Club de Recherche D'Emploi

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
PinkFloyd
Мнения: 23
Регистриран на: Чет Дек 25, 2003 6:35 pm
Местоположение: Montreal

Club de Recherche D'Emploi

Мнение от PinkFloyd »

Някой досега участвал ли е в такав клуб??
Това е програма от 3 седмици, 5-6ч всеки ден за това как да си намериш работа в Монреал или околностите. В малки групи и с индивидуален саветник се работело.
Аз след 1 седмица ще мога да дам мнение:))
След 4-5 седмици тарсене на работа, пускане на CV-ta, 2-3 интервюта т.н.и нищо, реших да опитам нещо по-различно.
Тука е пално с всякакви организациики, които уж ти помагат да се ориентираш, всеки говори че 90% от работата е marche cache, не се обявява официално,ama kwo ot towa.
Аз повечето хора които познавам, които са си намерили работа е станало чрез познати, някои на някого казал и т.н.
А иначе гледам по job форумите и саитовете едни и сащи обяви си стоят от доста време., особено тези на job placement агенциите.
Аватар
Леля Екимка
Диване
Мнения: 3297
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 12:38 pm
Местоположение: град Кралски хълм
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

az sum priasno preminala prez promivane na mozaka v CRE - Centre de recherche d'emploi Cote-des-Neiges.
I kato pozla ot tova mi ostanaha niakolko priateli, s koito bezumno se zabavliavahme! Nai gotinoto e, kogato se stigne do zasnemaneto na tvoe interviu - izmisleno, za trenirovka! Posle se spukvash ot smiah!
Inache da ne si mislish, che niakoi shte ti pomogne osobeno. Nie v podobni centrove rabotim za zaplatata na t.n. conseillers - tormoziat te da se obajdash na nekvi hora po telefona, koito si iznameril ot tel.ukazatel, s nadejdata che shte ti kajat - au, takmo teb chakame!!!
saveti ne ochakvai - shte ti kajat kak da si napishesh CV, lettre de presentation i podobni - tova sled 3-te sedmici i az moga da ti go kaja., Daje se chudia dali ne moga da stana edno conseiller en emploi! To si e blaginka - piesh si kafeto i si hihikash s kolgite i edinstvenoto, koeto pravish e da povtariash na nekvi stresirani hora, koito ne uspiavat da nameriat rabota "il faut appeler!" I e mnogo vajno da dadesh v dnevnia otchet broika na provedeni tel. razgovori nad 10!!!
Kato izvod - ot nashata grupa si nameriah rabota edva 3-ma: edin ot tiah e kebekar s 10 godini staj v USA - ingener. Mnogo poznati, mnogo vrazki i OPIT. Drugiat - ot 14 godini jivee tuk. Diplomata mu e tukashna, ne raboti ot 2 meseca. Nameri si rabota, sled kato na niakakuv kupon spomenal kak si tursi bachkane i niakoi ot prisastvashtite se okazal shef na predpriatie v sushtata oblast... Bili sa sastudenti, dokolkoto razbrah.
Tretiat, koito si nameri rabota sum az. To ne e za hvalba, ama e fakt - verno, che ako ne beh se obadila po telefona, a posle ne biah se natresla na mesto i ne biah popadnala direktno na shefa, edva li shtiah sega da rabotia. Obache ima edni sekretarki - hieni i polovina. Poneje sa sviknali na obajdania na hora, koito iskat shefa "aux questions professionnelles" - napravo ti kazvat - niamame svoboden post, pratete CV po fax! I tochka!
hich ne beh na kef, kogato nekuv prostak oshte purvia den mi otgovori: niamam svobodno vreme, za da davam informacia na hora, koito si niamat rabota!
Taka che da ne te otchaivam, ama tova e malko izmislena istoria. Ne che ne deistva, naprotiv - obache nie ne sme sviknali s tozi metod.
istinata e edna - poznati i vruzki!
A inache sum se zaklela - ako oshte niakoi mi narisuva shemata na aisberga, deto 20% mu se vijdat, a 80% sa pod vodata - ilustracia na marche cache - shte mu schupia glavata! :twisted:
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
Аватар
IRA
Съсел
Мнения: 7532
Регистриран на: Пон Дек 22, 2003 8:53 pm
Местоположение: MONTREAL

Мнение от IRA »

Аз не съм ходила на тия курсове но се бях страшно навила да ходя не заради друго а 4е се нау4аваш да бъдеш нахален по телефона и след 10-20 разговора престава да ти пука.
Ина4е това за познатите е вярно ,но не е особено приложимо за новодошлите емигранти :lol:
PinkFloyd
Мнения: 23
Регистриран на: Чет Дек 25, 2003 6:35 pm
Местоположение: Montreal

Мнение от PinkFloyd »

Мерси за отзивите!
Аз повече от любопитство ще ходя, да видя за какво става вапрос.
Аз живея на изток и на info session-a всички бяха франкофони, след това поне ще сам повече a l'aise avec le Francais:))
Иначе имаше доста лелки на около 50г., чичковци, аз минавах за един от "младежите" там.
"istinata e edna - poznati i vruzki", за сажаление навсякаде е така, не само в BG.
Както казва един познат, трябва да ти пада пердето, да си по-нахален, и да не се притесняваш като говориш по тел. и въобще.
А това за "conseiller en emploi", наистина е така.Ходил сам в поне 3-4 организации в помощ на имигранти за работа, тези хора имат една от най-благите работи тук.
Plamen

Мнение от Plamen »

"С нахалство към прогрес", а :wink:
Аз мога да ти кажа че това е най-малко печелившата тактика. Повечето хора, които познавам и имат хубава работа са си я намерили по интернет и по обяви. Незнам защо е така, но моето заключение е че интернета е добро средство. Аз също ходих на такъв салон преди 2 години и то към карефура. Оснет че си потренирах френския и си направих някои "жизненоважни" изводи нищо полезно не научих. ППреподавателите на тия сесии са като развалени плочи- повтарят си едно и също с години. А пазара е динамичен, нещата се променят.
Съветвам те да прочетеш статията която стои на портала и в която имам скромно участие и аз :oops: ТАм сме се постарали да обхванем колкото се може повече от въпроса и макар че се нуждае от малко актуализиране /на базата личен опит и някои печеливши стратегии приложени от познати/ все пак е добро начало и според мене напълно замества салоните.
PinkFloyd
Мнения: 23
Регистриран на: Чет Дек 25, 2003 6:35 pm
Местоположение: Montreal

Мнение от PinkFloyd »

"С нахалство към прогрес", а,
Не става въпрос за това Пламене,
Статиите за тарсене на работа на портала съм ги чел два пъти, общо взето е така. Също някой беше дал линк към един франкофонски форум http://www.immigrer.com , a сащо следя и руския форум,
http://www.monquebec.com , i двата форума са полезни.
Това че ти или някой друг сте си намерили работа от Internet не означава че това е печелившия метод. Всичко е строго индивидуално.
Аз мисля че трябва да се опитват различни подходи, докато разбереш кое при теб действа.
Plamen

Мнение от Plamen »

PinkFloyd написа: Всичко е строго индивидуално.
Аз мисля че трябва да се опитват различни подходи, докато разбереш кое при теб действа.
Напълно съм съгласен с тебе :P За това и казах че статиите не са пълни. Обаче тия от салоните си знаят все една и съща песен. Обаче контакта с хората и езика е незаменим. Аз лично бях много доволен от тези 5 дена, в които бях там. Обаче 3 седмизи ми се вижда много :(
rath1

Мнение от rath1 »

Elia написа:A inache sum se zaklela - ako oshte niakoi mi narisuva shemata na aisberga, deto 20% mu se vijdat, a 80% sa pod vodata - ilustracia na marche cache - shte mu schupia glavata! :twisted:
N e beshe li 90% pod i 10% nad vodata?
Аватар
Леля Екимка
Диване
Мнения: 3297
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 12:38 pm
Местоположение: град Кралски хълм
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Ako e bilo 90% pod i 10% nad znachi neshtata napredvat! Sega e 80% na 20% i mnogo iasno vijdam kartinkata pred ochite si... A kato si pomislia kak zvuchi dumata icebrg proiznesena na frenski me zaboliava korema...
Inache i Plamen e prav - 3 sedmici sa prekaleno mnogo i go namiram za glupavo - vmesto da napravish kontakti s rabotodatelite za 1-2 sedmici i da huknesh da raznasiash CV-ta, te ti gubiat vremeto s tezi prokleti appels! Do stepen, che tretata sedmica vseki se pochesva i samo gleda kak da se izmukne ot zadaljenieto :D
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
Заключено