Що всички, които заминават, спират да пишат?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
ivanko13
Модератор
Мнения: 3602
Регистриран на: Сря Юни 29, 2005 5:02 pm
Местоположение: Toronto

Мнение от ivanko13 »

POLA написа: 1.Истината е 4е 4овек като поседи тук в Канада се променя,променя си ценностната система,спира да се дразни и да злобее.

2.Аз ли4но правих опити да се вклю4а в някои дискусии но винаги се намираха съфорумци да изопа4ат думите или темата.

1. Ама май не с всички става така. Злобата и стремежа на някои постоянно да ни засвидетелстват превъзходството си и да ни поучават, сякаш са не в Канада а на седмото небе, е пословична . :)

2. Това никога няма да се промени. И в случая винаги се сещам за думите на Дж. Н. Кларк, че "Истината е същото за разбирането, каквото музиката за ухото и красотата за окото".
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Godis
Мнения: 1661
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 2:22 am
Местоположение: Montreal, Pointe Claire

Мнение от Godis »

Че аз рибо мога да ти дам точно противоположно описание на твоето - как не се ходи за помощи и социал и т.н. и т.н. Ама е върховна глупост това дето си го написал че всички вас това ви чака.
Мога още отсега да ти кажа - на тия дето идват в мтл без език - а има много без френски и без английски, ще им се стори доста нанагорно докато стигнат нивото си от БГ. На повечето българи дошли тук само с английски и седнали да учат френски от нулата съм им казвал да ходят на запад за да не учат език напразно (напразно според стереотипа, че като дойдеш веднага трябва да си на 30$ на час)
Така че ти драги, ако не знаеш френски , мястото ти вероятно не е в мтл, ама няма що да говориш глупости на тия дето са се запътили насам.
axl rose

ZA6TO IZLI6NO SI 4E6ITE USTITE?POLZA NIKAKVA?

Мнение от axl rose »

ABE NE MOGA DA RAZBERA ,ZA6TO IZLI6NO SE RAZDUVAT LOKUMI V TAZI TEMA.KOITO ISK A6TE PI6E,KOITO ISKA DA HODI ILI D ANE HODI V KANADA,NA KOGO MU DREME,VSEKI SI RE6AVA SAM ,IMA GLAVA NA RAMENETE.HORATA OBIESNIAVAT IZRI4NO,TRUDNOSTI V KANADA IMA,NIE BGRITE NE SME PARVITE IMIGRANTI TAM,NIKOI NIAMA D ANI 4AKA S "4ERVENO KILIM4E" I PREZIDENTSKI FANFARI...IZBIITE SI GO OT GLAVATA,NO E ISTINA 4E BEZ TRUD I USILIA I PREDVARITELNA STABILNA PODGOTOVKA OT KAM EZICI/ENGLISH I FRENCH ZA KVEBEK/,KA4ESTVA I AMBICIA NI6TO NIAMA DA STANE.ZNA4I DRAGI MOI NAIVNICI BEZ USILIA DAROM NEDAVAT.NE ZNAM I V BG DARAOM DA DAVAT,BE6E PO KOMUNIZMA.NA KOITO V KANADA NE MU HARESVA DA NE HODI ILI DA SE PRIBIRA I DA VIDIM KAK SE JIVEE TUK V BG.NAKADARNITE LIGLIOVCI NAVSIAKADE PO SVETA SA SI TAKIVA.I IMA6E VAV FORUMA EDIN...ZABRAVIH MU PSEVDONIMA,KATO ZNAEE ILI SI MISLI KAKVO GO 4AKA TAM OT PRIATELSKI SEMEISTVA DA SE SEDI V BG,A NE DA DAVA MRA4NI SAVETI.TOJA DALI NE SI MISLI 4E VAV FABRIKITE V BALGARIA NE E KOFTI KAKTO V KANADA...AIDE MOLIA VI BADTE REALISTI NE ZANIMAVAITE HORATA S GLUPOSTI...VSEKI DA MU MISLI....NAVSIAKADE MOJE DA SI PREEBAN,RAZLIKA NIAMA,VAJNOTO E DALI SE USE6TA6 PEEEBAN....
VAZMU6TAVAM SE I NA ONZI OT SOFIA NA PISAL KNIGA "SLED 6 GODINI V KANADA" VSE LI EDNO E HODIL NA LUNATA I VIJ NAPISAL TVORBA,VSIAKA6 NIAKOI SE ONTERESUVA OT NEGO...EBAH TI AZ PI4A!I ISKA 6 LV. ZA BEZPOLEZNATA SI KNIGA....KATO NE VI HARESVA NE HODETA NIKADE ILI SE PRIBIRAITE,NIKOI NE VI ISKA MNENIETO!KAKTO I MOETO,NO SE IADOSAH ....
potrebitel
Мнения: 471
Регистриран на: Съб Апр 23, 2005 9:14 pm
Местоположение: Торонто
Обратна връзка:

Мнение от potrebitel »

horata otkachat barzo tuka!! :D
kakвото потърсило,такова намерило
potrebitel
Мнения: 471
Регистриран на: Съб Апр 23, 2005 9:14 pm
Местоположение: Торонто
Обратна връзка:

Мнение от potrebitel »

:D :D :D
kakвото потърсило,такова намерило
Аватар
Gonzo#1
Мнения: 971
Регистриран на: Вто Ное 14, 2006 9:46 am

Мнение от Gonzo#1 »

Ami niamat vreme horata da si 4e6at ezicite, aide. otivam da u4a.
Аватар
Lub0
Мнения: 6899
Регистриран на: Вто Авг 26, 2003 11:42 am
Местоположение: Sunnyvale Trailer Park, Nova Scotia
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Живота и в Канада и в БГ-то е както си го направите, няма мама, няма тате, човек разчита само на себе си... Който не може да плува, по-добре да не се съблича, защото после се почват глупостите от рода, как го били излъгали да дойде в Канада...

П.С. познавам хора били на социал, но още не съм срещнал някой да яде храна от кухнята за бездомниците...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
Kan_Tangra
Мнения: 5866
Регистриран на: Пет Апр 02, 2004 2:40 am
Местоположение: България

Мнение от Kan_Tangra »

riba_mech написа:iliana,
за радост не е моя сценарии, а горчивият опит на много мои приятели отишли в прехвален Монреал и околностите. Аз не искам това да ми се случи - затова нямам намерение да ходя там.
Но за едно си права всеки си избира как да живее, но тук има хора, които няма кого да попитат как е там. Истината за Квебвк е мизерна действителност за поне половин- една година. Хората не искат да описват ежедневието си, защото хич не се гордеят с него и им е адски трудно! Други някои така ги "друса оптимизма", че се връщат и не смеят да напишат какво са видели и преживели, защото бъдещите емигранти им казват: "Ааа това въобще не е така! Канадата си е много хубава." Но не се спомнава, точно каква е. Аз само дадох едно скромно описание на живота, които са водили и водят няколко български семейства там.
Благодаря за вниманието :)
На човек с тая настройка бих отговорил с цитат от стар бг скеч:
"Къде си ръгнАл, бе пенсийо !?" (към таз лоша Канада)
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг


ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
JoroF
Мнения: 796
Регистриран на: Нед Авг 10, 2003 12:51 pm
Местоположение: TORONTO-CANADA

Re: Що всички, които заминават, спират да пишат?

Мнение от JoroF »

becks написа:Интересно ми е защо всички заминаващи спират да пишат? Преди тук имаше едни подробни описания за полета, включително и с какво хранят в самолета ;)

Сега даже първи впечатления от Канада липсват?!
kato doidesh i shte ti stane iasno .shte te vidim ti kakvo shte pishesh
THE LAST LINE OF DEFENSE
Аватар
Todd
Мнения: 187
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 3:39 pm
Местоположение: Lower Mainland

Re: Що всички, които заминават, спират да пишат?

Мнение от Todd »

becks написа:Интересно ми е защо всички заминаващи спират да пишат? Преди тук имаше едни подробни описания за полета, включително и с какво хранят в самолета ;)
Сега даже първи впечатления от Канада липсват?!
Опровержение (НЕ ВСИЧКИ):
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... ght=#58744
По-добре малък ум, отколкото голям цирей!
Аватар
Krassima
Мнения: 132
Регистриран на: Пон Ное 21, 2005 10:08 am
Местоположение: Montreal

Мнение от Krassima »

Ami az ne pisha, zashtoto ne iskam da podvejdam horata, koito sa reshili da dojdat tuk. Istinskata emigracia zapochva kogato pristignesh. I vseki ima svoia istina. Tova v koeto sum sigurna e che tuk zapochvash jivota si otnachalo. Canada suvsem ne e raia na zemiata. She buda mnogo lakonichna, edno hubavo neshto: evtino i dobro obrazovanie, koeto si zaslujava i edno losho: naj-ujasnata zdravna sistema: Paragraf 22. Taka moga da izredia mnogo neshta. Budete silni, ako ste poeli tozi put i ostavete vsichki svoi ochakvania v BG. Tuk shte poluchite svoiata predstava, ne moje da ia izgrajdate ot chujdoto mnenie. Moje da poluchite i svoia shans, zashto ne.. I oshte neshto :Purvite Vpechatlenia sa naj-pogreshni. Triabva vreme i turpenie:)Kusmet!
QUI VIVRA, VERRA
NaviD
Мнения: 358
Регистриран на: Нед Фев 22, 2004 4:39 am
Местоположение: Mtl/CDN

Мнение от NaviD »

Pola,

не разбрах дали съм те провокирал или раздразнил, но това са моите предположения по темата. И ми беше интересно да прочета твоето мнение.

А доколко се успокояват българите в Канада и спират да злобеят - четенето на този форум те опровергава на 100%. Плюенето е основно Канада-Канада. От Бг най-много да се чуе нещо свръхентусиазирано и супероптимистично или най-много ведър приятелски призив лузърите да се качват на самолета за Бг.
Аватар
krimon
гугуле
Мнения: 7159
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 9:56 am
Местоположение: GMA

Мнение от krimon »

Krassima написа:Ami az ne pisha, zashtoto ne iskam da podvejdam horata, koito sa reshili da dojdat tuk. Istinskata emigracia zapochva kogato pristignesh. I vseki ima svoia istina. Tova v koeto sum sigurna e che tuk zapochvash jivota si otnachalo. Canada suvsem ne e raia na zemiata. She buda mnogo lakonichna, edno hubavo neshto: evtino i dobro obrazovanie, koeto si zaslujava i edno losho: naj-ujasnata zdravna sistema: Paragraf 22. Taka moga da izredia mnogo neshta. Budete silni, ako ste poeli tozi put i ostavete vsichki svoi ochakvania v BG. Tuk shte poluchite svoiata predstava, ne moje da ia izgrajdate ot chujdoto mnenie. Moje da poluchite i svoia shans, zashto ne.. I oshte neshto :Purvite Vpechatlenia sa naj-pogreshni. Triabva vreme i turpenie:)Kusmet!
Много хубаво мнение, Красимира. Единствено не съм съгласна, че започваме живота си отначало. Все пак всички имаме спомени, роднини и приятели в България. Имаме все още минало и настояще, някои и бъдеще в България, пък макар и имигранти в Канада. Това ни събира в този форум : общо минало и настояще.
Аватар
myhata II
Мнения: 15705
Регистриран на: Чет Яну 18, 2007 5:16 pm
Местоположение: Toronto Ontario

Мнение от myhata II »

A бе каквото и да пишете тука ,имигранта си е имигрант !!!!
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
bucca
Мнения: 458
Регистриран на: Пет Окт 27, 2006 3:04 pm
Местоположение: Vancouver, BC

Мнение от bucca »

Какво значи това имигрантът си е имигрант? Ами тя Канада е държава на имигранти.
Красима - защо е ужасна здравната система? Дай примери. Едва ли е по-ужасна от тази в България.
"I'll think of it all tomorrow. After all, tomorrow is another day."
Заключено