Покупка на автомобил.Торонто.

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
caesarsbs
Мнения: 42
Регистриран на: Чет Яну 05, 2012 1:05 pm

Покупка на автомобил.Торонто.

Мнение от caesarsbs »

Здравейте отново.Дой$е време за покупка на кола.Реших да потърся информация от вас.
Нуждая се от евтина кола(1000-1500$).Мисля си за марка Тойота,предпочитам да е по-голяма колата (DOdge or Chewrolet) гледам ги в киджижи вървят към 1500$.Смятам да работя с колата(Пица деливъри ,бояджийски работи).
Някой ако познава някой Българин дилър на коли. Също така искам да попитам след като закупя автомобила какво е нужно да се плати,прегледи,номера,винетки или....
Интересува ме също така цената на застраховката.Живея в Nort York близо до Fairview Mall.След 10 дена ще имам G лиценз.
Разбрах че трябвало да се платят 2 вноски за застраховката,а ако реша да прекратя предварително застраховката какво се случва?Изгарям ли с 2 ра та вноска?Може ли да прекратя и примерно след 2 месеца пак да си направя на същата кола? :hai:
Аватар
Koko
Мнения: 8033
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm

Re: Покупка на автомобил.Торонто.

Мнение от Koko »

Мисля че ще намериш отговор на повечето си въпроси в този уеб сайт:

https://www.ontario.ca/driving-and-road ... nd-sticker"

Ако не ме лъже паметта в Мисисага някъде имаше българин авто-търговец, но спомените ми са от преди 5-6 години, ако не и повече, така че нямам представа как стоят нещата в момента, пък и с какво мислиш че би помогнало това че търговеца е българин?

Другото нещо което си мисля че ако купиш кола на такава цена, то след това сигурно ще дадеш двойно повече пари за ремонта й, но разбира се решението в това отношение е твое.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
miteto
Модератор
Мнения: 11161
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 3:26 am
Местоположение: Toronto

Re: Покупка на автомобил.Торонто.

Мнение от miteto »

http://firstautogroup.ca" - тези са дилъри българи. Ако купуваш кола от дилър, те ще дадат и табелка за номера и стикер (освен ако не настояваш сам да си ги набавиш тези неща) - общо взето ще уредят всичката документация и за нищо не трябва да се грижиш - освен да изкихаш кинтите, хехе. Трябва да дадеш валидна застраховка на дилъра, преди той да може да предаде колата в твое владение.
За застраховката - виж в онлайн https://www.kanetix.ca/" и http://www.insurancehotline.com/" да се ориентираш грубо за цените (приготви се за шок). Също пробвай в https://www1.johnson.ca/" и http://www.belairdirect.com/" мисля че има шанс да ти дадат по-ниски цени от предните два сайта.
Всяка застрахователна компания има различни условия, това с двете вноски не съм го чувал. Ако прекратиш предварително застраховката някои компании ще те "глобят", т.е. ще ти върнат по-малко пари (обикновено си плащаш вноската предварително за следващия месец). Като ти започне веднъж застрахователната история, не е хубаво да имаш "дупки", т.е. да спреш застраховката и след 2 месеца да я подновиш пак. Какво точно искаш да правиш със застраховката?
Аватар
myhata II
Мнения: 15705
Регистриран на: Чет Яну 18, 2007 5:16 pm
Местоположение: Toronto Ontario

Re: Покупка на автомобил.Торонто.

Мнение от myhata II »

Тези от Киплинг са скъпари, продават коли от 6 нагоре, за това което търсиш ще намериш при Емил на Данфорд и Виктория Парк !
Чичо емо е най дъртия дилър българин в Канада, от 1960 г :rock:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
kiro
Мнения: 877
Регистриран на: Сря Сеп 12, 2012 7:27 pm
Местоположение: Торонто

Re: Покупка на автомобил.Торонто.

Мнение от kiro »

За първа застраховака провери в TD. Плащат се 2 вноски - първа и последна. Ако продадеш колата, може да прекратиш застраховката. Ако не си в Канада известно време, може да я спреш, но зависи от компанията.
Bulgayrian
Публикувай отговор