Интервюта - пролетна сесия 2009

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
solsol
Мнения: 13
Регистриран на: Пет Авг 24, 2007 11:34 am

Мнение от solsol »

bella_ross написа:Ей хора, я се поогледайте малко! До тук чувам solsol да говори само в единствено число, а повечето от нас са семейни кандидатури, нали така? Това също е от значение, ама като говоря, че всичко е индивидуално, май никой не слуша. Повече ви харесва да си търсите на кого да се оплачете и да полутите кърпичка и съчувствие. Решенията не са тук. Форумът има своето място и роля в хода на кандидатурите, но той не може да ви научи на всичко важно! :twisted: Аз 2 години изобщо не четох форум. Започнах 2 дни преди интревюто и само се панирах и шашках. Като гледам нищо не съм пропуснала, освен конкретните съвети и преводи на Мила!
Успех на всички! Информация има бол, както се казва, ама като не можете да я контролирате правилно за вас, какъв е смисъла ?
Нямам намерение да оспорвам твърдението,че кандидатурите са индивидуални, но това не пречи да си споделим опита. И не съм единствена със самостоятелна кандидатура. ДЛЪЖНА съм да пиша, защото не отидох на интервю ей тъй от немай къде. Зарита бях със съвети и информация/очевидно правилната за да съм успешен кандидат/. Посъветвана бях как да си попъня кандидатурата,при коя учителка да ида за да ме подготвя/, какво да пиша и какво да не пиша, какво ще ме питат/тук почерпих инфо и от форума и мненията на тези, които минаха преди мен/, как да говоря-колко бързо, как и какво да казвам/или да не казвам/, как да се облека, как се държа и прочие. Всичко беше отработено. Преди това не пишех и нямах намерение, но моята учителка ме помоли, както и хора, които вече живеят в Монреал. Мотивът им беше, че трябва да споделя опита си с хората тук, а не само да чета и да черпя информация от тук. Никой не знае на кого може да потрябва. Но съм съгласна,че хора които имат опит/без значение дали е успешен или не/ да го споделят, а не само да го използват без с нищо да допринасят за успеха на други хора. А това че някой плачат и си спжделат тревогите тук е съвсем нормално. В този форум се събират хора на един и същи хал. Най-добре могат да бъдат разбрани тук, защото всички имаме една цел и знаем колко нерви, пари, време и усилия коства всичко това. Човек който не е минал през всичко това надали може да ти влезе така в положението. Само някой, който няма план Б, учи като умопобъркан, харчи пари като луд и наднича в пощенската кутия по 20 пъти на ден е в състояние наистина да разбере какво ти е. А това че ще го сподели може и да му помогне, някой може да му даде едно рамо- къде с информация за учители,за учебни помагала или просто едно"Не се плаши, не е страшно", все е нещо. Най-малкото ако е скъсан може да почерпи от опита на успешно миналите и следващия път да мине по техния път. Или някой вече скъсан, минал по-късно, да му помогне да мине летвата. Не се знае. Нека информацията е бол. "Много" е за душманите. Хайде да не сме си душмани сами за себе си.
Аватар
misirosi
Мнения: 128
Регистриран на: Нед Сеп 07, 2008 12:25 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от misirosi »

Здр. на всички. Ние все още чакаме отговор от Виена, довършваме си 2-то ниво в Алианса и зависи от отговора на мосюто в каква посока ще поемем.
Mi6o76
Мнения: 294
Регистриран на: Пет Юли 18, 2008 7:45 am
Местоположение: Sofia

Мнение от Mi6o76 »

solsol мерси мила за подкрепата.Интересно ми е какво е това правилно оформление на документите,защото за подаване към Виена няма кой знае колко много да се пише.Дали е правилно или не едно решение на интервюиращите/които са само едни чиновници/ само времето ще покаже!Колкото и да си амбициозен и упорит понякога има и други фактори,за които не е мястото да се споменават тук.В крайна сметка никъде не е лесно ,но и няма да се държим като удавници за сламка.Има и други варианти в крайна сметка,бяхме малко в Европа и може отново да се насочим натам.Трябва постоянно да се търсят варианти,а не да си чакаме просто ей така.Ако бяхме пък родени някъде в Англия,Франция или други европейски държави за нас дори интервю нямаше да има:-))))Дори,както вече писах един сертификат сам по себе си нищо не означава!Трудностите тепърва предстоят за всички ни.
Успех ти пожелаваме!
Подадени документи 29.08.2008
Accuse de recеption 04.09.2008
Entervue de selection 12.06.2009 09:00-неуспешно
todorovi
Мнения: 195
Регистриран на: Съб Юни 06, 2009 3:57 pm
Местоположение: Гатино

Мнение от todorovi »

arminad написа:
solsol написа:Може, но определено не споделям изказаните мнения ,че по-добрия английски може да е проблем. Аз си взех сертификата с по-добър английски от френския и определено са глупости това,че имат задължителни изисквания за курсове и сертификати по френски. Щото ме Савини ме попита колко време съм учила френски и как и аз му отговорих,че уча от юни 2008, като съм започнала с аудио системата Пимслюр и имам около 30 частни урока. Не съм посочвала нито курсове, нито сертификати пък камо ли признати от тях учулища.
Искам само да кажа, че на вашата сесия може и да е бил така, но на тази явно е различно!!!
Е, сега аз пък не мога да се съглася. И ние взехме сертификат с по-добро владеене на английски, а не на френски. С езикова гимназия с първи английски и втори френски за водещия кандидат. Не ме е питал за допълнителни документи за владеене на който и да било от езиците /англ 11/11, френски 6/7/. И според мен, всяко интервю си е индивидуално.
Аватар
misirosi
Мнения: 128
Регистриран на: Нед Сеп 07, 2008 12:25 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от misirosi »

Ние вчера получихме официално писмо, с което ни дават срок от 12 месеца водещия да си вдигне нивото на френски от В1 на В2 и започвам сериозно да поуча още малко и да се явявам на тест.
Аватар
vankata_vd
Мнения: 268
Регистриран на: Сря Юли 30, 2008 5:57 pm
Местоположение: MTL

Мнение от vankata_vd »

misirosi написа:Ние вчера получихме официално писмо, с което ни дават срок от 12 месеца водещия да си вдигне нивото на френски от В1 на В2 и започвам сериозно да поуча още малко и да се явявам на тест.
Успех,misirosi !!! :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
"В мечтите си хората се надяват, в живота си - очакват... Късметлиите, казват, не влизат в сметката!"
Аватар
kiss_ynot
Мнения: 93
Регистриран на: Пет Ное 07, 2008 4:33 pm

:)

Мнение от kiss_ynot »

misirosi честито!! Сега всичко зависи от вас. Късмет дано по-бързо да станат нещата.
09.12.2008-Vienna
30.09.2009 Визи
общо:9м.23д.
Mi6o76
Мнения: 294
Регистриран на: Пет Юли 18, 2008 7:45 am
Местоположение: Sofia

Мнение от Mi6o76 »

misirosi Браво на вас!Ще стискаме палци!
Плс моля те ,сподели кой се е разписал мосюто или някой друг?Може и на лични.
Подадени документи 29.08.2008
Accuse de recеption 04.09.2008
Entervue de selection 12.06.2009 09:00-неуспешно
Аватар
misirosi
Мнения: 128
Регистриран на: Нед Сеп 07, 2008 12:25 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от misirosi »

Нашето писмо е подписано лично от мосюто. той беше ни казал, че ще ми проверява документите за работа във Виена, а писмото беше с клеймо 19.06, т.е. един ден след нашето интервю и с клеймо от София, т.е. той сам е взел решение преди да стигне до Виена. Но ние за възраст не хванахме нито една точка и само това е начинът да минем по-нататъкХващам се сериозно с френския, все пак и там той ще мие нужен много, затова по-добре тук да имам една сериозна база знания.
Аватар
milla
Модератор
Мнения: 1115
Регистриран на: Чет Фев 19, 2004 3:09 pm
Местоположение: BG, Пловдив, вече в Монреал

Мнение от milla »

Честито за получения шанс, misirosi! Спорно подобряване на френския език!

Да видим с какво ще ни зарадва дидо. Нека да е продължаване направо напред в процедурата!
Мечтите се постигат, когато се потрудиш за тях, така както вятърът гони облаците, докато се покаже слънцето!
Аватар
morgan
Мнения: 138
Регистриран на: Сря Юли 16, 2008 4:53 am
Местоположение: Varna

Мнение от morgan »

misirosi, честито за шанса който ви дават, смело напред и стискаме палци за успешна процедура и по нататък :thumbsup:
изпратени документи - 28.11.2008
Entrevue de sélection - 15.06.2009 - успешно
Медицински Грийнберг- 01.12.2009
визи - 03.02.2010
полет - 26.04.2010г ;)
Аватар
milla
Модератор
Мнения: 1115
Регистриран на: Чет Фев 19, 2004 3:09 pm
Местоположение: BG, Пловдив, вече в Монреал

Мнение от milla »

Хайде дидо като има отговор да пише.

Успех на всички в следващите им стъпки в процедурата!

На тези, които не успяха да се сдобият със Сертификати за селекция, пожелавам да не губят кураж и да им спори в следващите начинания, независимо дали ще са свързани с процедурата или не!
Мечтите се постигат, когато се потрудиш за тях, така както вятърът гони облаците, докато се покаже слънцето!
Аватар
misirosi
Мнения: 128
Регистриран на: Нед Сеп 07, 2008 12:25 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от misirosi »

Solsol можеш ли да помогнеш с материалите по френски, които имаш. Ако можеш диска да ми го пратиш по скайпа misirosi и ако знаеш как да се снабдя с учебник ще ти бъда много благодарна. Ако искаш си напиши и ти скайпа, за да се разберем по-лесно по него.[/i]
todorovi
Мнения: 195
Регистриран на: Съб Юни 06, 2009 3:57 pm
Местоположение: Гатино

Мнение от todorovi »

misirosi написа:Solsol можеш ли да помогнеш с материалите по френски, които имаш. Ако можеш диска да ми го пратиш по скайпа misirosi и ако знаеш как да се снабдя с учебник ще ти бъда много благодарна. Ако искаш си напиши и ти скайпа, за да се разберем по-лесно по него.[/i]
Misirosi, ако става въпрос за системата Пимсльор, цялата я има ето тук http://zamunda.net/details.php?id=15755 ... rtcomments
Ако имаш проблеми със свалянето, пиши ми ЛС и ще ти пратя френската част на скайпа :).
Много е подходяща системата, ако първият език е английски, а вторият френски :wink:
Иначе, аз съм твърдо за Панорамата като лексика, граматика, упражнения за слушане и т.н.
Аватар
misirosi
Мнения: 128
Регистриран на: Нед Сеп 07, 2008 12:25 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от misirosi »

Здравейте, за тези, които ги интерисува или са им поискали документ за ниво на френски език, това са TCF, TEFAQ и още един беше/т.е., тези тестове признават във Виена/. В София се провежда тест по TCF ЗА КВЕБЕК. Сега има изпит на 24.07, но срока на записване е до днес, а следващия е последната седмица на октомври. Цената е 50евро, тел.за връзка 02/8723748 - Мария Михайлова.
Публикувай отговор