За недоволните от здравната система в Квебек

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Публикувай отговор
Аватар
anxeli
Мнения: 3805
Регистриран на: Вто Ное 02, 2004 1:36 pm
Местоположение: TO

Мнение от anxeli »

Сашо, $1000 на месец, от които работодателя плаща 74%, нич не е зле !
http://www.usatoday.com/money/industrie ... licy_x.htm
Тукашните екстендед хелт планс също могат да излязат около 200-300 на месец на семейство, а предлагат едно нищо :(.
Проблема е ако не работиш там, или работиш в малка фирмичка.
Циганите - на Сатурн !
mama_kenga

Мнение от mama_kenga »

heat написа:
mama_kenga написа:Какви са тези митове и легенди за чакане с месеци?...

...изследванията, които ми пускат най-редовно, вкл. ми правиха и скенер на глава ей така ...

Защо ти предписват скенер на главата ?

'Ей-така" не звучи сериозно ... вероятно има причина някакава ....

А като гледам едно друго твое изказване (за полицаите) се сетих за онзи Стависки, дето и на него му казали "Бон рут" полицаите...
Ами мислех, че имам мигрена и хората ми направиха скенер, пък то се оказа о т противозачатъчните. Като ги спрях и всичко се оправи.
Изказването ти за Стависки е, меко казано, нелепо. Аз повече от 110 не вдигам и то само ако е разрешено 100.
За дребни нарушенийца ще ме пуснат по живо по здраво, ама за скорост или алкохол - много се съмнявам. Ех, да бяха всички шофьори като мен...
Wella
Мнения: 73
Регистриран на: Съб Окт 25, 2003 2:57 am
Местоположение: Mtl

Мнение от Wella »

Какви са тези митове и легенди за чакане с месеци?
Как пък все такива неща ви се случват не ми е ясно.
Досега 3-4 пъти съм ходила на специалист и все е било в рамките на една седмица, егати и късмета съм имала значи
Мама Кенга , би ли споделила адресите на клиниките където е толкова бързо обслужването ?
heat
Мнения: 124
Регистриран на: Чет Окт 11, 2007 2:14 pm

Мнение от heat »

mama_kenga написа:... Èçêàçâàíåòî òè çà Ñòàâèñêè å, ìåêî êàçàíî, íåëåïî. Àç ïîâå÷å îò 110 íå âäèãàì è òî ñàìî àêî å ðàçðåøåíî 100.
Çà äðåáíè íàðóøåíèéöà ùå ìå ïóñíàò ïî æèâî ïî çäðàâî, àìà çà ñêîðîñò èëè àëêîõîë - ìíîãî ñå ñúìíÿâàì. Åõ, äà áÿõà âñè÷êè øîôüîðè êàòî ìåí...
Íå ñúì èñêàë äà òå îáèæäàì, ïðîñòî ñå ñåòèõ çà Ñòàâèñêè ... è ìàëêî ìè ïðîçâó÷à êàòî ïîäîáåí ñëó÷àè ñ ïîëèöàè, å íå ñ ïîäîáíà ðàçâðúçêà äå ... íåäàé áîæå íèêîìó òàêàâà ñúäáà ...
survivor
Мнения: 2848
Регистриран на: Чет Окт 09, 2003 10:08 pm
Местоположение: Монреал

Мнение от survivor »

При мен звъненето за час в различни клиники работи - намирам си час за не след дълго, ама може и да е до късмет, знам ли?
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004
Мнения: 4882
Регистриран на: Пон Авг 18, 2003 8:28 am
Местоположение: отнороТ

Мнение от sasho71 »

anxeli написа:Сашо, $1000 на месец, от които работодателя плаща 74%, нич не е зле !
http://www.usatoday.com/money/industrie ... licy_x.htm
Тукашните екстендед хелт планс също могат да излязат около 200-300 на месец на семейство, а предлагат едно нищо :(.
Проблема е ако не работиш там, или работиш в малка фирмичка.
ami анджък де, и аз това се чудя какво се оплакват в САЩ, само за тез застраховки мрънкат. Дори и ти на частно да си плащаш, да речем не тоолкоз добра застраховка около 500$ какъв ти е проблема? Не са толкоз много пари. Защо постоянно казват как милиони били без застраховка, значи или са нелегални, или са полулегални, или са най крайни мизерници за да не могат да платят тази сума. Проблема май по скоро е от вида застрховка- повечето искат да имаш реферълс като тука от Жипито, което е досадно. АКо искаш директно да скочиш на специалист застрховката ти става с едно 30% по висока. Инак лекари с лопата да ги ринеш из САЩ, нещо като тук с нашите зъболекари, имам чуството че на всяко кьоше има зъболекарски кабинет, и те се чудят с какво ли не да те подмамят- та с електроник събмишън, та с разсрочено плащане ... :lol:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
Joana
Мнения: 1434
Регистриран на: Вто Фев 14, 2006 10:00 pm

Мнение от Joana »

mouse написа:
Жени написа:
mouse написа: Тук може да отидеш на колкото си искаш доктори за разлика от България, като не ти харесва тоя ето ти другия, все някой ще ти пасне.
Всъщност в България можеш да отидеш на колкото си искаш доктори и когато си поискаш без да чакаш месеци наред! Просто трябва да си платиш! :wink:
Но малката разлика е че в Ка не плащаш :lol:
Е какъв ти е проблема да си платиш? Нали си от Ка? :lol:
На мен, например, като не ми харесва да вися по опашки, си плащам - дълги години си ходя в Правителствена болница (обслужването е супер, лекарите са изключително внимателни и е по-готино от МС :lol:) и където разузнаването донесе, че съответният специалист е най-добър. И никак не е скъпо. Всеки може да си го позволи. Зависи от начина на мислене обаче. Освен това, като тръгвах, попитах личния си лекар дали е възможно да му се обаждам от Ка и той веднага каза: "Естествено", без изобщо да намекне, че ще трябва да се плаща за консултация, примерно. Аз изключително уважавам българските специалисти в тази област - за мен са много големи, пък вие си разправяйте каквото искате. И комерсиализацията в България тепърва ще започне, но още е далеч от нивото на американския континент, дето ако си беден ще те изхвърлят да умреш на улицата без да им мигне окото и без никой да се възмути от този факт.
С Квебекската система също досега не съм имала проблеми - много са мили (лекарите, де :lol: ), но и там си плащам безпроблемно :lol: . И е доста по-скъпичко от БГ. А пък не са по-добри специалисти, нито хигиенните им норми са на по-добро ниво.

Joana
"... и аз открих свободата, дивата соколова свобода, която ме остави без дъх, сякаш пред мен се откри един живот с вятър, слънце и гонени от вятъра облаци, живот, за чието съществуване не бях и подозирал." "Сенки в рая", Ремарк
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004
Мнения: 4882
Регистриран на: Пон Авг 18, 2003 8:28 am
Местоположение: отнороТ

Мнение от sasho71 »

Lub0 написа:Какъв е проблема да си плащаш, ето тук една частна клиника:

http://www.rocklandmd.com/en/index.php
тия цените им дълбока тайна ли са или са толкоз дебели, че не са за показване :lol:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Maman
Мнения: 26
Регистриран на: Нед Мар 28, 2004 10:23 am
Местоположение: Bulgaria, Sofia obl.
Обратна връзка:

Мнение от Maman »

:D Dovolna!!!
Blagodaria na vsi4ki vas 4e vi ima i ste tolkova gotini!!!
mama_kenga

Мнение от mama_kenga »

И друг път съм споделяла - клиниката се казва Пиер Буше и се намира на Южния бряг (да не се бърка с болницата Пиер Буше - и там съм ходила, но хората ти казват - елате след 4 часа, защото има еди си колко души пред вас - отивам в къщи и след 4 часа идвам - на 2 мин от там живея и така - това е за болницата).
Също и болницата Шарл Лемоан.
Но "кварталната" поликлиника си ми е КЛИНИКАТА ПИер Буше- шерката си има и личен лекар там.
Аватар
maria29
Мнения: 676
Регистриран на: Нед Сеп 28, 2003 6:46 pm

Мнение от maria29 »

mama_kenga написа:И друг път съм споделяла - клиниката се казва Пиер Буше и се намира на Южния бряг (да не се бърка с болницата Пиер Буше - и там съм ходила, но хората ти казват - елате след 4 часа, защото има еди си колко души пред вас - отивам в къщи и след 4 часа идвам - на 2 мин от там живея и така - това е за болницата).
Също и болницата Шарл Лемоан.
Но "кварталната" поликлиника си ми е КЛИНИКАТА ПИер Буше- шерката си има и личен лекар там.
:?: :?: :?: :?:
АБЕ ВИЕ ХОРА НОРМАЛНИ ЛИ СТЕ????????????????????????
В КЛИНИКАТА ЛЕМОАН СЕ 4АКАЛО ПО-МАЛКО. КОЛКО ПЪТИ СИ ХОДИЛА В ТАЗИ КЛИНИКА ???? НЕ МИ ОТГОВАРЯЙ АЗ ЗНАМ ОТГОВОРА НИТО ЕДИН ПЪТ.... МОГА ДА ДАМ ПОНЕ 4 ПРИМЕРА ТО4НО ЗА ТАЗИ БОЛНИЦА И 4АКАНЕТО.
1. ОТИВАМ В НЕ КЪДЕ ДА Е БЪРЗА ПОМО6Т..... ПРЕЗ ДЕНЯ...4АКАМ ДВА 4АСА ЗА ДА СЕ ВИДЯ С СЕСТРАТА, 20 МИН. ЗА ДА МЕ РЕГИСТРИРАТ ПРИ ДОКТОРА И.... ЗА ДА ВИДЯ ДОКТОРА 6 4АСА....И СЕГА РЕКАПИТУЛАЦИЯТА М 2+0,2+6= 8,20 4АСА ЗА 4АКАНЕ В БЪРЗА ПОМО6Т.
2. СРЕ6ТА В КЛИНИКА ЕКСТЕРН. 2-3 СЕДМИЦИ
3. СРЕ6ТА СЪС СПЕЦИАЛИСТ 2 МЕСЕЦА
4. 4АКАНЕ СЪС ВЕ4Е УГОВОРЕНА СРЕ6ТА ПРИ ВЕЛИКИЯТ СПЕЦИАЛИСТ - ЕДИН 4АС. СРЕ6ТАТА БЕ6Е ЗА 15 МИН КАТО ГОСПОДИНА
НЕ РАЗПОЛАГА С НИКАКВИ ЕХОГРАФИ ИЛИ ПО-СЛОЙНИ АПАРАТУРИ. ЗА ПРЕГЛЕД С ЕХОГРАФ СЕ 4АКА МЕСЕЦИ (ОСВЕН АКО НЕ СИ ПЛАТИ6 135$ ОТ ДЖОБА). ЗА РЕЗОНАНС Е 6 МЕСЕЦА ОПА6КАТА, ЦЕНАТА НАД 650$. МОЯТА 6ЕФКА КЕБЕКАРКА ПЪК СА И ДАЛИ 4АС ЗА НЯКАКЪВ ПРЕГЛЕД СЛЕД ГОДИНА И ПОЛОВИНА. ЗА ОПЕРАЦИЯ ТУК СЕ 4АКА ОТ 6 МЕСЕЦА ДО 1 ГОДИНА. ДОРИ И ДА Е НА ЖИВОТ И СМЪРТ НИКОЙ НЕ МУ ПУКА ... ИМА И 4АСТНИ КЛИНИКИ ТАМ ОТИДЕТЕ. ТО4НО КАКТО В БГ САМО 4Е ТУК В 4АСТНИТЕ СЕ 4АКА ПАК ТОЛКОВА ДАЖЕ И ПОНЯКОГА ПОВЕ4Е ЗА6ТОТО ТАМ СА ПО-ДОБРИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ.

И ХАЙДЕ ДА СПРАТ ДА ПИ6АТ ХОРАТА КОИТО НЕ СА СЕ СБЛЪСКВАЛИ СЪС ЗДРАВНАТА ТУКА6НА СИСТЕМА 4Е ТАКА МИ Е НАКИПЯЛО ОТ МНОГОЗНАЙКОВЦИ И ПРАЗНОСЛОВЦИ.....
КОЛКОТО ДО БЕЗПЛАТНАТА КЕБЕКАРСКА СИСТЕМА ДО МОМЕНТА МИ Е СТУВАЛА НАД 2000$ КАТО НЕ ВКЛУ4ВАМ ПАРИТЕ ЗА ЛЕКАРСТВАТА И 4АСТ ОТ ИЗСЛЕДВАНИЯТА ЗА6ТОТО МИ СЕ ПЛА6ТАТ НАД 80 ПРОЦЕНТА ОТ ЗАСТРАХОВКИТЕ. иНА4Е СУМАТА 6ТЕ Е НАД 5000$. АМИ БЛАГОДА ЯМНОГО ЗА ТАКАВА СИСТЕМА ПРЕДПО4ИТАМ БЪЛГАРСКАТА. ТАМ ЗА 30 ГОДИ6НОТО МИ СЪ6ТЕСТВУВАНЕ НЕ СЪМ ПЛАТИЛА ТОЛКОВА КОЛКОТО ТУК ЗА ЕДНА ГОДИНА. ЗА КОМПЕТЕНЦИИТЕ НА ДОКТОРИТЕ НЕ ИСКАМ ДА ГОВОРЯ. НЯМАМ ДУМИ ДА ОПИ6А КОЛКО СА ЗЛЕ... И НАЙ-ЛО6ИЯТ БГ ДОКТОР Е ЗА ПРЕДПО4ИАНЕ ПРЕД КАНАДСКИТЕ ИЗРОДИ (ТОВА Е НАИ-ТО4НАТА ДУМА ЗА ТЯХ). ПРИМЕР ТРЯБВА ДА СИ ИЗРОД ЗА ДА ОСТАВИ6 ЕДИН ТОВЕК 16 ДЕНА СЪС ТРОМБОФЛЕБИД И ЕДИН МЕСЕЦ БЕЗ ДИАГНОЗА.
"If you don't know jewelry, know the jeweller." (Warren E. Buffett)
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004
Мнения: 4882
Регистриран на: Пон Авг 18, 2003 8:28 am
Местоположение: отнороТ

Мнение от sasho71 »

И аз пак питам някой бил ли е в частна клиника, колко е платил и колко е чакал? Примерно за едно MRI, или дребна операцийка. Аз за САЩ(Бъфало и Детройт) знам колко е, ама ми е интересно в Кебек как е, нито една клиника няма тарифите, ще взема да им звънна от любопиство :)
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004
Мнения: 4882
Регистриран на: Пон Авг 18, 2003 8:28 am
Местоположение: отнороТ

Мнение от sasho71 »

maria29 написа:... И НАЙ-ЛО6ИЯТ БГ ДОКТОР Е ЗА ПРЕДПО4ИАНЕ ПРЕД КАНАДСКИТЕ ИЗРОДИ (ТОВА Е НАИ-ТО4НАТА ДУМА ЗА ТЯХ).
лелелеле, дори и Панчев в най-пламенните си анти-канадски речи не е ползвал таквиз тежки думи :roll:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
mama_kenga

Мнение от mama_kenga »

Марийче, я първо се успокой, да не вземе да ти стане нещо и да викаме бърза помощ...
За протокола - 3 пъти съм ходила на специалист в Шарл Лемоан - на гинеколог и 2 пъти са ми взимали кръв и т.н. Никога не съм чакала повече от половин час - утре пак ще звъня за час при моя гинеколог - имена искаш ли?
А в Пиер Буше минимум 10 пъти съм ходила, изследванията - отделно.
Така че , смятам че мога да дам обективно мнение.
Аватар
troll
Мнения: 2056
Регистриран на: Вто Яну 30, 2007 10:26 pm
Местоположение: MTL, QC, CA

Мнение от troll »

Невъзможно ми е да се въздаржа, да попитам оценяващите квалификацията на лекарите, как го правят точно?

Дано, като прочетат въпроса ми и преди да ми отговорят, да се замислят малко.
Публикувай отговор