Ех Канада..............................?!?!?!?!?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Аватар
Rall
Мнения: 2239
Регистриран на: Чет Авг 10, 2006 8:16 am
Местоположение: Raccoon City

Re: Ех Канада..............................?!?!?!?!?

Мнение от Rall »

Аха с последното за соц. сладкарницата си прав...
Ние след бачкане понякога си пием бирата в едно такова крайпътно заведение дето само тираджии спират и интериора е точно като в стол на РСВ на провинциална гара :D :beer: :beer: :beer:
Обаче пак кефи незнам защо ама ми е приятно като ходим там и си изкарваме весело... :beer: :beer: :beer:
Иначе фирмени запои сме правили в доста луксозни ресторанти които по нищо не отстъпват на европейските така, че да се правят обобщения нема нужда.
Мене лично по-ме кефи да си пием на тираджииската спирка на средата на нищото...
В Канада ме кефи - природата, разстоянията, и некакси имам чувство че се диша по свободно и не сме толко нагъсто като в Европа.
Dead Eyes See No Future
Аватар
Ivan1007
Мнения: 12481
Регистриран на: Нед Юни 11, 2006 2:01 am
Местоположение: Calgary

Re: Ех Канада..............................?!?!?!?!?

Мнение от Ivan1007 »

kill_u написа:
Въобще не са формални и не вярвам да паднат въобще. То един авер още се надява да паднат визите за Канада, ама както вървят нещата визи ще видим в следващия живот. А освен това 2012 има още 3 години, а за три години в Канада може човек да разбере нещата на къде вървят и да реши или да вземе гражданство или да се върне и да се пробва в Кралството.
Ей това не мога да го разбера. То да е торта или yиски да го опиташ и да знаеш, че е хубаво - 5 секунди отнема. Да се установиш в една държава и да и разберш хубавото ти трябват 5 години (средно)
И тук говорим за Canada И UK, а не за Canada и Камерyн да речем.
В UK може да идеш да живееш без визи и да си търсиш работа. Докато си търсиш работа може да работиш self employed. Има точкова система са skilled workers, която е с няколко показаателя само. Ако те харест работодателя ти вади разрешително и след една година работа отпадат всички ограничения.
Само след 27 месеца ще отпаднат всички ограничения. Е една средна процедура за Canada в момента трае 18-24 месеца + маса пари.
Много е хубаво в Canada и аз не се оплаквам. Ама те така ми се ще да прочета от някой - отивам в Calgary или в Едмонтон или в Ванкувър или в Торонто или в Монтреал или където и да е, щото съм проучил и разбрал че там имам най-добра възможност да се реализирам или да уча или .. де да знам какво, ама да знае човека какво иска и как да го постигне.
Ма а са забучиш на другия край на света, да сe изръсиш пари за това без да знаеш за какво ...?
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
ablood
Мнения: 10496
Регистриран на: Нед Авг 28, 2005 2:51 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Re: Ех Канада..............................?!?!?!?!?

Мнение от ablood »

Guinness написа:Ама ти си много дървена глава.Спориш за неща ,които нито си виждал нито си чувал.
Последните дни бях в източен Монтреал,Кебек,Канада(дали има друг град с това име) и влезнах в едно кафене да си взема кафе.Когато влезнах,някакси отвътре ми идваше да заговоря на български.Със затварянето на вратата сякаш се пренесох в социалистическа ни родина с добре познатата ни сладкарница от края на 70-те.Същите грозни и очукани маси и столове,същите празни рафтове и същата дебела и ''любезна '' продавачка.И това ли ще отречеш или не ти изнася да е истина.
Guiness, вярвам ти, че си попадал на такива места. Просто мен ме отблъскват още на ниво витрина. Те работят за непретенциозни хорица, които нямат кола за да отидат до големия магазин, където е по-чисто, по-евтино и по-прясно.
Подвеждащото е, че на базата на един квартален депанер и едно забутано кафене изграждаш мнение, че "това са в по-голямата си част магазините в Монтреал". Всъщност като оборот такива бакалийки правят по-малко от 1% от този на хипермаркетите.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
thebull
Мнения: 263
Регистриран на: Пет Окт 12, 2007 8:08 am
Местоположение: Монреал

Re: Ех Канада..............................?!?!?!?!?

Мнение от thebull »

Ivan1007 написа: Много е хубаво в Canada и аз не се оплаквам. Ама те така ми се ще да прочета от някой - отивам в Calgary или в Едмонтон или в Ванкувър или в Торонто или в Монтреал или където и да е, щото съм проучил и разбрал че там имам най-добра възможност да се реализирам или да уча или .. де да знам какво, ама да знае човека какво иска и как да го постигне.
Ма а са забучиш на другия край на света, да сe изръсиш пари за това без да знаеш за какво ...?
Как да прочетеш такива работи? Хората с планове и знаещите какво искат прекарват много по-малко време във форумите.
Казвал съм го и преди: този форум все повече прилича на notcanada.com. Може би причините са горепосочените.
Публикувай отговор