Истината за КАНАДА!!!

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
prace
Мнения: 1617
Регистриран на: Чет Юни 02, 2005 2:17 am
Местоположение: София

Мнение от prace »

Браво Anxeli!. Точно така е.
becks
Мнения: 2014
Регистриран на: Чет Окт 20, 2005 3:50 am
Местоположение: Toronto

Мнение от becks »

anxeli написа:Истината за Канада е функция на истината за Бг., повлияна от независимата променлива "колко мога да изтърпя да ме правят на идиот". Вярно е че всеки тъгнал да се занимава с политика е повече или по-малко боклук, но такива боклуци като в бг рядко се виждат. Всеки който се докопа до накакъв пост започва да краде и с г**а си, всичко се руши, буренясва, мре от глад, важното е че в беемветата и заключените замъци тарикатите са си добре ... Пропастта между бедни и богати е огромна, дори и в града, луксозен магазин като спуснат от извънземни сред страшна мизерия и разруха наоколо, скъпа кооперация, зад ъгъла на която живеят цигани с каруци и коне и в неорязани храсти дри*кат помияри ... А по селата е страшно, нямат работа, нямат даже зъби, записват се за хляб в магазина ... Прехвалените чужденци са едни нещастни пенсионери, излъгани грозно за последните им спестявания ... Продадени са им къщи в села където постоянно спира тока и водата, тичат с бидони до селската чешма да си поят дръвчетата :(, няма канализация, кожодери ги лъжат с договорчета за доставка на бяла техника, алуминиева дограма и тн. Дори и на много ниско съседско ниво всеки дърпа само за себе си ...
А в къщата на Златю Бояджиев не стъпва никой, Градската художествена галерия има надпис че е отворена още долу, на стълбите в градинката, но никой никога не влиза, за нас светнага лампите вътрем беше тъмно на всички етажи :( ...
Не казвам че в Канада няма офшорки и холдинги и начини богатите да станат още по-богати, но когато плащаш за нещо се вижда поне за какво. Ако някой открадне 100 000 в служебни екскурзии и чарджване на служебни визи ще го разбере целия свят. А в бг отнесоха всичко и пак няма наказан. Нямам нерви да живея там. За движението и пътните полицаи не ми се отваря дума.
Истината е че Канада не е рая на земята, но кой има време да го търси, който знае истината за друго, по-добро място да каже и да поемаме :) .
:thumbsup: :thumbsup:
Silistra
Мнения: 131
Регистриран на: Чет Яну 22, 2004 12:00 pm
Местоположение: Germany

Мнение от Silistra »

anxeli написа: ... А по селата е страшно, нямат работа, нямат даже зъби, записват се за хляб в магазина ..А :) .
http://www.dnevnik.bg/lib/showimg.php?f ... 389608.jpg
Ако правиш само това което вече можеш, ще останеш завинаги това което си!
Странджата
Мнения: 3606
Регистриран на: Вто Дек 12, 2006 10:00 pm
Местоположение: Хъшия

Мнение от Странджата »

Герачето, яко :lol:
Pehlivan
Мнения: 124
Регистриран на: Пон Авг 06, 2007 9:52 am
Местоположение: Aurora,Ontario,Canada

Мнение от Pehlivan »

Anheli,точно така е,БГ-то за жалост се превърна в една бананова държава с мутри,вратове,агенти на власт и безкрайна простотия,за огромно съжаление и затова сме тук в Канада(е не е най райското място,но пък си ядва). :beer:
peter_pan
Мнения: 883
Регистриран на: Нед Сеп 11, 2005 3:45 am
Местоположение: България/ Европа
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

BG-to е бананова държава без съмнение и всичко което казва Анхели е съвсем вярно, това обаче не значи, че няма добра работа за специалистите- не за всички разбира се, но който е добър, може да се изявява веднага, а не да минава през местните смешни образователни институции на Каната и тогава да му дадат някаква степен много по-ниска от тази от дипломата му в БГ. Най-прост пример - аз имам магистърска степен, която в Мтл ми приравниха на бакалавърска по неизвестни на никому причини - имам заършени 5 години плътни в следване, които бяха приравнени на 3.
Според мен, няма никакво основание за такова нещо. Имам колега тук в БГ, който е преподавал английски и френски в Калифорния само година след като е пристигнал там и е получил пълно признаване на дипломата си, която е същата като моята без да го карат да доучва за магистърска степен и т.н.
Това е основното ми възражение против Каната - тоталното прахосване на специалисти; останалите неща които не одобрявам са подробности с които човек трябва да свикне защото просто не живее в държавата в която се е родил.
Има страшно много неща които не са наред в Каната, но поне мисля че има желание те да се оправят и аз разбирам, че това не е толкова лесно защото бюрокрацията им е огромна и т.н.
В БГ няма желание за подобрение от управляващите, но пък възможностите за работа както съм казвал и преди са значително подобрени и като казвам това, почти напълно изключвам публичния сектор освен ако не става въпрос за полицаи и военни.
точно така мисля по въпроса:)
Аватар
anxeli
Мнения: 3805
Регистриран на: Вто Ное 02, 2004 1:36 pm
Местоположение: TO

Мнение от anxeli »

Ами питър пан, агейн, просто разлика във вижданията :roll:. За някой са подробности, за друг неуредиците са нещо с което не може да се съгласи. Много прости неща, за които моя живот специално няма да стигне да тругна да се оправям и да се боря за всяко нещо. С кого, къде, за какво? Елементарно нещо - няма такова нещо като разделяне на жилищна и индустриална зона, в гаража си можеш да направиш всякакви чудеса :). В три следобяд комшията изчуква калници за москвичи докато сина ми се опитва да спи, какво да си говорим ?Култура на обслужване, въобще на общуване - служителките във всякакви институции са най-неучтивите харпии които съм виждала в близките 3-4 години, могат да си говорят 20 мин по телефона преди да нлаговолят да те изгледат като нагъл плазмодий дошъл да ги притеснява. Дори децата ми скриха шапката - агресивни и егоисти, за всичко налитат на бой, плюене, родителите не се намесват за да се учиели да се защитават :shock:. Чакат да дойдат на площадката за са си отворят чипса и да дразнят останалите. Аз чипс рядко давам, в Канада не е трудно защото на площадката не се яде а се играе.
За многото възможности за работа можеш ли да обясниш по-добре ?
Конкретно така, и да не е учинайка ти да те уреди в администрацията или за помошник-управител на новия цех за капачки на някой сприхав местен бизнесмен-мутра :) ...
А може би да драснем няколко европейски проекта и да вземем някой лев :) ...
Циганите - на Сатурн !
Pepon
Мнения: 841
Регистриран на: Пет Авг 08, 2003 10:06 am
Местоположение: Somewhere Out There

Мнение от Pepon »

anxeli написа:Конкретно така, и да не е учинайка ти да те уреди в администрацията или за помошник-управител на новия цех за капачки на някой сприхав местен бизнесмен-мутра :)
В България оперират много големи западноевропейски и американски компании - всеки ден минавам край офисите на Motorola, Lindner, PriceWaterhouseCoopers, Ceiba. Не им отстъпват и новите лъскави офиси на Глобул, М-Тел, повечето банки и т.н. Заплатите са повече от прилични. а работата е доста квалифицирана. В момента здраво наемат и IBM, търсят хора с икономическо образование. При всички случаи възможностите за реализация са на порядък по-големи от тези в някоя канадска манифактурка от 10-20 човека, от които 1/3 са някакви роднини.
Eто новия офис на Глобул в Бизнес парк София - не ми прилича на "новия цех за капачки на някой сприхав местен бизнесмен-мутра":
Изображение
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Аватар
anxeli
Мнения: 3805
Регистриран на: Вто Ное 02, 2004 1:36 pm
Местоположение: TO

Мнение от anxeli »

В София или варна сигурно. А другите какво да правят. А и лъскавостта на офиса не е признак за нищо. Какво квалифицирано нещо точно се работи в офиса ма м-тел :shock:?
Циганите - на Сатурн !
Pepon
Мнения: 841
Регистриран на: Пет Авг 08, 2003 10:06 am
Местоположение: Somewhere Out There

Мнение от Pepon »

anxeli написа:В София или варна сигурно. А другите какво да правят. А и лъскавостта на офиса не е признак за нищо. Какво квалифицирано нещо точно се работи в офиса ма м-тел :shock:?
Aми много неща се работят, Глобул не отстъпват като набор от услуги нито на Fido, нито на Rogers. Всеки който се интересува може да отиде на сайта им и да види с какво се занимават. Аз не работя за тях и не съм им рекламен агент, просто снимката ми попадна първа под ръка.
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Аватар
krimon
гугуле
Мнения: 7159
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 9:56 am
Местоположение: GMA

Мнение от krimon »

peter_pan написа:Най-прост пример - аз имам магистърска степен, която в Мтл ми приравниха на бакалавърска по неизвестни на никому причини - имам заършени 5 години плътни в следване, които бяха приравнени на 3.
това е обяснявано много пъти тук, ама ако искаш да ти обясня пак:

та, тъй като кебекуата учат СЕЖЕП две или три години преди да отидат в университет, смятат се общо годините учене от първи до н-ти клас - основно, средно, сежеп и университет. При тях се получават повече години учене за магистърска степен, при теб по-малко с две години. Съответно от там идва разликата в степента.
Аватар
Lub0
Мнения: 6899
Регистриран на: Вто Авг 26, 2003 11:42 am
Местоположение: Sunnyvale Trailer Park, Nova Scotia
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Аз понеже съм работил няколко години в ИТ в БГ-то и познавам и подържам връзка с хора от IBM, Cisco, и т.н., мога да ти кажа, че в БГ-то няма предизвикателство, няма интересни проекти, как ще остане един специалист каквато и заплата да му дават?
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
MrGeek
Путлер Капут
Мнения: 16506
Регистриран на: Вто Мар 01, 2005 4:20 am
Местоположение: The Red Square

Мнение от MrGeek »

Pepon написа:Заплатите са повече от прилични. а работата е доста квалифицирана. В момента здраво наемат и IBM, търсят хора с икономическо образование. При всички случаи възможностите за реализация са на порядък по-големи от тези в някоя канадска манифактурка от 10-20 човека, от които 1/3 са някакви роднини.
Пепончо, каква е тънката връзка за правене на съпоставка между офиса на IBM в София и канадска манифактурка от 10 човека, че нещо съм доста затъпял напоследъл и не можах да схвана?
Ти осен това като обичаш да правиш сравнения, идвало ли ти е на акъла да пресметнеш какво е отношението на територията, която покриват услугите на Глобул, с територията, която покриват услугите на Роджърс, ако приемем, че предлагат съпоставими неща? :lol:
bateto
Мнения: 4226
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от bateto »

ми тънката връзка ще дае ,че много Бг.специалисти идвайки от Бг. в Ка. и виждайки зградата на Глобъл си мислят хванали един път господ за шлифера ,че ще работят най малкото за ИБМ ,а се отзовават в манифактура за 10 човека ,както се оказва в 90% в случаите напрактика. :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Аватар
MrGeek
Путлер Капут
Мнения: 16506
Регистриран на: Вто Мар 01, 2005 4:20 am
Местоположение: The Red Square

Мнение от MrGeek »

bateto написа:ми тънката връзка ще дае ,че много Бг.специалисти идвайки от Бг. в Ка. и виждайки зградата на Глобъл си мислят хванали един път господ за шлифера ,че ще работят най малкото за ИБМ ,а се отзовават в манифактура за 10 човека ,както се оказва в 90% в случаите напрактика. :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Батка, това е така само в един единствен частен случай - ако си работил в IBM Bulgaria като шофьор. Предполагам дори ако беше така, вместо по онова време да продаваш гащи и сутиени, сега щеше да караш по-голям канатски трък. :lol: :rotfl:
Публикувай отговор