smt написа: Изобщо не бих си помислила, че ако се интересувам как върви процедурата ми някой би се заял с мен и би увеличи срока от 3 на 6 месеца и го казва човек, който винаги си има едно на ум и не е толкова доверчив.
Аз гледам какво педупреждават хората, с две думи казват , че запитвания от страна на кандидата какво става с кандидатурата му може да доведе до забавяне на обработката на досието му.
Предполагам, че и в Букурещ действат на този принцип.
Иначе да, ако изтекат предвидените срокове, те също съветват да се свърже кандидата с тях... в писмото с баркодовете мисля, че се споменаваше това.
Както Ви казах пореди няколко дни, ние пуснахме регистрация за онлайн френски език.Същият, който мадам Ут ни препоръча.
От там ни отговориха с имейл, че нямаме досиета и изучаването на френски е невъзможно. Това беше доста интересно становище. Отговорихме им с имейл , като им дадохме по-пълна информация. Вчера получихме отговор от тях, че вече имаме право да изучаваме френски език защото досиетата са в процес на обработка в букурещ. Страно беше, че имаме баркодове от средата на април, а отговора буквално беше, че нямаме отворено досие в букурещ. заявката за регистрацията за френският беше 2-3 седмици след получаването на баркодовете.
Хем имаме баркодове, хем нямаме досие. Сега поне знам че имаме досиета и се обработват. Ще дойдат и мед. формуляри.
Мои познати, които подадоха документите си до Букурещ в края на март, през април вече имаха баркодове. Явно са попаднали на работлив служител. Иначе не са с търсени професии или нещо особено в кандидатурата.
А представям си нашите кога ще дойдат. Ама нямам нищо против да дойдат заедно с медицинските, примерно до 3 месеца.
Здравейте! И аз мога да се похваля с баркодове! Получих ги на 25.05.2011 г., а документите ми са изпратени на 08.04.2011. Успех на всички и бързо напредване в процедурата!
Колеги прегледах тук таме по форумите на канадавиза... и ми направи впечатление, че медицинските се бавят не само тук в нашия регион... тапата явно е почти повсеместна и ние както изглежда няма да сме излючение от общия план.
Този пост има за цел да поуспокои до някъде изнервените от чакането ако има изнервени де
Привет на всички,
Отдавна не бяхме писали.Чакането ни взе здравето и решихме само да четем какво се случва и да си траем,защото при нас нямаше нищо ново,НО до преди 30 мин.Преди малко получихме мейл от посолството в Букурещ ,че са ни изпратили медицинските и инструкциите към тях на 31 май.Мейла е в отговор на няколкото такива ,които им бяхме писали и които досега останаха без отговор.
По информация от посолството в Букурещ медицински в момента се получават към 6 месеца след подаване на документите към Букурещ.Според моите скромни изчисления нашите са пуснати (все още не получени) точно след навършване на 5 мес и 3 дена,като се сложи и транспорта .....идват точно около 6 месеца.
Пожелавам на всички ви много търпение и воля.Явно така се случват в момента нещата : бавно и тромаво.Дерзайте и Успех!
DCS- Виена - 12.10.2009 г.
ПОЛЕТ-София-Мюнхен–Монреал-25.03.2012г.
Ninushevi написа:Привет на всички,
Отдавна не бяхме писали.Чакането ни взе здравето и решихме само да четем какво се случва и да си траем,защото при нас нямаше нищо ново,НО до преди 30 мин.Преди малко получихме мейл от посолството в Букурещ ,че са ни изпратили медицинските и инструкциите към тях на 31 май.Мейла е в отговор на няколкото такива ,които им бяхме писали и които досега останаха без отговор.
По информация от посолството в Букурещ медицински в момента се получават към 6 месеца след подаване на документите към Букурещ.Според моите скромни изчисления нашите са пуснати (все още не получени) точно след навършване на 5 мес и 3 дена,като се сложи и транспорта .....идват точно около 6 месеца.
Пожелавам на всички ви много търпение и воля.Явно така се случват в момента нещата : бавно и тромаво.Дерзайте и Успех!
Какво имаш в предвид под мейл? По е-майл ли ви уведомиха, а формулярите за медицинските са ги пратили по пощата или другояче?!
mufc написа:smt, скоро и вие трябва да се похвалите с медицински
Аз го разбрах, че са им казали по и-мейл, че са ги пуснали от Букурещ и всеки момент трябва да пристигнат в пощенската им кутия вече като хартиен вариянт. Горе долу писмата пристигат от там за седмица.
mufc написа:Аз го разбрах, че са им казали по и-мейл, че са ги пуснали от Букурещ и всеки момент трябва да пристигнат в пощенската им кутия вече като хартиен вариянт. Горе долу писмата пристигат от там за седмица.
Значи точно както и аз съм го разбрала. Учудвам се, че са ги уведомили по е-мейл, че са им пратили медицинките. Много уважително е според мен. Хубаво е, че нещата се раздвижват все пак.