Kade pochiva kanadeca?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Rosi

Мнение от Rosi »

Последно промяна от Rosi на Пет Апр 23, 2004 8:02 pm, променено общо 1 път.
Гост

Мнение от Гост »

Да не забравим Disney World /не парижкия :lol: /. :partytime: :partysmiley: Една приятелка се върна онзи ден от едноседмичен престой във Флорида с двамата си сина /съвсем в училищно време/.
laura
Мнения: 203
Регистриран на: Вто Ное 18, 2003 3:28 pm

Мнение от laura »

Keeper of the 7 keys написа:Mersi Laura,

Predpolagam che i drugi hora osven vashite poznati davat vili pod naem za weekenda. I sushto taka se nadiavam, che v podobna vila moje da se suberat poveche ot 2-ma dushi i suotvetno da si nosiat iadene i piene puk posle da si se veselim kakto nie si znaem :)
Вилата на моите познати е с обзаведена кухня, 3 спални и сауна (те са финландци :D ). В общи линии там могат да спят около 10 човека. Сигурна съм, че има и други подобни оферти. За съжаление, тяхната вила е заета през по-голямата част от сезона, защото си имат постоянни клиенти.
Лаура
anicata
Мнения: 165
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 4:43 pm
Местоположение: oakville

Мнение от anicata »

Anton otvori mnogo hubava podtema- za pensionerite -turisti. Az ot 10 godini vodia Bg-ta iz Europa ,glavno iz Italia i vednaga pravi vpechatlenie che turistite /nai-preobvadavashtata chast ot tiah/ sa pensioneri ot Canada i USA i Japan/ama tiah gi vodi firmata rabotodatel edin vid kato 'partiino porachenie' -'shte hodite ,niama kak ,tova vi se vodi vse 1 ste na rabota'. Tova e princip- dokato rabotish slagash pari na strana ,pravish pensoinne fond i kato se pensionorash -hvashtash da obikaliash sveta. Ako se zamislite shte se setite che ste cheli po vestnici i spisania che tezi koito obikaliat na okolosvetski kruizi sa imenno pensioneri ,izteglili dop.pensionno osiguriavane.A nie uvajavanite saforumci veche znaeme ot druga tema tuk kak da se spravime s tezi fondove. :lol: :lol:

Triabva da se patuva friends! Ne se kolebaite ami se organiziraite! Po vreme na patuvaniata pomadriavate i se zarejdate samo s poloj.energia!

Badete zdravi!
Изображение
Аватар
fe_ya
Ефирна
Мнения: 557
Регистриран на: Нед Юли 27, 2003 12:19 am
Местоположение: извън Монреал...
Обратна връзка:

Мнение от fe_ya »

Ами то и аз съм си харесала Дисни - има много прилични екскурзийки за по 500 канадски долара за 9 дни мисля че беше :-) хем разглеждаш хем се забавляваш :-)
laura
Мнения: 203
Регистриран на: Вто Ное 18, 2003 3:28 pm

Мнение от laura »

fe_ya написа:Ами то и аз съм си харесала Дисни - има много прилични екскурзийки за по 500 канадски долара за 9 дни мисля че беше :-) хем разглеждаш хем се забавляваш :-)
За тези, които искат да ходят в Дисни - пазете се от промоциите на т.нар. time-shares. Във всички хотели предлагат билети за атракциите с/у много голямо намаление (понякога напълно безплатни) срещу "едночасова рекламна лекция". Ако човек не знае за какво става въпрос може много лесно да се върже. Всъщност става въпрос за продажби на time-shares, където буквално ви пресират да си закупите много луксозен апартамент в някое от луксозните курортни селища за ползване 1 или 2 седмици годишно. В крайна сметка се плащат много пари за нищо. Нас ни бяха предупредили предварително наши близки, които са допуснали тази грешка и са преминали през "месомелачката". Точно така го описаха те. Просто не си струва.
speedy
Мнения: 4160
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 9:08 am
Местоположение: Ontario, Canada

Мнение от speedy »

fe_ya написа:Ами то и аз съм си харесала Дисни - има много прилични екскурзийки за по 500 канадски долара за 9 дни мисля че беше :-) хем разглеждаш хем се забавляваш :-)
Провери какво точно включва. Предвиди и по още 100 кинта/ден на човек - кола под наем (просто забрави, че можеш да видиш нещо в Орландо без кола), хапване и други подобни. Обикновено дори и закуската не е включена в цената на хотела.
Аватар
Maverick
Мнения: 194
Регистриран на: Пет Авг 22, 2003 4:27 am
Местоположение: Karshiaka, PD

Мнение от Maverick »

Kato gledam Cuba i Dominican Republic zaemat ni6ata na turskite kurorti v BG.Tam e nay-evtino i ima ednosedmi4ni za 250lv na 4ovek v Kushadasa.
Kakvi sa cenite na paketite za tezi strani i vaob6te za caribskite ostrvoi ot Montreal?
speedy
Мнения: 4160
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 9:08 am
Местоположение: Ontario, Canada

Мнение от speedy »

Maverick написа:Kato gledam Cuba i Dominican Republic zaemat ni6ata na turskite kurorti v BG.Tam e nay-evtino i ima ednosedmi4ni za 250lv na 4ovek v Kushadasa.
Kakvi sa cenite na paketite za tezi strani i vaob6te za caribskite ostrvoi ot Montreal?
Цените се променят според месеца и седмицата. Можеш и сам да видиш. Има сума ти агенции он-лайн. Ето една, която съм ползвал:

http://www.sunholidays.ca/
Аватар
fe_ya
Ефирна
Мнения: 557
Регистриран на: Нед Юли 27, 2003 12:19 am
Местоположение: извън Монреал...
Обратна връзка:

Мнение от fe_ya »

Определено в цената, която дадох влизат само нощувки, път и екскурзовод - всички входни билети и храна са си за сметка на пътуващия - но за 9 дни това са доста нощувки, които ако си ги плащаш сам мисля, че излизат по-скъпичко. По груба преценка една такава екскурзия ще излезе около 1000 канадски долара на човек, но програмата е доста пълна - няма почивка :-)
Ние ходихме с тази фирма до Торонто и Ниагара и сме много доволни. Аз лично предпочитам този вариант на екскурзии защото автобуса те спира на съответните интересни места и не се налага да ги издирваш и да губиш време, а и има кой да ти разкаже историята на въпросната забележителност или някакви интересни факти.
Joy
Мнения: 4013
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 11:30 pm

Мнение от Joy »

Rosi написа:
JOY написа:[ :) Хайде,бате,не преувеличавай! Средностатистическия канадец,а също така и средностатистическия емигрант могат спокойно да си позволят зимата почивка в Куба или Доминикан,а лятото в България.
Joy, ei na tova se kazva preuveli4enie. :D :D
Az puk se izkefih na "spokoinoto".Mda spokoino (ako ima tolkova otpuska) zaminava na charge na kreditnata si karta i posle vru6te ziala godina.Osobeno ako e srednostatisti4eski imigrant, togava spokoinoto vru6tane moje i da e za neizvestno dulug period.
Ако Роси или Лаура не кажат че говоря глупости,кой друг...Роси е на мнение,че не могат да си го позволят,а пък Лаура,че нямат толкова отпуска... :D Имат хората и двете мога да ви кажа. Не съдете по себе си. Ако не стига платената,има и неплатена.
Роси,средностатистическия емигрант не е този,който е тук от 2-3 години,учи и живее на стипендия.Говорех за тези емигранти,които са си намерили тук мястото,които имат къщи,коли и не смятат да се връщат в Родината.Не забравяй също,че е пълно с хора,които работят за себе си и те сами определят кога и за колко време да ходят на почивки.
Ти ако не познаваш такива,аз познавам.Мой познат пресече Океана с яхта преди година и освен това си ходи по 2 пъти зимата(средностатистически емигрант).
Това,че учителите принадлежат към висшата класа много ме изкефи,бате! :D Толкова ли леснодостъпна била тя висшата класа?Твоята заплата ще бъде малко повечко от на учителката ми,която се върна от Доминикан,между другото.

Абе,дали почивката и пътуванията са достъпни за емигрантите се вижда дори само по тази тема.Колко заинтересувани само,колко планирали вече пътуване! Огледай се,Роси! Не всички се канят да поемат за България като постоянна дестинация.

Бате,аз като споменавах за преуспелите българи,които не ходят на почивки,не ги поставях в графата "средностатистически канадец",просто защото те са малко по-заможни от средностатистическия...Тези примери ги дадох в подкрепа на тезата,че почивките и доходите понякога не са свързани...
Rosi

Мнение от Rosi »

Последно промяна от Rosi на Пет Апр 23, 2004 8:02 pm, променено общо 1 път.
laura
Мнения: 203
Регистриран на: Вто Ное 18, 2003 3:28 pm

Мнение от laura »

Joy има персонално отношение към мен, в това се убедих. :lol: :lol: :lol: Първо, не съм твърдила, че говориш глупости. Само вметнах, че едва ли някой може да си позволи да вземе отпуск за повече от една почивка. Все пак се коментираше средно статистическия канадец. Второто няма изобщо да го коментирам, защото Роси го е направила. (благодаря, Роси)
Joy, понеже много се връзваш, искам да ти кажа, че тази година смятам да ходя до България, Англия и Испания. Това са ми плануваните почивки, а ако изникне нещо непланувано, още по-добре.
Сама прецени какво мога да си позволя и какво не.
:lol: :lol: :lol:
Лаура
bateto
Мнения: 4226
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от bateto »

Iskashe mi se da spodelim vpechatleniya ,kakto po gore v temata posochih pozvolyavat li si luksa 9/10 i 7/10 ot srednostatisticheskite giteli na kanada da zadelyat 2sedmici i pari za pochivka ,kakto po poznatite ni Bg. standarti ,da ya prekarat na more ili planina ,bez znachenie dalbochinata na kesiyata ,t.e. ot nay evtiniya chernomorski kamping do nay skapiya i renomiran hotel,t.e. na vsekimu spored vazmognostite.No neshto ne se poluchi ,komentarite byaha tochno za ostanalata grupa,za koyato ni e yasno,men me interisuvashe mnenieto vi za masata ,no kato gledam samo Rosi e chela vnimatelno ili moge bi ne ste mi razbrali pitaneto ,ta za tova se povtaryam -pozvolyava li si luksa da pochiva sredno statisticheskiya kanadec,moge da vzemete kato baza sasedite vi ot nyakoy ot slednite kvartali na Mtl. i da se opitame da napravim edna izvadka bez pretencii da e predstavitelna :
-CDN
-po golymata chast ot NDG
-Verdun
-po golyamata chast na Saint Laurent
-Ahuntsic
-Montreal West
-polovinata Lachine
-Rosemont
-Montreal Nord
-kvartalite na izdok ot St. Laurent bez Anjou i St.Leonard
-rivier des prairies
-Mercier
-polovinata Lassale
-St.Henri
-Pointe St.Charles
spiram do tuk zashtoto riskuvam ,ako prodalga da izbroya 2/3 ot ostrov Montreal,ste se zadovolya samo s 1/2
imalizna4enie
Мнения: 296
Регистриран на: Пон Сеп 29, 2003 11:57 pm
Местоположение: montreal

Мнение от imalizna4enie »

imam 2 kolejki:
ednata mi kolejka, zamina za Paris za edna sedmica po kolednite praznici. Tia e srednostatisti4eska kanadka.
drugata zamina za usa, emigrantka e tuka ot 8 godini, a liatoto si hodi vsiaka godina da vidi rodninite si.
edin drug, biv6 kolega hodi liatoto za 2 sedmici v cuba, toi e mesten, srednostatisti4eski imigrant.Tam puk biahme samo toi i az v ofica.
Taka 4e statistikata v mini ma6tab pokazva vseki 2ri. Ama az su6to 6te po4ivam liatoto, taka 4e,mai vseki hodi na po4ivka
Rien n'est si dangereux qu'un ignorant ami, mieux vaudrait un sage ennemi.
Заключено