Защо избрахме емиграцията в Канада?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Заключено
Hullman
Мнения: 649
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от Hullman »

Жалвай се на когото си искаш. Имена на съм посочвал. Сервитьорки, шофьори, монтьори много
Аватар
Independent
Мнения: 1723
Регистриран на: Пет Сеп 24, 2004 8:03 am
Местоположение: Montreal, QC

Мнение от Independent »

mwanza написа:
Independent написа:
poumpy написа:Сега видях, че мъжът ти е колега, а не ти. Това малко усложнява нещата, защото ако нямате пари те чака в голяма степен съдбата на Venus от друга тема, тоест трябва яко да гърбиш за да има мъжът ти време да учи.
Не е обаче задължително да бачка по фабрики и еврейски къщи. С графичен дизайн може да се намери доста работа в Монтреал - Юбисофт непрекъснато търсят хора (това е една от най-големите фирми за разработка на игри в Северна Америка). Вярно, че там са ниски заплатите, но с една година "канадски стаж" и ошлайфан език след това е песен - кеф ти дизайнерски бюра, които правят специални ефекти за Холивуд, кеф ти уебсайтове, кеф ти реклама.
Indi по-правилно е да се каже ,че UBISOFT имат обявени позиции, но едва ли ти е направило впечатление, че тези обяви на уеба им не са променяни от 2 години. Аз лично съм им пращал резюмета 6 пъти.
Разликата между специални ефекти и графичен дизайн е меко казано огромна. Работа в рекламата има, но е предимно на парче (говоря за видеоклипове).
Аз Убисофт ги дадох за пример. Истината е, че в Монтреал са едни от най-големите компании за разработка на игри. Не само в Северна Америка, ами и в света - Електроник Артс напр. Или Микроидс.
Освен това аз от графичен дизайн не разбирам. Но имам познат, който се премести от адвертайзинг в студио за специални ефекти, затова го споменах това. Да не говорим за купищата фирми и фирмички за аутсорсинг, на които им трябват уеб дизайнери.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
bateto
Мнения: 4226
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от bateto »

Семеен отговарям ти коректно.Преди няколко месеца бях извадил статистика за загиналите по пътищата в бг. и в кебек от автокатастрофи.Цифрите в момента не ги помня ,но при равен брой жител в кебек загиналите на пътя бяха 2 пъти по вече от тези в бг.
а катастрофи виждам всеки ден ,например за последните 3 дни станаха 2 жестоки катастрофи с намляни много коли и камиони и то на двете основни пътни артерии на града -аут20 и аут 40,предполагам ,че има и жертви ,но дай боже да се е разминало.
при първата оня ден която се случи по 20 малко след екзита за де сурс се наложи да затворят магистралата за няколко часа и 1,5 километра в трафика ги взех за 2 часа.
при втората вчера на 40 ,на сервизния роуд със ст. франсоа една хонда беше размазана до неузнаваемост ,а джипът беше по капак ,
ако държиш мога да ти давам примери всеки ден ,обаче това са гадни работи и предпочитам да си говорим за нещо друго.
Мари,защо точно Канада, а не някоя друга държава като англия ,Германия етк. където съпругът ти има много по големи шансове да си упражнява професията отколкото тук.на мен това ми е въпроса.Питай Пумпи защо не учят в Канада за зъболекари ,а отидоха чак в УСА.Мога да ти кажа макар и инфото ми да не е пълно,че в Мтл. например няма приравнен български зъболекар от последната имигрантска вълна считано от 10 год. насам,макар и да има няколко десетки дошли и пробващи се да пробията системата.
Също ми се иска да ти кажа ,че на вашето дередже парите ви ще ви стигат колкото да си плащате сметките и нищо по вече ,освен ако мъжът ти не реши да се преквалифицира и например да ми стане колега.Дано ,ако се хване да учи няколко години да издържи психически когато нещо подработва тъпите и необразовани олигофрени от страни от третия свят като го тъпчат и правят на луд,а то неиминуемо ще му се наложе.това имах напредвид за ;Мерцедес; ,обърни вниманието на кавичките и ;скъсания цървул; ,а не кво кара и на какво те вози.
виждам ,че си много надъхана ,ама като ти изгният ръкавите от търкане на пода по еврейските къщи друга ,ще я запееш.за справка Внус и хилядите които си мълчат ,щото ги е срам да си признаят за преебавката да сменят кон за кокошка с решението си за имиграция в Канада.Наблягам на думичката Канада ,а не на имиграцията по принцип. :wink:
Аватар
Koko
Мнения: 8033
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm

Мнение от Koko »

Hullman написа:Жалвай се на когото си искаш. Имена на съм посочвал. Сервитьорки, шофьори, монтьори много
Интересно ако утре някой спомене че знае за чейнджбюро което е започнало работа с цел пране на пари - без да споменава имена, градове и тн, колко на високо ще подскочиш?

Редактирал съм две от мненията в темата, но ако продължавате в същия дух, ще ме накарате да взимам по-сериозни мерки.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
drifter
Мнения: 1684
Регистриран на: Съб Окт 23, 2004 9:56 am
Местоположение: Victoria
Обратна връзка:

Мнение от drifter »

bateto написа:Семеен отговарям ти коректно.Преди няколко месеца бях извадил статистика за загиналите по пътищата в бг. и в кебек от автокатастрофи.Цифрите в момента не ги помня ,но при равен брой жител в кебек загиналите на пътя бяха 2 пъти по вече от тези в бг.
България 6682 загинали за 6 години. При население 7 300 000 - 15.3 на 100 000.
http://news.bpost.bg/story-read-15521.php


Канада
There were 2,778 deaths due to motor vehicle traffic collisions in the year 2001 - a rate of 8.9 deaths per 100,000 population.
http://www.tc.gc.ca/roadsafety/stats/ov ... 4/menu.htm


Квебек 608 загинали за 1 година. При население 7 500 000 - 8.1 на 100 000.
Quebec Transport Minister Julie Boulet says drivers are behaving better and it shows in the province's highway death toll, which reached a 60-year low in 2007.Boulet said 608 people died in road accidents last year, 100 fewer than in 2006 and an all-time low in six decades.
http://www.cbc.ca/canada/montreal/story ... l0311.html

Неприятна тема, но важна.
Не вярвам да има човек карал последните няколко години по българските пътища, който да оспори безумието вселило се в повечето "участници в движението".
Бате ти може да си печен и да не ти пука, аз обаче сънувах кошмари всеки път преди да тръгна на дълъг път. Предполагам си запознат с явлението 'пътя е мой и всеки друг трябва да бъде изпреварен за да покажа колко съм добър". Във варненска околия може би пътищата са по-прави и това е само забавление, но в планински райони където няма видимост е не само самоубийство, но много често и убийство на нищо неподозиращи хора от насрещния поток.
Последно промяна от drifter на Чет Май 15, 2008 8:30 pm, променено общо 1 път.
All we have to decide is what to do with the time that is given us.
kokoscho
Мнения: 220
Регистриран на: Пон Ное 20, 2006 5:08 pm

Жертви

Мнение от kokoscho »

България:
Неселение: 6 милиона
Жертви по пътя: над 1000

Канада:
Население: 30 милиона
Жертви: ....дали са 5000??????
kokoscho
Мнения: 220
Регистриран на: Пон Ное 20, 2006 5:08 pm

Мнение от kokoscho »

bateto написа:Здравей Мари.Мисля ,че отгпворът ви го даде Пумпи с цитата-аз ,ако имах 10 год. зъболекарска практика в бг. никога нямаше да си разваля рахатлъка и да дойда тук.
Много ми се иска да греша ,но хурката която ще отнесете тук ми се струва непосилна за вас и ще сте поредните ,които без време ще дигнат белия байрак с еднопосочен билет.Питай първо мъжа си дале ще е съгласен след като е карал цял живот ;Мерцедес; да ли ще му е удобно за дълги години/м/у 5 и 10/ да седне на каруца заменяйки социалния си статус на Първи със тоя на Скъсан Цървул.А ти дали ще можеш да издържиш 5-10 год в очакване на по добър живот изложена на много лишения и компромиси заради каузата децата ,които както се подразбира ще са вече моми и ергени за женене.
Ако не ми вярваш на мен питай Куон-до,той е колега на мъжа ти и може да ти обесни някои работи за които ти даже и не се досещаш.Тогава ти гарантирам ,че разните там педали,азисовци и славевци изобщо няма да са ти до главата и ще трябва да се премотивираш за да намериш оправдание на съвеста си след като постави на това изпитание цялото си семейство,съпруг и деца заради някакви си мърлячи от телевизията :o
само не ми казвай ,че се заяждам.мисля ви само доброто.заядливия ,по скоро подигравателния тон ще си го запазя когато след идването ви тук обявите ,че скоропостижно вдигате белия байрак. :D
Виж, тука съм поооооочти съгласен с тебе. НО, нормалните хора емигрират тука защото:
1.Децата им стават бели хора, а не бели робини/роби
2.Децата им вече стават канадци. Аз по-добър подарък за моето дете не знам, а вие???
3.Тука законите се спазват.
4.Пенсионният ТИ фонд си е лично ТВОЙ. Вари го, печи го, тегли го, връщай го, прехвърляй го на жената, НИКОЙ няма да ти го вземе (тука визирам държавата:))
5. След 3-4г ставаш БЯЛ човек.
6. След като станеш бял човек, с дипломата си, практиката си, стажа си, опита си, спокоооооойно можеш да отидеш у Америката да се напечелиш на парички, след което да се прибереш.....всъщност където си искаш :) Споменах ли че пенсионният ти фонд си е твой?
7. Пенсионният ти фонд все още е ТВОЙ.
8. Може да ти звучи тъпо това повтаряне, но я питай мама,тате,баба,дядо какво е останало от техният пенсионен фонд????????
kokoscho
Мнения: 220
Регистриран на: Пон Ное 20, 2006 5:08 pm

Мнение от kokoscho »

Independent написа:
mwanza написа:
Independent написа:
poumpy написа:Сега видях, че мъжът ти е колега, а не ти. Това малко усложнява нещата, защото ако нямате пари те чака в голяма степен съдбата на Venus от друга тема, тоест трябва яко да гърбиш за да има мъжът ти време да учи.
Не е обаче задължително да бачка по фабрики и еврейски къщи. С графичен дизайн може да се намери доста работа в Монтреал - Юбисофт непрекъснато търсят хора (това е една от най-големите фирми за разработка на игри в Северна Америка). Вярно, че там са ниски заплатите, но с една година "канадски стаж" и ошлайфан език след това е песен - кеф ти дизайнерски бюра, които правят специални ефекти за Холивуд, кеф ти уебсайтове, кеф ти реклама.
Indi по-правилно е да се каже ,че UBISOFT имат обявени позиции, но едва ли ти е направило впечатление, че тези обяви на уеба им не са променяни от 2 години. Аз лично съм им пращал резюмета 6 пъти.
Разликата между специални ефекти и графичен дизайн е меко казано огромна. Работа в рекламата има, но е предимно на парче (говоря за видеоклипове).
Аз Убисофт ги дадох за пример. Истината е, че в Монтреал са едни от най-големите компании за разработка на игри. Не само в Северна Америка, ами и в света - Електроник Артс напр. Или Микроидс.
Освен това аз от графичен дизайн не разбирам. Но имам познат, който се премести от адвертайзинг в студио за специални ефекти, затова го споменах това. Да не говорим за купищата фирми и фирмички за аутсорсинг, на които им трябват уеб дизайнери.
А във Ванкувър са хардуерните фирмички, а в Торонто, Мисисага, Бърлингтон, и сумая ти околни градчета е фуллллл с ИТ фирми и фирмички :)
kokoscho
Мнения: 220
Регистриран на: Пон Ное 20, 2006 5:08 pm

Мнение от kokoscho »

anju написа:
mary66 написа:Малко езиците не са ни на ниво, но и това се учи... Ако някой ми каже че всичко това го е постигнал без труд и залягане над книжките... Просто не бих му повярвала..

.. стигаха ми циганите тук... та на всеки работещ българин да се пада по едно семейство цигани на врата да си ги издържа форевър..
!
Mary, Аз съм последния човек, който ще те разколебава да тръгнеш, но бих се включила да ти кажа, че това с езиците е много сериозно ако не са на ниво. Много ще пречи. Аз съм с английска гимназия, в БГ бях най-добрата на работа по английски, имам 7 на IELTS, и пак ми е трудно тук.

Другото за циганите - тук са много повярвай. Вярно, че работят и плащат данъци - огромна разлика с БГ, но ги има навсякъде, толкова са много и е толкова гадно да ги гледаш, работиш с тях, ядеш с тях (обедни почивки, заведения и т.н.)Нямат никаква култура, то е мляскане, оригване, какво ли не.

Имай предвид тези неща, за да не бъдеш шокирана ...
Иначе наистина не те разколебавам. Много сме тук, които не ни харесва, но щом седим, не сме се втурнали наобратно, явно че не е толкова безнадеждно :)
Права си за циганите :) с едно допълнение, това което ме отвращава не са циганите, а руснаците, тяхната мамаша да е.........
kokoscho
Мнения: 220
Регистриран на: Пон Ное 20, 2006 5:08 pm

Мнение от kokoscho »

mary66 написа:Много ви благодаря.. изненадахте ме.
Наистина много мнения.. Въпреки че пак се впускате в ненужни препирни, но всеки е минал по различен път за да достигне до това, което е в момента... кой по-лесно, кой по-трудно..
А всичко е толкова субективно.. При нас има много фактори... Първо, големият ми син -11 г. знае английски и има интереси определено към музиката, говоря за класическа, това е едното.. малкия е на 6, сега ще тръгва в 1 клас.. това е другото.. Как стоят нещата и с училищата също искам да съм наясно...
Не ме разубеждавайте.., защото не е толкова прекрасно положението даже и да имаш над 10 г. стаж /всъщност говоря за 13-14/ имайки предвид зъболекарите.. И много малка част от зъболекарите карат "мерцедеси" , та да се качат на трабант, напр. Говоря за градове извън София, а и там не е цветущо.. Така че ,разлика с положението тук, кой знае каква няма да е, имайки предвид обещаните трудности.. Нещата тук се развиват толкова идиотски бавно и в неправилна посока, /имайки предвид какво се е случило през последните 20 години/, че точно толкова години ще са ни нужни и да бъдем "спокойни", всъщност не толкова спокойни, колкото примирени... че времето вече е минало за всякакви промени, че няма смисъл, че вече и възрастта не е нужната, че децата са големи... и т.н и т.н. докато дойде време за пенсия, с която ще си купувам едно кисело мляко и един хляб... Пак става въпрос за пари, така че, бате, всичко е пак и за пари.. за тези пусти пари... Това, че работим.. само не е достатъчно, нали? Все пак трябва да има и защо... При положение, че няма покритие между вложения труд и получените пари.. стигащи само за покриване сметки, тоци, води, за дрехи, разни глезотии..само в краен случай, за какво говорим?
Там е работата, че мотивацията ни е тaкава, че белия байрак няма да го вдигна толкова лесно... каквото и да става.. Аз, а и мъжът ми, не тръгваме за да ставаме гурбетчии... Не отиваме за да "спечелим парици" и да се върнем след 2-3 г. "да ги харчим" в България. Точно затова и не отиваме, както всеки втори в Гърция или Италия и Испания, а в Канада. Колкото по-далеч - толкова по-добре. И целта ми е не да отида да събера "някой лев" и да си купя "колица", за която ходят тъпанарите в Гърция, а просто да сменя тотално живота си.
Зная, съвсем различно е когато залагаш само себе си, а друго е, когато зад гърба ти стои цялото семейство... Много ще ни бъде трудно.. сигурна съм, но трябва да го направим.
Правилно си решила. И за вас, и за децата най-вече.
Иначе щом синът ти знае английски, за нула време ще се пригоди :) А и малкият тъкмо ша има шанса да почне да учи в нормално училище. ГАРАНТИРАМ ви че образованието което вашите деца ще получат ще бъде: Нормално, Човешко, НЕмутренско, НЕпедерастко, Равноправно (diversity, както му викат тука:))
kokoscho
Мнения: 220
Регистриран на: Пон Ное 20, 2006 5:08 pm

Мнение от kokoscho »

Hullman написа:Като сте авантюристи на стари години с голями деца заповядайте.
Моя съвет обаче е да се съберете цялото семейство включително и децата и да гласувате за да не стане после така че другите си патят заради болните амбиции само на майката или само на бащата. Децата не са чак толкова малки и заслужават да бъдат питани. За да няма после ти ме доведе тук на сила.
Съвсем друго щеше да бъде мнението ми ако мъжа ти беше светило в професията си и идваше тук с договор за работа която почва на втория ден след кацането и в контракта има и уредена къща.

Радвам се че сте разбрали какво иска да ви каже Хълман за възраста на децата и на годините на които идвате все пак не е като да си сам/а, младо семейство без деца или с много малки такива. Има огромна разлика.
Хълман, разочароваш ме :)
Да питаш децата дали искат да са у Канадско??????
ЩО за риторични въпроси?????
Що за противоречиви съвети всъщност де :)
Първо, дъртите са много дърти за канадата.
Второ, младите са много млади за канадата :):):)
Я вземи се стегни, и дай по смислен анти-довод!!!
bateto
Мнения: 4226
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от bateto »

е тук и аз не мога да не се съглася с теб.от руските цигани по големи мангали тук няма и второто е за пенсионните фондове.лошото при вторите е ,че днес ги има ,утре ги няма .ти сега плащаш пенсиите на бейбибумърите ,ама след 20-30 години я камилата ,я камиларя .заради това намали малко хапчетата и си опичай акъла дорде е време. :wink:
kokoscho
Мнения: 220
Регистриран на: Пон Ное 20, 2006 5:08 pm

Мнение от kokoscho »

Hullman написа:Мите да се връщам ли 2-3 страници назад за да ти покажа твоя постинг в който пишеше за къщата с баскетбоното табло където играели децата.
Това за къщата е твой постинг.

Нека се върнем сега на реалната ситуация на питащата дама. Децата са на 10 години и тя не иска да гледат Слави и Азис. Ще се идва в Канада заради децата
Въпроса сега е:
Кога, след колко години децата ще играят на баскетболното табло закачено върху гаража на къщата която ти много добре описа?
Хълман дълбоко се съмнява че ще играят някога на това табло защото докато го докарате до там децата вече са на 17 -18 години и може и да не са в къщи вече.
- Къде живяха до тогава децата?
В миризливя блок с шриланковците.
- Какво им предложихте покрай идването в Канада заради тях? Лоши битови условия?
- Тези лоши битови условия в комбинация с неподходяща среда предпоставка ли са за тръгване по кривия път? Да - с голямо Д.
Какво направихме заради децата през тези 5- 7 години? Почти едно голямо нищо?

Не бъркайте идване в Канада на сам/а , на младо семейство с много малки деца или без деца със
семеиство с 2 деца на 10 години.
Има огромна разлика. Ето за това говирим.
Само да допълня, миризливият блок тука, е по убав от най-хубавият апартамент у софията в който съм живял :) Не знам как го правят, сигурно е чудо :shock:
Лоши битови условия???? Ти знаеш ли кво значи понятието LANDLORD/SUPERINTENDANT???
Я ми кажи съответният превод у булгарско къде ще го намериш???
kokoscho
Мнения: 220
Регистриран на: Пон Ное 20, 2006 5:08 pm

Мнение от kokoscho »

Hullman написа:Кримон за да идат децата до тази басейн и то само през лятото някой трябва да ги придружава, на оградата на басейна пише че не може лица под определени години да са там сами ненаглеждани. Я кажи сега кой е този нов имигрант който хем иска къща на 2-ра година хем ще ходи по цял ден на басейна да си наглежда децата? Да не говорим че тези бассейни и спортни центрове не са до всеки жилищен блок. До този център като нищо може да има 10 км. Отделно това е само в Квебек. Ела в Отава да видиш че за целия град има само 5 такива центъра. Плаща се за всичко на час за паркинга за колата, за зала, за басейн и хич не е евтино. Има и часове които са за майки с бебета , за възрастни и тогава дори и да искаш да си платиш не може да си там защото не си от тази група хора.
И всичко това ще става с 1300 $ заплата докато другия родител учи защото е малко вероятно и двамата родители да имат едновременно професии които се търсят в Канада.
Хълман, недей да лъжеш хората :)
Все пак да беше казал че Отава е СТОЛИЦАТА на Канада. И там...стандартът е доста по-висок от 1300 :) И човек живеещ в Отава, и имащ работа разбира се.....това е направо несбъдната мечта :)
anju
Мнения: 207
Регистриран на: Чет Сеп 21, 2006 3:41 pm

Мнение от anju »

mary66 написа: Колкото по-далеч - толкова по-добре.
Също и затова не се заричай. Хубаво искаш да се махнеш и да промениш живота си, но толкова ли няма хора заради които ще поискаш да отидеш на ваканция до БГ или на море например?
Като трябва да изръсиш 6-7000 $ само за билети на 4-членно семейство дали ще искаш да е толкова далече?
Иначе аз не съм съгласна с другите, че по-добре някоя страна в Европа, защото там българите се чувстват емигранти. В Канада не е така поради факта, че повечето са такива (поне в Торонто). Това е хубавото, но не е хубаво, че е толкова далече.

За училищата - аз съм доволна засега най вече от отношенията между учители и ученици - някак си са приятелски, а също учат практични неща. Иначе училищното време е странно и неудобно за родители - 8.45 до 15.30. Преди това и след това какво да го правиш докато си на работа? Чувам, че в БГ имат занималня след училище и или е безплатна, или е 150 лв (частна).

И аз подкрепям мнението по-нагоре, че прави неприятно впечатление 'тъпанарите", които ходят в Гърция. Не знам каква ще ти се стори тогава тукашната измет ...
Заключено