Интервюта - пролетна сесия 2009

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Fireman

Мнение от Fireman »

kill_u
Тук си много прав,всъщност не трябва да се дава повод във Виена или на интервюто ,че английския е на особено ниво,да не говорим за доказване на това с документи.
Аватар
emilcho
Мнения: 613
Регистриран на: Вто Авг 07, 2007 2:56 pm
Местоположение: Montreal

Мнение от emilcho »

kill_u
Тук си много прав,всъщност не трябва да се дава повод във Виена или на интервюто ,че английския е на особено ниво,да не говорим за доказване на това с документи.
Не съм съвсем съгласен. Може ние да сме били изолиран случай, но все пак, на нашето интервю аз (водещ - фр 8/7, анлг 9/9) и съпругата ми (фр. 5/4, англ 12/12) представихме сертификати за английския, като в същото време нямахме никакви документи за нивата ни на френски. Нямахме проблеми и не бяхме питани за мотивацията ни относно Квебек.

Честито на миналите успешно!
Кураж и късмет на чакащите и върнатите :thumbsup:
"I am a very stable genius " - Powered by Donald Trump
"Donald Trump is a fucking moron " - Powered by Rex Tillerson
tora2007
Мнения: 108
Регистриран на: Нед Фев 10, 2008 4:04 pm
Местоположение: Русе

поздрави

Мнение от tora2007 »

Здравейте на всички исках да изчакам отговора с мотива за отказ и тогава да коментирам но тъй като се повдигна въпроса нямам нищо против да споделя моето мнение по въпроса.По въпроса за попълване на документите първия път наистина си изпатихме жестоко заради това че използвахме услугите на фирма ЖанаЕ но втърия път си попълвахме документите сами с помоща на учителката ни която от 5год се занимава само с подготовака на кандидат емигранти и наистина е много добре запозната с вички изисквания.Така че не мисля че попълването на докумнтите ни е иизиграло лоша шега.А и на интервюто мосюто каза че по докумнти събираме доста точки тъй като вземаме почти максимума от точки от дипломи -по 2бр различни специалностти като стаж над 10г по последната специалност ,2бр.деца до 12г,от възраст аз като водещ също вземам максимума .Единственият ни проблем е че след точно 2 въпроса -още ли работя на последната си работа и защо Квебек а към съпругът ми има ли диплома за висше , и защо Квебек бяхме оценени на ниво 4/4 по френски и ни махна точно седем точки от езика чрез които минавахме интервюто.По въпроса за английски бяхме с декларирани нива 3/3 мен ме попита говоря ли анг. отговорих Вери литъл след което ме попита на колко съм години отговорих му и това беше цялото интервя беше око 15-20мин от които най-мако 10мин си щрака по лаптопа и най-интересно то което ме узадачава е че не ни погледна нито един докумет само моята тр.книжка нищо друго.Добре че на въпроса за мотивацията му показах всички разпечтки които носихме за оферти за работа за апартаменти училища на децата дори си бях разпечатала формуляра които се подава за приравняване на дипломата но нищо от това нямаше смисъл.Незнам какво да мисля и коментирам все още не сме решили какво да правим .Моето лично мнение че всичко това е решено предварително .НО ТОВА Е МОЕ МНЕНИЕ .Единия ни вариант е да изпратим едно писмо до Виена с молба да ни разрешат да се явим на изпит в Алианс за покриване на ниво Б2 и на базата на този изпит да ни разрешат да продължим защото в края на интервюто обяснихме на мосюто че сме били под огромно напрежение и стрес тъй като това ни е последен шанс да сбъднем мечтата си и в стремежа си да покажем най-доброто се получи обратния ефект .Мосюто каза че може да пробваме с такова писмо но не гарантира ефекта от това.Другия вариант които обмисляме е да подадем документи за федералната процедура но незнаем дали след тези два отказа които са само заради езика ще ни повлияе по тази процедура негативно .Приемам всякакви мнения по въпроса кажете как е най-добре за нас за да успеем в крайна сметка.От 2003г се борим с всички усилия.Има ли подобни случай в които кандидатите са върнати по Квебекската процедура и след това са минали по федералната.Благодаря на всички.
никога не се отказваме
Phill
Мнения: 177
Регистриран на: Чет Юни 04, 2009 5:12 pm
Местоположение: Русе

Мнение от Phill »

Здравейте tora2007 вече ставам може би малко досаден, но искам да ви поканя на среща в Русе. Вече поканих arminad, сега каня и вас. Жалко е, че само в Русе не се провеждат срещи между кандидат имигрантите, което може би е и част от причините за временния, надявам се, неуспех на някои от двойките.
Аз нямам много свободно време, но ако вие и arminad кажете, че имате желание да се съберем ще поема ангажимента да запазя маса в някое спокойно заведение.
Нека да си споделяме информация овреме и така да си спестим излишни главоболия.
Незнам реално доколко са полезни такива срещи, но поне от това, което четох за групата от В. Търново останах с впечатление, че само една двойка все още не е заминала.[/b]
Първи урок по френски 18.06.2009
Подадени док. към Виена 29.09.2009
Акюзе 30.10.2009
Писмо TEFAQ 18.01.2010
tora2007
Мнения: 108
Регистриран на: Нед Фев 10, 2008 4:04 pm
Местоположение: Русе

среща

Мнение от tora2007 »

Нямам нищо против а ще се радваме да се видим .Аз преди време се опитах да организирам такава среща но нямаше желаещи.А полза със сигурност ще има .Преди време когато кандидатствахме за първи път си организираваха такива срещи в Русе в бистро Балкан в билярдната зала и се събирахме доста семейства и беше много интерсно и ползотворно .Пишете кога ще е срещата само да не е в работно време и ще дойдем
никога не се отказваме
Phill
Мнения: 177
Регистриран на: Чет Юни 04, 2009 5:12 pm
Местоположение: Русе

Мнение от Phill »

tora2007 за нас всеки ден след 19:00 часа е удобен. Тази седмица след четвъртък ще отсъстваме от града до следващия понеделник. Така, че ние имаме готовност за среща от понеделник до сряда тази седмица след 19:00.
Казвам за тая седмица защото при нас нещата са малко динамични и не мога да кажа как ще бъде следващата седмица (често ни се налага да пътуваме). Ако и вас ви устройват тези дни само посочете деня и мястото, ако имате претенция за него. Бара на Балкан беше добро място, но за съжаление не съществува вече. Предлагам срещите да ги правим или в механа Чифлика или на Мястото, но приемаме и всякакви други предложения.
Първи урок по френски 18.06.2009
Подадени док. към Виена 29.09.2009
Акюзе 30.10.2009
Писмо TEFAQ 18.01.2010
Mi6o76
Мнения: 294
Регистриран на: Пет Юли 18, 2008 7:45 am
Местоположение: Sofia

Мнение от Mi6o76 »

Здравей semeen само да отбележа,че не кандидатстваме за 3 път.
Аз наистина не виждам смисъл повече да коментирам този случай.Имаме право на това,основно заради факта ,че отказите си тук споделяме само 2 двойки ние и tora2007.Хубаво щеше да бъде и другите с откази да споделят,но това няма как да стане.
Документите попълнихме сами,като преподавателката ни,която готви постоянно по тази процедура ги провери.Това е.Причините могат да са много,но аз не виждам смисъл повече да дълбая какви са те.Както и преди написах:никой не знае какво е в главата на един чиновник в момента на интервюто.А и мосюто сам каза:нови изисквания.Какви са те,къде са и т.н. каза,че не може да разясни,само на отговора,че черпим инфо от официалните сайтове скептично се усмихна/каквото и да означава това/
Подадени документи 29.08.2008
Accuse de recеption 04.09.2008
Entervue de selection 12.06.2009 09:00-неуспешно
Аватар
bella_ross
Мнения: 12
Регистриран на: Пон Юни 15, 2009 5:20 am
Местоположение: Asenovgrad

Мнение от bella_ross »

Здравейте всички!
много съжалявам за отказите на някои двойки на интервюто. Въпреки това искам да се повторя с някой от предишните си постове, като подкрепя и други изказвания тук :
1. неогледани и нелепи кандидатури ! - обърнете се към преподавател, който готви кандидатури и подготвя езиково за самото интервю - то е просто защита на всичко, което сте изпратили документно до Виена. Тук трябва да цитирам името на Женя Узунова, не за първи път в този форум. Тя е прекрасен професионалист и изключителен човек и може да посъветва дали изобщо да се започва процедура. Ние сме едни от многото, които тя е подготвила успешно за процедурата. И ние имахме трудности - орязване на 2 точки, неясно как в началото и се наложи да се борим цяла година - предимно аз :-) , бяхме точно на границата на точкуването от Виена.
2. не претендирайте с английски, освен ако не ви е образование - филология или друго подобно! Аз ползвам английски на работата си, макар да съм преводач от немски.На интервюто повече от 3 думи не можаха да ми излязат - всичко ми идваше на френски и го обясних,притеснявайки се. Не мисля, че беше прието зле.
3. всеки случай е конкретен и индивидуален, мисля, че форума не е най-доброто място, за да се огледат грешките, по-скоро да се даде някаква посока може.
Отново ще кажа - консултирайте се с признат преподавател!
Не всяка кандидатура минава по мед и масло, колко нерви сме скосили ние си знаем. Но когато е разумно и е огледано както трябва от всички възможни ъгли, когато сте готови за евентулани забиващи въпроси - няма да има проблем! И аз се бях спукала от притеснение преди интервюто, а не беше толкова страшно.
Успех на всички!
renata12
Мнения: 169
Регистриран на: Чет Мар 02, 2006 3:41 am
Местоположение: Sofia

Не е истина!!!!

Мнение от renata12 »

Здравейте,

Чао
Последно промяна от renata12 на Сря Авг 19, 2009 5:26 pm, променено общо 1 път.
KASTA7372
Мнения: 286
Регистриран на: Пон Юни 01, 2009 12:13 pm
Местоположение: Montreal, Canada

Мнение от KASTA7372 »

честито renata, а може ли да дадете малко повече подробности за Вас, предполагам че сте били тази сесия
Chovek e tolkova golqm kolkoto sa golemi mechtite mu!
renata12
Мнения: 169
Регистриран на: Чет Мар 02, 2006 3:41 am
Местоположение: Sofia

Мнение от renata12 »

Здравейте отново,

Благодаря! Давам информацията приблизително, защото пуснахме отдавна документите.

Чао
Последно промяна от renata12 на Сря Авг 19, 2009 5:27 pm, променено общо 1 път.
Аватар
bella_ross
Мнения: 12
Регистриран на: Пон Юни 15, 2009 5:20 am
Местоположение: Asenovgrad

Мнение от bella_ross »

Браво и честито!!!!
KASTA7372
Мнения: 286
Регистриран на: Пон Юни 01, 2009 12:13 pm
Местоположение: Montreal, Canada

Мнение от KASTA7372 »

Благодаря и късмет от тук нататък, все пак ако споделите малко повече информация за самото интервю, как е преминало, ще сме Ви благодарни
Chovek e tolkova golqm kolkoto sa golemi mechtite mu!
renata12
Мнения: 169
Регистриран на: Чет Мар 02, 2006 3:41 am
Местоположение: Sofia

Интервюто

Мнение от renata12 »

Ето ме пак...

Чао и успех на всички! :beer: :drink:
Последно промяна от renata12 на Сря Авг 19, 2009 5:27 pm, променено общо 1 път.
cs
Мнения: 2
Регистриран на: Пет Апр 03, 2009 6:18 am

Отностно срещата в Русе ...

Мнение от cs »

Здравейте!

И ние имаме желание да се присъединим към такава среща в Русе само да се разберем кога и къде.
Публикувай отговор