Предпочитан квартал в Монреал ?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Jim
Мнения: 211
Регистриран на: Нед Мар 04, 2007 11:12 am
Местоположение: Montreal

Мнение от Jim »

Всички тези предимства може да си ги осигурите, като в същото време избегнете недостатъците, избирайки Западния Монреал. Но това не е за новопристигнали, защото както вече се спомена по-горе трябва да имате изкарана шофьорска книжка, кола и готовност за посрещане на определени количества разходи....
Аватар
Lub0
Мнения: 6899
Регистриран на: Вто Авг 26, 2003 11:42 am
Местоположение: Sunnyvale Trailer Park, Nova Scotia
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

При пристигане КДН, НДГ и прочие са идеални квартали за живеене, за постоянно заселване Н1 е западната част на острова, после следват лавал и южният бряг, като човек трябва да се води от правилото да не пътува повече от 30 минути до работата си...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
Kan_Tangra
Мнения: 5866
Регистриран на: Пет Апр 02, 2004 2:40 am
Местоположение: България

Мнение от Kan_Tangra »

aseto написа:Забелязъл съм, че в различните квартали се шофира различно. Най-застрашен се чувствам в Код де Неж, там имам чувство, че съм попаднал във видеоигра и постоянно пред пътя ми се появяват различни препятствия за преодоляване. Особено вечер е много опасно, защото голяма част от обитателите на квартала са с еднакъв цвят като нощта и напълно се сливат с нея и току видиш две бели очи да се придвижват на прибежки по платното за движение.
Я кажи, щом имаш чувството, че си във видео игра, в тази игра за кое дават точки - да пропуснеш очите или да ги уцелиш :lol:
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг


ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
ablood
Мнения: 10496
Регистриран на: Нед Авг 28, 2005 2:51 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Lub0 написа:При пристигане КДН, НДГ и прочие са идеални квартали за живеене...
Чесали сме го и преди. Може и за някого да е истина, но аз не съм се възползвал от нито една CDN-ска услуга, която да я няма и извън тези квартали.
Няма спор, че поради супервисоката концентрация на емигранти, съответните услуги също са по-концентрирани, но кой ползва толкова емигрантски услуги? Освен КОФИ, разбира се, ама него го има почти навсякъде.

Мен ме от CDN запратиха в КОФИ на 30 мин с кола. Жена ми по-близо, но в обратната посока и то на място със зверски скъп паркинг. Вариант - 25 мин пеша, или подобно с автобус. Прекалената концентрация на услуги ни изигра лоша услуга, така да се каже.

Явно Любо е имал някои удобства, които аз не съм имал. Това не значи, че някой от нас двамата не е прав за себе си.
survivor
Мнения: 2848
Регистриран на: Чет Окт 09, 2003 10:08 pm
Местоположение: Монреал

Re: :)

Мнение от survivor »

rolyd написа:
survivor написа: добрите части на НДЖ и КДН
Между другото съкращенията Кот де Неж и Нотр Дам де грас ли означават и кои по-точно части са добри?
Да, техни съкращения са. Но не мога точно да кажа кои части (южни, северни и т. н.) са по-добри. Пъстро е. Примерно в НДЖ е най-бандитската улица на Монреал - Уолкли, а съседните й улици са много добро място за живеене. И между другото в изредените по-горе от мен квартали имат всички предимства на предградията и са устроени като предградия, само че са на много по-малко разстояние и с редовен транспорт до "центъра на събитията".
Западната част на острова, един Бикънсфилд или Дорвал например, е супер място за живеене, но изобщо не мога да се съглася че има всички предимства на "централните предградия". Виждала съм разписанията на влаковете, проверете ги и вие ако искате. Аз не съм очарована.
Но за сажаление най-хубавите места за живеене като Уестмаунт и Хампстед не са по джоба на средния бг имигрант, който като тръгне да си купува къща обикновено може да си позволи да живее на Южния бряг или в Лавал.
Публикувай отговор