi, osnovnij motiv, horata da napuskat BG e imenno tova arogantno i prostashko otnoshenie /meko kazano/ pomejdu ni, ne tolkova bezparicieto, makar ce i tova si e seriozen motiv.
Za jalost"rozovoto"polojenie na starnata, v goljma stepen se dalji imenno na tozi ni mantalitet, koito imam cuvstvoto, ce se vloshava, a ne se podobrjva.
Силата е в теб!
Joy
Мнения: 4013
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 11:30 pm

Мнение от Joy »

За най-голяма жалост,арогантността си и простотията си я носим и тук.Който си е простак в България,мислиш ли,че тук ще се промени?Променя се само към по-лошо...
Що се касае случая...Знам,че много имате нужда от желязна мотивация,но отделно взети случаи не могат да бъдат такава.Тук също се случват такива неща,и тъй като новините им по телевизията са страшно неинформативни,обсъждат всеки подобен случай седмици наред.
Вярно е,че поздравяват хората на улиците и са много приветливи,към което бързо свикваш и трудно отвикваш.Това е голяма причина за разочарование от България при първата отпуска обикновенно.Но и аз като Иглика съм на мнение,че само това не стига за мотивация.
Спомних си и аз случай от моята практика в България.Пристига мъж целият окървавен и обезобразен в лицето.Докато го шиех ми разказа,че за 15 години емиграция в Щатите,се прибира за пръв път,за да види майка си,и групичка таксиметрови шофьори го пребили.Малко парадоксално,защото и той е таксиметров шофьор в Лос Анжелис.Викаше и се възмущаваше,че ще ги съди,а аз едва успях да го успокоя и да му напомня,че не се намира в Щатите и може да забрави спокойно за съденето.
Вярно е,че тук се чувстваш малко по-защитен...Всъщност,напоследък в България хич не се чувствах защитена и разбира се,това е сериозна причина,но самичка май не е достатъчна...
Хе-хе,аз сега се сещам,че аз си донесох от България една изрязка с 99 причини да остана в България,които всъщност си бяха антипричини (май и аз съм имала нужда от мотивация допълнителна).Откакто съм тук,това листче не съм го и поглеждала.
Аватар
vladi64
Мнения: 130
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 4:24 pm
Местоположение: Montreal-не за дълго
Обратна връзка:

Мнение от vladi64 »

JOY написа:Хе-хе,аз сега се сещам,че аз си донесох от България една изрязка с 99 причини да остана в България,които всъщност си бяха антипричини (май и аз съм имала нужда от мотивация допълнителна).Откакто съм тук,това листче не съм го и поглеждала.
http://www.e-bane.net/modules.pnp?name= ... le&sid=128 Motivaziq, a!
Аватар
vladi64
Мнения: 130
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 4:24 pm
Местоположение: Montreal-не за дълго
Обратна връзка:

Мнение от vladi64 »

JOY написа:Хе-хе,аз сега се сещам,че аз си донесох от България една изрязка с 99 причини да остана в България,които всъщност си бяха антипричини (май и аз съм имала нужда от мотивация допълнителна).Откакто съм тук,това листче не съм го и поглеждала.
http://www.e-bane.net/modules.php?name= ... le&sid=128 Motivaziq, a!
Заключено