Моля, помогнете ми по един въпрос отностно образовението!!!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
Independent
Мнения: 1723
Регистриран на: Пет Сеп 24, 2004 8:03 am
Местоположение: Montreal, QC

Мнение от Independent »

Упс, моя грешка. Изобщо не зацепих, че не "чуваш" френски :oops:
Буквално ми казаха, че нямат нужда от документи, доказващи познания по английски.
Та така. Като се има предвид, че "срока на годност" на ИЕЛТС е 2 години, а пък френския ще ти трябва така или иначе, мисля вече става 100% ясно кой език натежава. В крайна сметка, ако наистина си добре с английския, подготвителен курс за ИЕЛТС може да изкараш по всяко време (или поне да си намериш материали за самостоятелна подготовка). Изпитните сесии са всеки месец, а резултатите излизат за 10 дни, така че ТОВА ще ти е най-малкия проблем.
Но френския, ах, френския :cry: . Сега съкровището се мъчи с него. Не че на интервюто ще успее да измъца нещо смислено (не и за толкова кратко време), но поне да се види, че има желание. Ако знаеш какви мъки са с тия перверзни звуци, не е истина просто. Седим и с часове повтаряме "ю", "у" (ама онова, странното), "кь"... А пък като се сетя, че с английското произношени сме нямали никакви такива проблеми.
Не че искам нещо да те агитирам, но... Залавяй се с френския възможно най-скоро! (хм, май почнах да се повтарям, а съм само от няколко дни в тоя форум :? )
anete
Мнения: 35
Регистриран на: Пон Юни 14, 2004 5:11 pm

Мнение от anete »

[quote="nobleman" И още нещо - в апликационният формуляр, точка образование след като отбележим последното, което в случая е висше, трябва ли да отбелязваме и другите - средно и т.н. Благодаря предварително![/quote]
На нас ни казаха, че след висше втора специалност със средно образование не може да се пише.Втората специалност трябвало да бъде с равна на първата или с по-висока степен на образование.Тъй като много ни интересува вярно ли е това или не, ще съм много благодарна на този, който изкаже компетентно мнение. Благодаря!
nobleman

Мнение от nobleman »

Мисля, че съм съгласен с Анет. Защо трябва са изписваме в апликационните формуляри и другите си нива на образование, след като това е най-висшето , което притежавам. Дипломата ми за средно образование не е валидна, т.като имам в случая по-висше от това. Що се отнася до разни сертификати, аз имам един от техникума - за клас/ разред и прочие. Т.Е. ако все пак опиша моето образование, естествено от възходящ към низходящ ред- до основно ли трябва да го опиша и както сами разбирате, мога като документ да представя само академичната си справка и дипломата си.
Аватар
rose
Мнения: 265
Регистриран на: Съб Май 08, 2004 9:09 am
Местоположение: Montreal

Мнение от rose »

Zdrasti Nobleman,
V grafa obrazovanie se pishat kakto visshe taka i sredno v sledniat red:
na parvo miasto visshe
na vtoro miasto sredno
vinagi se zapochva s poslednoto zavarsheno obrazovanie...osnovnoto prosto ne gi interesuva...Kogato posle podavash dokumenti za viza triabva da napishesh podrobno kakvo si pravil ot 18 godini natatak i ne triabva da ima nikakvi praznoti i otnovo se opisvat obuchenieto, kazarmata i saotvetno staja...
Kasmet! :wink:
Аватар
Independent
Мнения: 1723
Регистриран на: Пет Сеп 24, 2004 8:03 am
Местоположение: Montreal, QC

Мнение от Independent »

В указанията много ясно пише да се изброят ВСИЧКИ получени образоване БЕЗ основно. С думи прости - висши, полувисши, средни.
nobleman

Мнение от nobleman »

Благодаря Роза! Привет Пловдив!
С две думи да си напиша първо висшето, а после средното. Но документ мога да представя само за висшето, нали? Само не знам следдипломните квалификации, къде трябва да ги отбележа?
Аватар
Agi
Мнения: 369
Регистриран на: Сря Ное 05, 2003 3:38 am
Местоположение: Montreal

Мнение от Agi »

1. сядай си на д-то и учи здраво френски, защото на интервюто няма да ти се размине и ще трябва на кажеш 2-3 лафа, може и повече :), английският е само екстра и никой не ти иска документ
2. в документите за образованието си пишеш абсолютно всички квалификации/специлизации за които имаш някакъв документ - било то диплома или сертификат (вкл. средното) и ги изброяващ по години. човек никога не знае, от къде ще изкочи зайчето
Аватар
rose
Мнения: 265
Регистриран на: Съб Май 08, 2004 9:09 am
Местоположение: Montreal

Мнение от rose »

Zdrasti Nobleman,
Sleddiplomnite kvalifikatsii se pishat kato se zapochva ot nai-skoroshnata i ako estestveno tia e nadgrajdane nad vissheto obrazovanie...
Ne znam zashto niamash diploma za sredno obrazovanie,ako ti e ostanala v universiteta si ia vzemi tia shte ti triabva, nishto che ne e posledna..., tia triabva da e prevedena i da ia nosish na interviewto.Moje da vaznikne vaprosat: Kakvo bihte raboteli, ako ne si namerite rabota po spetsialnostta ot vissheto obrazovanie...i togava shte se pozovesh na neia :wink:
Kasmet! :P
Заключено