Електронни билети

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
VorGrigorov
Мнения: 660
Регистриран на: Пет Юли 07, 2006 11:08 am

Електронни билети

Мнение от VorGrigorov »

Решили сме с жената да купим билетите на наши близки, които ще ни идват на гости от тук (Травелосити ни дава поне с 200 канадски под най-ниската цена, която те намериха в София).

Въпроса ми е - как се процедира на летище София с електронните билети (а и след това), ще летят с Луфтханза. Близките ми са новаци - англииския им не е върха, не са пътували много, а и не са от най-оправните и се притесняват...

Всякакви подробности са добре дошли.

Предварително благодаря!
"The one thing you cannot trade for your heart's desire is your heart."
Аватар
bucca
Мнения: 458
Регистриран на: Пет Окт 27, 2006 3:04 pm
Местоположение: Vancouver, BC

Мнение от bucca »

Като се купи електронния билет ти пращат на имейла потвърждение/номер на резервацията, разпечатваш го и с него отиваш на летището. Дори и да нямаш такова потвърждение, като си дадеш паспорта и те ще проверят и ще ти издадат без никакъв проблем boarding картата. Аз миналата седмица пътувах с електронен билет, дори не ми искаха потвърждението, а сестра ми дори не си го носеше разпечатано, но и издадоха без никакъв проблем билета. Да не се притесняват твоите близки!
На летището в Европа, на връщане, беше по същия начин - никой не ми поиска потвърждението, само си дадох личната карта и готово!
"I'll think of it all tomorrow. After all, tomorrow is another day."
alkaponbg
Мнения: 795
Регистриран на: Пон Апр 03, 2006 6:07 am
Местоположение: Montreal

Мнение от alkaponbg »

Не знам как е за Луфтханза, но при чехите, освен това че получаваш ел.билет по е-майл, получаваш и един код, с който би трябвало да можеш да си резервираш и самото място в самолета. Друг е въпроса, че в момента не работи тази им опция в сайта, и трябва да се обадиш по телефона в офиса им в София, за да ти резервират места по желание.
Ако не опиташ, винаги ще съжаляваш...
И сега съжалавам...че не го направих по-рано :)
Публикувай отговор