Въпроси към скоро кандидатствалите за Study Permit

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Публикувай отговор
Stormy19
Мнения: 21
Регистриран на: Пон Фев 24, 2014 12:07 pm

Въпроси към скоро кандидатствалите за Study Permit

Мнение от Stormy19 »

Здравейте,

Приета съм в колеж в Отава, с официално получен Letter of Acceptance, и в момента се боря с документите. Това, което имам до момента:

- Letter of Acceptance
- IMM 1294E - Study Permit Application Form
- IMM 5257B_1 - TRV Application
- IMM 5483E - Document Checklist
- IMM 5645E - Family Information
- Валиден паспорт
- 2 снимки според изискванията
- Доказателство за наличие на финансови средства (документ от родител, който е със статус гражданин, и документ от моята страна за наличността по моите сметки)
- Копие от валиден документ (паспорт и citizenship card на родителя)
- Декларация за финансова издръжка от родителя
- Писмо от работодателя на родителя в Канада
- Такса (все още не е платена, но съм наясно със стойността и начина и документите, които трябва да получа и приложа след плащане)

*Медицинско може да ми бъде поискано, но на този етап ми беше отговорено, че не е необходимо да прилагам към общия пакет!

ВЪПРОСИ

1. Това което не ми е ясно е дали трябва да приложа и Свидетелство за съдимост. Имам издадено и преведено такова, единствено трябва да помоля преводаческата агенция да прикрепи оригинала към превода, вместо копието, което им бях оставила. Никога не съм пребивавала извън територията на България за повече от 6 месеца.

2. Също! Необходими ли са ми:
- Удостоверение за раждане
- Копие от лична карта
И изискват ли същите нотариална заверка преди превод?

3. Мен касае ли ме т.нар. Letter of Explanation, при условие че съм приета в двугодишна програма? Доколкото разбирам документът е за тези, които заминават като TRV, с идея да се запишат на кратък курс, или на по-късен етап, след завършване на 3-4-месечен курс, да продължат обучението си в Канада.

Надявам се това да е последен въпрос! Документите от родителя в Канада (писмо-декларация, банкова референция, писмо от работодател, копие от лични документи) трябва ли да бъдат заверени от институции на територията на Канада? Първоначално ги получих незаверени, а в момента разполагам със сканирано, цветно заверено четливо копие от същите. Проблемът е че вече съм закъсняла с подаването на пакета документи и няма да имам време да изчакам получаването на заверените документи по поща.

Моля, ако някой в момента също е в процедура по издаване на студентско разрешително, да се свърже с мен.

Благодаря Ви предварително!

Силвия
dea
Мнения: 360
Регистриран на: Пет Фев 08, 2008 12:21 pm
Местоположение: Montreal

Re: Въпроси към скоро кандидатствалите за Study Permit

Мнение от dea »

Здравей.
Не пречи да изпратиш някой документ в повече, по- лошо е ако липсва. Следвай официалните указания (писмо до теб+ на сайта на учебното заведение)
Свидетелсвото за съдимост е за издаване на виза, не мисля че колежът се интересува от него освен ако не ти е поискан изрично.
Аз бих изпратила копие от акта за раждане+ превод и копие от лична карта. Без нотариална заверка.
За родителя изпрати копията за да не изпускаш срока. Според мен спазването на срока е най-важната ти задача в момента.
Трябва да носиш всички оригинали при записването. Колежът ще провери тяхната достоверност.
Остава и опцията да зададеш въпросите си директно към учебното заведение.
‘You can’t control what happens in life, but you can control the way you respond’
Stormy19
Мнения: 21
Регистриран на: Пон Фев 24, 2014 12:07 pm

Re: Въпроси към скоро кандидатствалите за Study Permit

Мнение от Stormy19 »

Мерси много! Отговорът ще ми бъде полезен, но в случая (може би моя грешка) става дума за документите, които трябва да подготвя за Канадското посолство/ Визовия център в Румъния, за издаване на Стъди Пърмит-а. По документи (преведени и легализирани дипломи) и положен изпит IELTS и взет Assessment Test вече съм приета в Отава. Доколкото разбирам, за колежа ще ми трябва свидетелство за съдимост и БЧК, заради програмата, в която съм приета, като БЧК мога да държа/ взема и на място.
Stormy19
Мнения: 21
Регистриран на: Пон Фев 24, 2014 12:07 pm

Re: Въпроси към скоро кандидатствалите за Study Permit

Мнение от Stormy19 »

За тези, които кандидатстват през Визовия Център в София, носете си и копие от преведените, и евентуално легализирани дипломи за образование, средно/ више, както и попълнен и подписан формуляр за съгласие за използване на техните услуги. Подадох си документите, ако някой има въпроси, може да пита, ще отговоря.
Публикувай отговор