Канада срещу света

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Pepon
Мнения: 841
Регистриран на: Пет Авг 08, 2003 10:06 am
Местоположение: Somewhere Out There

Мнение от Pepon »

anxeli написа:Народ трябва тука ей :D !
Не народ, а consumers. Двете понятия не са еквивалентни.
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Kocho_Rusev
Мнения: 16
Регистриран на: Пет Окт 05, 2007 10:50 pm

Мнение от Kocho_Rusev »

prace написа:".......спокоен и цивилизован живот в стара европа."

В този момент Холандия е начело в класацията на имигрирали холандци от държавата си 160 000 човека за 2006-2007 г.!
А знае ли се накъде се изнасят холандците?
Pepon
Мнения: 841
Регистриран на: Пет Авг 08, 2003 10:06 am
Местоположение: Somewhere Out There

Мнение от Pepon »

Kocho_Rusev написа:А знае ли се накъде се изнасят холандците?
Те тези, които се изнасят не са холандци, а холандски граждани - има разлика. То и аз съм канадски гражданин, ама познай дали съм канадец :)
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Seahawks
Мнения: 7
Регистриран на: Сря Окт 17, 2007 1:24 am
Местоположение: Seattle

Мнение от Seahawks »

за мен има само 1 страна, в която приемат емигранта като част от тях. И това е САЩ. За това я уважавам тази страна. В Европа ако си емигрант отношението е съвсем друго - като към животно
Аватар
totev
Мнения: 1431
Регистриран на: Нед Авг 03, 2003 5:31 am
Местоположение: Кралството

Мнение от totev »

това за холандците и аз съм го чувал, интересно ми е как обаче са разбрали че са емигрирали а не че са заминали на разходка тип работен туризъм за 1-2-3 години? или просто са се забили из Тайланд с 2-3К в джоба..
иначе от Европа до Европа разлика като от Чърчил до Торонто. Смело мога да кажа че ако не работиш едни определени работи тук в Белгия ще ти се стори пъти по-зле от България. Половината пишешти тук независимо с какво се занимавате минавате в графата "упрайни" в сравнение с нормалния гастербайтер поживял тук 10-15 години.
...мразя мастика без айрян...
Smart Dust
Мнения: 926
Регистриран на: Вто Юли 17, 2007 6:43 pm
Местоположение: Canada

Мнение от Smart Dust »

Абе що не пуснете тема: "Канада срещу Батето"
Там явно е борбъта.
If SearchFor(shliokavica) then ShowMessage('Пиши на кирилица бе!!'#10#13'Няма да си вадя очите с тая шльокавица!!');
zorina
Мнения: 420
Регистриран на: Сря Авг 17, 2005 2:40 pm
Местоположение: Торонто

Мнение от zorina »

Kocho_Rusev написа:
prace написа:".......спокоен и цивилизован живот в стара европа."

В този момент Холандия е начело в класацията на имигрирали холандци от държавата си 160 000 човека за 2006-2007 г.!
А знае ли се накъде се изнасят холандците?
Къде се изнасят холандците??? питайте Питър-пан, той веднага ще ви осветли по въпроса. :P :P
prace
Мнения: 1617
Регистриран на: Чет Юни 02, 2005 2:17 am
Местоположение: София

Мнение от prace »

Kocho_Rusev написа:
prace написа:".......спокоен и цивилизован живот в стара европа."

В този момент Холандия е начело в класацията на имигрирали холандци от държавата си 160 000 човека за 2006-2007 г.!
А знае ли се накъде се изнасят холандците?
Според това, което е написано из холандска правителствена статистика младите хора и семейства емигрират в Австралия, Канада, Норвегия, Америка ...Възрастните хора, пенсионерите заминават за Франция, Испания и Германия. А как се знае дали си емигрант или просто временно напускащ се вижда от формулярите, които всички попълват в общините по местоживеене. Ние също попълнихме такава декларация, когато се преместихме в България. На статистиката там може да се вярва за разлика от българската.
Хората, които се връщат отново в Холандия са предимно холандци от мюсюлмански произход, защото животът в Турция или Мароко например не е това, което са очаквали и се връщат отново в добрата Холандия за да "похапнат" малко повече социални помощи или пенсии за болест.
Kocho_Rusev
Мнения: 16
Регистриран на: Пет Окт 05, 2007 10:50 pm

Мнение от Kocho_Rusev »

Seahawks написа:за мен има само 1 страна, в която приемат емигранта като част от тях. И това е САЩ. За това я уважавам тази страна. В Европа ако си емигрант отношението е съвсем друго - като към животно
Ами то и в САЩ не е така - имиграционната политика е доста сбъркана и резултата, желан(неофициално) или нежелан(официално), е че се фаворитизират нелегалните имигранти за сметка на тези дето си вървят по процедурата. Много по-лесно е да останеш нелегално и никой не те закача, само че това обрича тези хора на вечно миене на чинии и бране на домати. Работата е че икономиката на САЩ има нужда точно от такива хора. А за отношението и то съвсем не идеално - ако не се държиш като американец те гледат като малко накриво.
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Мнения: 9069
Регистриран на: Пет Авг 29, 2003 8:40 am
Местоположение: j-cowboyland, Toronto
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

трудно е да се генерализира,
щатите преди 10 години не са щатите от сега
също е и с България - тя ще настигне Европа ама за целта Европа трябва да седне и да я чака...
страните и положенията в тях не са станционарни - целия свят се превръща в едно голямо калмно нблато в което дори не може да се различи кой от къде е...един приятел наскоро си хвана гадже 25% азиатка, 25% южноазиатка, малко бяла, малко черна и леко нейтив индианка...е такова е и бъдещето на света - всички ще сме мексиканци.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Бай Ганьо
Мнения: 2
Регистриран на: Вто Окт 09, 2007 8:17 pm
Местоположение: Ottawa/Plovdiv

Мнение от Бай Ганьо »

Живяхме 4 години в Париж. Съжаляжяме 4е доидохме тук. Голямо село е тази Канада :(
prace
Мнения: 1617
Регистриран на: Чет Юни 02, 2005 2:17 am
Местоположение: София

Мнение от prace »

Бай Ганьо написа:Живяхме 4 години в Париж. Съжаляжяме 4е доидохме тук. Голямо село е тази Канада :(
Значи връщате се обратно в Париж :)
Аватар
MrGeek
Путлер Капут
Мнения: 16506
Регистриран на: Вто Мар 01, 2005 4:20 am
Местоположение: The Red Square

Мнение от MrGeek »

Бай Ганьо написа:Живяхме 4 години в Париж. Съжаляжяме 4е доидохме тук. Голямо село е тази Канада :(
Запиши се тогава в темата за камилчетата. Иначе няма да може да отчетем точната бройка. ;) :lol:
beckythomas9
Мнения: 527
Регистриран на: Чет Фев 17, 2005 10:06 pm
Местоположение: ottawa

Мнение от beckythomas9 »

На мен ми харесва да живея в Канада. Преди да дойда тук живях в Европа; и там ми харесваше, но поради стечение на обстоятелствата се установих тук и се опитвам да се възползвам от ситуацията. Конкретно, в Канада ежедневните разходи са значително по-евтини в сравнение с Зап. Европа; живота е по-лесен (не мислиш за отопление, топла вода и други подобни). "Дървените къщи" са достатъчно големи и евтини, за да ти осигурят някакъв комфорт (тук вече нивото на комфорт зависи от благосъстоянието на семейството). Същото се отнася за колите, бензина и т.н. За мен в Канада има достъчно "култура" - почти всяка седмица ходя на представление, вкл. и такива на световно ниво. Който не се интересува, той не намира достатъчно забавления (може би отново е въпрос на благосъстояние; не зная). Тук "обслужващите" са любезни, излизала съм си от магазин, защото са прекалено любезни, чак да ти се повдигне от любезност. В "Старата Европа" не винаги е така и тук не говоря от собствен опит, а от информация от местни жители, които са препатили от липсата на култура на обслужване.
Негативните страни за мен са странната система на образование (може би в резултат от културни различия); храните, които макар и регулирани (има специален отдел в министерството на здравето, който се занимава с това) са с по-лошо качество и по-малко разнообразни от тези в Европа; лошото качество на стоките (но пък са евтини и може да се работи на принципа ползваш - хвърляш), лошото време и дългата зима, има и друго, но то вече е станало част от ежедневието ми и не ми прави впечатление.

Напълно осъзнавам, че темата е пусната тенденциозно, но не можах да се сдържа, защото Канада, както ивсяка друга страна си има + и - и поне в моите очи, е важно да се намери баланса. В крайна сметка, живеем един живот и ако той не ни удовлетворява, независимо от това КЪДЕ го живеем, трябва да се замислим какво точно не е наред и ако е възможно, да го променим... Аз не се оплаквам от живота си в Канада и ако всичко върви по начертания план ще ставам все по-доволна и по-доволна. Обаче искам да подчертая, че както аз, така и съпругът ми сме положили огромни усилия (преди да дойдем тук), и сега се възползваме от резултатите от тези усилия.
За да завърша, тази вечер на път за вкъщи станах свидетел на тежка катастрофа, вероятно с жертви (бях последната кола, която мина преди да затворят пътя), и си помислих, че каквото и даговорим, най-важното е да сме живи и здрави, а дали ще сме живи и здрави в Канада, в България или някъде другаде, не е толкова важно!
Аватар
emodonkov
Мнения: 72
Регистриран на: Вто Фев 13, 2007 8:29 pm

Мнение от emodonkov »

В момента съм в Англия, както споменах в една паралелна тема съм се запътил за Канада, но се позадържах тук за да натрупам опит и да си усъвършенствам езика. Първоначално бях в едно забутано градче близо до Манчестър, та там върлуваше прикрит расизъм и тенденциозно отношение към чужденците ( е не както в Австрия например). После юни месец се преместих в Лондон, тук си намерих и свястна работа, та тук е супер, има всякакви буклуци, негри, жълти, та на техния фон ние българите се чувстваме по-малки буклуци. Заплатите са добри (най-високите в европа, да не кажа в света), разходите - различни, според това човек с каква нагласа идва тук, да пести пари или да се почувства гражданин на света. Та за чалмите тук ги има в изобилие, щом сина на оная чалма мохамед ал файед (собственика на Хародс) успя да опорочи кралското семейство си направете извода докъде са я докарали англичаните с пословичната си толерантност към чужденците.
Публикувай отговор