Аз гледам себе си и затова си позволяваме да коментирам. Никога не се държа пренебрежително към хората говореши различен от моя език.Joya написа:Не знам защо слагате всички местни в една категория.
Аз мога да генерализирам, не съм виждала местни с големи глави (както се тръбеше тук по едно време) и всички с които контактуваме до сега са свестни. Нито един човек не ми се е подиграл за езика, напротив изслушват ме, говорят по-бавно. Децата нямат никакви проблеми с общуването с местни деца, даже повечето им приятели са такива, канят ги на гости, на партита.
Мисля че когато човек очаква лошо отношение или търси само лошото в хората, е да намира го.
Случката описана в темата не смятам че е дискриминационна, напротив жената съвсем искренно е казала че не познава езика, аз бих отговорила че е български и е кирилица, за това им се вижда странен.
Само вижте как ние се отнасяме към хората които не говорят добре български, или не пишат правилно. Търсиме грешките и изрично ги подчертаваме, подиграваме се. Как се отнасяме с циганите, турците, бежанците и подобни. Хубаво е човек първо да погледне себе си, после да съди другите.
Предполагам,че за Клисуров важи същото нещо.