Собствен бизнес във Ванкувър?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
speedy
Мнения: 4160
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 9:08 am
Местоположение: Ontario, Canada

Re: Собствен бизнес във Ванкувър?

Мнение от speedy »

Да не те заблудя - точно от продажби на тези неща не разбирам.

Големите вериги си имат отдели за purchasing, където да успееш да се уредиш да представиш продукт би било малко чудо. Важи за каквато и да е стока - от клечки за зъби до хладилници. Предполагам че американските ти доставчици вече са се пробвали директно.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
ablood
Мнения: 10496
Регистриран на: Нед Авг 28, 2005 2:51 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Re: Собствен бизнес във Ванкувър?

Мнение от ablood »

aquamagic написа:Благодаря на Speedy за неговия пост. Точно от това се нуждаех. Retail kомпания със развита търговска мрежа. Що се отнася до конкурентните продукти, това което видях да предлагат не е на особено добро ниво като качество, а предполагам че цените им са доста над това, което мога да им предложа за по-качествен продукт. Всичко е въпрос на предварителна подготовка и правилна презентация пред подходящите хора.
Когато разбереш колко скъпо е тук да плащаш за офис, секретарка, счетоводител, стоковед, шофьор, камион, данъци, застраховки.... може да се окаже, че трябва да прекалкулираш цените към доста по-високи.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
iliana
Мнения: 1714
Регистриран на: Нед Юли 27, 2003 5:21 am
Местоположение: Ottawa
Обратна връзка:

Re: Собствен бизнес във Ванкувър?

Мнение от iliana »

Аквамагик,
в този форум със сигурност ще ти кажат как няма да стане това което искаш, как ще фалираш на третия месец, как пазара е вече разпределен между големите и т.н и т.н
Мен ако питаш не ги слушай "реалистите", направи си проучването (ама не в този форум), проучи потенциални клиенти, свържи се с тях и ако смяташ че може да се намери местенце и за твоя бизнес пробвай се.
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Aries
Мнения: 1203
Регистриран на: Пон Май 24, 2004 11:58 am
Местоположение: Alberta

Re: Собствен бизнес във Ванкувър?

Мнение от Aries »

aquamagic написа:
speedy написа:Ако става въпрос за подобни неща - http://www.shoppersdrugmart.ca/english/ ... races.html - няма да е лесно. Пазарът е много утъпкан и дори Wal-mart се намесват.
Здравейте,

Благодаря на Speedy за неговия пост. Точно от това се нуждаех. Retail kомпания със развита търговска мрежа. Що се отнася до конкурентните продукти, това което видях да предлагат не е на особено добро ниво като качество, а предполагам че цените им са доста над това, което мога да им предложа за по-качествен продукт. Всичко е въпрос на предварителна подготовка и правилна презентация пред подходящите хора. Пак казвам, ако някой ползвал ортопедични продукти от веригата, която speedy е постнал, нека да си каже мнението. Успех на всички в начинанията им.
Shoppers and Wall-mart не са пример за качествена стока.
Относно започване на собствен бизнес - статистиката е следната:
9/10 от новооткритите фирми фалират в рамките на първите 5 години
9/10 от останалите не са дволни от материалното си положение (получават кажи-речи по една заплата).
Останалите...
Според менее най-добре да си потърсиш работа в подобен бранш. Да се огледаш и да обмислиш всичко. Когато натрупаш опит ще решиш какво да правиш.
Аватар
ablood
Мнения: 10496
Регистриран на: Нед Авг 28, 2005 2:51 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Re: Собствен бизнес във Ванкувър?

Мнение от ablood »

Aries написа:Според менее най-добре да си потърсиш работа в подобен бранш. Да се огледаш и да обмислиш всичко. Когато натрупаш опит ще решиш какво да правиш.
Правилно! Всъщност това е един от най практикуваните начини - да отмъкнеш клиенти при напускането си.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
haimana
Мнения: 896
Регистриран на: Вто Дек 13, 2005 6:45 am
Местоположение: BC

Re: Собствен бизнес във Ванкувър?

Мнение от haimana »

В Канада обикновенно са в (част са от) големите вериги магазини от типа на Сейф он фудс, Супер стор, Коско, Уол Март и т.н. Не те подценявам, но да влезеш там и да ги зареждаш е доста трудно(по-скоро невъзможно в началото). Не знам дали е възможна дистрибуцията през болници и други места предлагащи ортопедични услуги, но не пречи да се помисли и потърси ниша. Ще си трябва проучване на място :|

Успех
Uspial
Изгонен от форума
Мнения: 1001
Регистриран на: Нед Юли 19, 2009 1:30 pm

Re: Собствен бизнес във Ванкувър?

Мнение от Uspial »

Автора на темата написа:
Здавейте,
Пиша Ви от Варна. Със съпругата ми обмисляме да кандидатстваме по федералната процедура.
Много ме гложди въпроса с работата в Канада и виждам че ситуацията е доста разноцветна по този въпрос.
Направи ми впечатление,че всички тук пишат как са кандидатвали на по няколко места за да започнат работа.
Силно ме интересува, толкова ли е трудно да стартира човек собствен бизнес. Ще бъда по-конкретен. Възможно ли е човек с търговски опит в България/Собствена търговска фирма/ да започне собствен бизнес във Ванкувър?/Имаме намерение да се установим там, ако ни излезе късмета/. Пазарът наситен на всичко ли е, че да не можеш да си намериш подходяща ниша за търговия?

Ще кажа, че осем години съм се занимавал със собствен внос и търговия с медицинска техника и консумативи/ ортопедични артикули, гипсове и др., както и поддръжката й. Имам директни контакти с доста производители от цял свят и мога да ги използвам евентуално. Ще Ви бъда признателен, ако дадете стойностни коментари. Благодаря Ви предварително за отделеното време и Ви желая успех в професионален и личен план. П.С. Друго с което се занимавам от четири години вече са спекулациите на финансовите пазари, ако това е актуално в Канада.
Абе вие четете ли какво е написал човека или само си пишете за да плащите хората.
Нарочно сам разделил мнението му на две.

В парвата част човека пита.

Ето и отговорите.

Не е трудно да се отвори собствен бизнес.
Възможно е с търговски опит да се успее.
Пазарни ниши има колкото искаш само да си отваряш очите и да знаещ какво точно искаш да правиш
Пазра не е наситен напълно и има място за нови играчи или търговци.

Човека никъде не пита за пари за кредити или каквито глупости изписахте.

Във втората част човека пише какъв опит има. Ама това не значи че това е единствената стока ( медицинска апаратура ) с която може да се търгува в Канада.
Човека също така е написал думата ЕВЕНТУАЛНО с което показва че това не е единствената стока с която може да търгува.

Желая успех на бъдещия бизнесмен
Аватар
ablood
Мнения: 10496
Регистриран на: Нед Авг 28, 2005 2:51 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Re: Собствен бизнес във Ванкувър?

Мнение от ablood »

Hull, никой не казва на човека, че е невъзможно, че няма да стане, или че е безсмислено да опитва. В повечето постове хората му изброяват трудностите с които евентуално ще се сблъска, ситуацията за която трябва да е подготвен и подобни охлаждания на ентусиазма.

Ако човекът е опитен, както се представя и уверен в себе си, тези забележки ще му бъдат само от полза. Няма да го спрат, а ще го подготвят.

Ако е някой ентусиаст, летящ в облаците, липсата на знания за трудностите могат да му костват цяло състояние.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
aquamagic
Мнения: 10
Регистриран на: Сря Сеп 09, 2009 12:18 pm

Re: Собствен бизнес във Ванкувър?

Мнение от aquamagic »

Здравейте приятели,

Радвам се, че с моето питане предизвиках вашите коментари. За мен всеки Ваш пост е важен и носи определена информация, която малко по-малко ми помага да си изградя приблизителна представа за пазара в Канада. Естествено сте прави, че на място бих си изградил по-правилна представа, но предварителната подготовка винаги дава резултат.
Обръщам се към RADKO T: Приятелю, защо си мислиш, че канадските фирми не работят 200 - 300% надценка. Жестоко се лъжеш, ако вярваш в това си твърдение. Няма фирма в света, която да работи с 10% марж на печалбата и да просперира. От личен опит го знам.
Благодаря и на Uspial, който отлично е схванал основната ми мисъл.
Все още никой от тук пишещите, не е споделил дали е ползвал ортопедични продукти. При какви условия и на какви цени. Естествено не бих пожелал на никого да ги ползва/това би означавало, че е преживял някаква травма/, но все пак ако имате някакви впечатления, моля да ги споделите.
Ще се радвам да прочета вашите мнения.
Успех и приятен ден.
Аватар
rafta
Мнения: 52
Регистриран на: Пет Ное 04, 2005 1:00 pm
Местоположение: Vancouver

Re: Собствен бизнес във Ванкувър?

Мнение от rafta »

Ако искаш да снабдяваш болниците трябва да имаш удобрението на съответното Health Authority. За Ванкувър те са три: Fraser Health, Vancouver Coastal Health, Providence. Освен това мисля, че ако продукта се покрива (или поне част от него) от здравната застраховка пак трябва да е удобрено от тях. Абе те са монополисти тука. Как ще пробиеш там не знам. Само знам че е много трудно даже да започнеш работа в някое здравно заведение въпреки че непрекасното реват за здравни кадри и има страшно много поствани позиции. Пак ти трябват връзки. Говоря от личен опит. Как стоят нещата с големите вериги магазини не знам. За слухови апаратчета пациентите ходят в Hearing клиники и те им ги дават от там и знам че са много скъпи около $2000. Но тези клинки сащо работят с продукти одобрени от монополистите. Това е което знам, работейки в сферата на здравеопазването, дано не те разочарова много. Но тука е комунизъм. Мисля че като начало можеш да си потърсиш работа във фирми предлагащи такива материали и ще разбереш какво и как се прави.
Успех каквото и да предприемеш.
cocose
Има 1 предупр. за БАН
Мнения: 1054
Регистриран на: Чет Авг 27, 2009 9:58 am

Re: Собствен бизнес във Ванкувър?

Мнение от cocose »

Всъщност, ако една фирма има печалбва над 20%, е или банка, или има нещо гнило в Дания :)
Аватар
ablood
Мнения: 10496
Регистриран на: Нед Авг 28, 2005 2:51 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Re: Собствен бизнес във Ванкувър?

Мнение от ablood »

cocose написа:Всъщност, ако една фирма има печалбва над 20%, е или банка, или има нещо гнило в Дания :)
Зависи. В моята еднолична фирма понякога приходите са си чиста печалба. Това колко процента са, като не съм инвестирал нищо освен труд и пазарлък?
Всъщност ако се самооценявам твърде високо, може да излезе даже, че съм на загуба. :lol:
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
radkoT
Мнения: 248
Регистриран на: Вто Авг 25, 2009 10:44 am
Местоположение: Монреал

Re: Собствен бизнес във Ванкувър?

Мнение от radkoT »

ablood,ти правиш ли разлика от работа в сферата на услугите и бизнес с препродажба 100,200,н пъти каквато е практиката в бг ? :lol: :lol: :lol:
aquamagic,понеже си ме питал ,разбира се че че канадските фирми не работят с 200 - 300% надценка !!! ,ако има такива те или са някакво голямо изключение или са отдавна фалирали пометени от конкуренти работещи с многократно по малка надценка :idea:
Реалната пазарна конюктура тук а и голямата конкуренцията изхвърлят гнилото по естествен път ...ако разбираш намека ми :lol:
aquamagic
Мнения: 10
Регистриран на: Сря Сеп 09, 2009 12:18 pm

Re: Собствен бизнес във Ванкувър?

Мнение от aquamagic »

radkoT написа:aquamagic,понеже си ме питал ,разбира се че че канадските фирми не работят с 200 - 300% надценка !!! ,ако има такива те или са някакво голямо изключение или са отдавна фалирали пометени от конкуренти работещи с многократно по малка надценка :idea:
Реалната пазарна конюктура тук а и голямата конкуренцията изхвърлят гнилото по естествен път ...ако разбираш намека ми :lol:

Radko T, нямам намерение да ти отварям очите как се прави бизнес. Сигурно знаеш по-добре от мен. Само ще ти кажа, че един вносител/ търговска фирма/ не може да работи с марж 10-20%, поради простия факт, че в оферираните цени към своите дистрибутори, тази фирма трябва да включи своите разходи по доставката, данъците, които трябва да плати, осигуровки, застраховки,.... и своята печалба не на последно място. Трябва да е включил и марж за допълнителни отстъпки към по-големите си дистрибутори/да си остави въздух да диша ако го притискат/. Ти като знаеш по-добре от мен тарифните ставки за местните данъци и такси в Канада, лесно ще изчислиш, че никой сериозен вносител не работи с марж под 200%. Искам да ме разбереш правилно. Едно е да ми казваш примерно, че цената на един диван в IKEA е 1200$, а в магазина на някоя друга фирма същия диван е 1900$. Друго е да говорим за ДОСТАВНИ цени. Разликата е огромна и малцина навярно са запознати с кухнята на доставките във фирмите в които работят. Аз съм собственик на фирма вносител и затова ти ги казвам нещата как стоят реално. НИКОЙ СОБСТВЕНИК НЯМА ДА СИ МРЪДНЕ ПРЪСТА ДА ПРАВИ ВНОС ЗА ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ДОЛАРИ, ЗАРАДИ ЕДНИТЕ 20%.
calculator
Мнения: 214
Регистриран на: Съб Авг 20, 2005 12:05 pm

Re: Собствен бизнес във Ванкувър?

Мнение от calculator »

radkoT:
"Реалната пазарна конюктура тук а и голямата конкуренцията изхвърлят гнилото по естествен път..."

Ха, ха, ха...
(ако разбираш намека ми).
"A fool's paradise is a wise man's hell!"
Thomas Fuller
Публикувай отговор