ИНТЕРВЮТО

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
E-P-C
Мнения: 18
Регистриран на: Сря Авг 15, 2007 6:29 am

ИНТЕРВЮТО

Мнение от E-P-C »

Какво става доста върнати хора има !
какво се оказва ,че дори и да си отговорил на въпросите
пак може да те върнат. :nenam:
Linko
Напуснал форума
Мнения: 4846
Регистриран на: Вто Яну 13, 2004 3:36 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

То ако съвсем те хване параноята и по-абсурдни изводи ще почнеш да правиш.
Винаги е имало и ще има върнати. И броят им се определя от това кой как си е направил предварителната сметка и подготвил домашното си за интервюто. Въпросът е колко от тях споделят за това тук във форума. И когато броят на споделящите се увеличи, то изглежда сякаш интервюиращия е започнал да "реже" безогледно. Няма такова нещо.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
ronni
Мнения: 810
Регистриран на: Пон Сеп 20, 2004 11:04 am
Местоположение: back to small apple
Обратна връзка:

Мнение от ronni »

какво значи да си отговорип на въпросите
интервюто не е изпит по френски а
на мотивация адаптивност оправност и дали точките са ти както си ги посочил
няма да се шашкате просто не се отказвайте
всеки има право на шанс за някои той е просто втори
"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854
OTB0pk0T0
Мнения: 102
Регистриран на: Нед Яну 07, 2007 9:49 am
Обратна връзка:

Не че аз съм експертът

Мнение от OTB0pk0T0 »

Без да си придавам много важност,особено след като дълбоко уважаваният от мен Линко е дал мнението си, смея да твърдя че май доста народ "на юруш" хукна да емигрира, и май наистина тези които са скъсани просто не са си научили домашното... лесно е наистина да се говори след като аз съм минал,но наистина доста се припотих с тази мацка... от това което чета за предните интервюиращи и което видях лично и чух за тази мадам,отдавна не е имало толкова костелив орех май.Лично моето мнение е че се появи едно такова впечатление и настроение преди сесията, че едва ли не Кебек умира за БГ емигранти и Мадам Лорендо ще направи всичко възможно едва ли не насила да ни натика CSQ-тата в ръцете.Позволявам си отново да дам съвет на тези които им предстои сблъсък с нея - научете колкото се може повече за Кебек, икономика, пазар на труда, разходи за живот, организация на самия живот, и ако си отговаряте на всички други критерии, не вярвам да имате проблеми.Пожелавам ви успех от все сърце.
Колкото повече имаш, толкова повече искаш. Колкото повече даваш, толкова повече получаваш.
Аватар
angelheart
Мнения: 247
Регистриран на: Вто Юли 17, 2007 6:02 am
Местоположение: Montréal, Québec

Re: Не че аз съм експертът

Мнение от angelheart »

OTB0pk0T0 написа:...научете колкото се може повече за Кебек, икономика, пазар на труда, разходи за живот, организация на самия живот, и ако си отговаряте на всички други критерии, не вярвам да имате проблеми.Пожелавам ви успех от все сърце.
Точно тук няма как да не се съглася с колегата! С течение на времето и акумулирането на постинги започнах да се замислям дали всички кандидатствали са оценили реално възможностите си да получат сертификат за селекция :?:
Най-големите разочарования в живота са победите. От тях няма полза.
IFF
Мнения: 2495
Регистриран на: Чет Юни 22, 2006 9:30 am
Местоположение: Montreal

Re: Не че аз съм експертът

Мнение от IFF »

.
Последно промяна от IFF на Чет Ное 25, 2010 1:47 pm, променено общо 1 път.
Аватар
angelheart
Мнения: 247
Регистриран на: Вто Юли 17, 2007 6:02 am
Местоположение: Montréal, Québec

Re: Не че аз съм експертът

Мнение от angelheart »

IFF написа: Като не са си оценили възможностите как пък така са ги преценили,че отговарят на условията и са ги поканили на интервю?!?Като изключа нивото на владеене на френски не виждам какво толкова не може някой да си "оцени реално възможностите"?
И ако го разиграем в обратен ред: Като пък така са ги преценили,че отговарят на условията и са ги поканили на интервю, да не би да са си оценили възможностите реално = правилно та да получат сертификат? Първоначално поканата за интервю не означава нищо друго, освен това, че въз основа на подадени документи отговаряш на някакви предварителни условия. След разглеждането на документите обаче може да се окаже наличие на несъответствие, и тук му е мястото на интервюто въобще - да установи дали има разминаване в реалния и в документалния статус на кандидата. Има се предвид, че кандидатстващият може да не е пресметнал правилно точките си и леко да е надценил възможностите си. Сега дали стана по-ясно какво съм написала?
Най-големите разочарования в живота са победите. От тях няма полза.
irty6
Мнения: 47
Регистриран на: Вто Ное 06, 2007 8:40 pm

Мнение от irty6 »

Здравейте съфорумници. Този спор се оказа много интересен и накара някой от вас да се почустват засегнати от коментарите на други които вече са минали. Този петък 7 дек. ще бъда на интервю и ще ви пиша как е минало. Ако ми откажат то тогава тезата със заниженото оценяване няма да е много вярна и фактора субективизъм ще по-вероятен за мен защото аз съм изпратила диплома IELTS level 6 ,TEF ( Test d'evalution de francais) niveau 4 от общо 6 нива, а и всички останали документи относно дипломи и стаж са изрядни.
Публикувай отговор