За канадското поданство .... (2)

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Мнения: 3360
Регистриран на: Съб Яну 31, 2004 12:10 am
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

krimon написа:ама ти не си схватлив :(
НЯМА такава националност "македонци"! Има държава, мхм.
ОК ! Както кажеш ! Няма - няма ! Тогава хората, които са граждани на държавата Македония (според гърците такава държава няма :lol: ) и които не са македонци ( :lol: :lol: :lol: ) се стремят да получат БГ паспорти !

Така върви ли ?

А уж не искаше да разводняваш темата :wink:
Аватар
krimon
гугуле
Мнения: 7159
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 9:56 am
Местоположение: GMA

Мнение от krimon »

filipne написа:Тогава хората, които са граждани на държавата Македония (според гърците такава държава няма :lol: ) и които не са македонци ( :lol: :lol: :lol: ) се стремят да получат БГ паспорти !
според мен, твърдението ти не е вярно, защото ако беше така, нямаше да има две български държави на Балканския полуостров, както е в момента... Македония щеше веднага да поиска присъединяване, за да не затруднява населението си да се изселва :P :rotfl: :rotfl:

/въпреки че чух, оня тупан Любчо Георгиевски поискал българско гражданство на основание, че майка му и баща му били българи :lol: :lol: :lol: /

аааааа, и аз имам случка на изпита за гражданство ... македонска случка ... една девойка минава пред мен на проверка и любопитната ми главица съзира името Татяна Георгиевска. Така и така седнахме заедно, започнах разговор, че сме съседи ... от къде си - пита девойката - аааа, аз имам много приятели от София. На моя въпрос тя от къде е, вика - от юг, къде от юг бре, девойче, ами много на юг не го знаеш :twisted: Оказа се, че е от Струмица. Смахната работа, гледаш го на 20 години, явно в Македония не е живяло много, а в главата му трънки и глогинки от преди 50 години :shock:
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
MrGeek
Путлер Капут
Мнения: 16506
Регистриран на: Вто Мар 01, 2005 4:20 am
Местоположение: The Red Square

Мнение от MrGeek »

filipne написа: ОК ! Както кажеш ! Няма - няма ! Тогава хората, които са граждани на държавата Македония (според гърците такава държава няма :lol: ) и които не са македонци ( :lol: :lol: :lol: ) се стремят да получат БГ паспорти !
...
Да, стремят се. Българското правителство също се напъва да ги ощастливи с паспорти, но усещам как големия европейски брат ще се пресегне с голямата пръчка и ще ги удари през ръцете. :lol:
Аватар
VanBC
Модератор
Мнения: 2582
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 7:27 pm
Местоположение: Vancouver, BC

Мнение от VanBC »

bateto написа:...На мен канадски паспорт не ми трябва да си избивам комплексите например ,ако отида на екскурзия в Франциоя ,имам си български паспорт,говоря им езика и имам финикийски знаци в банковата сметка ,защо вместо да се чувствам бял човек при тези условия и да имам самочувствие ,че съм българин ,трябва да се направя на *** с канадския паспорт,ами аз да не съм комплексар...
И къде видя някой да казва, че канадския паспорт му трябва за избиване на комплекси или за да се прави на г** :roll: ? ... Тоя коментар как да го интерпретираме - като "Гузен негонен бяга" ли? ... или като "Чукча не читатель, Чукча писатель!" :D .
filipne написа:P.S. Между другото, лично аз смятам, че ние като българи трябва да се гордеем с това, че България ще стане член на ЕС. Това е голяма стъпка напред, независимо от това колко нервноправен член ( в един или друг аспект ) ще бъде България. В по-далечна перспектива това ще има решаваща роля за съдбата на страната и на бъдещите поколения.
За другите не знам, аз лично много се радвам, че България ще стане член на Евросъюза защото, каквото и да разправят някои, България Е в Европа и и се полага да си заеме подобаващото и се място 8)! ... Ама по-добре да не се отплесваме много, че темата беше за канадския паспорт :oops:.
Obey gravity ... It's the law!
Stoni

Мнение от Stoni »

MrGeek написа:
filipne написа: ОК ! Както кажеш ! Няма - няма ! Тогава хората, които са граждани на държавата Македония (според гърците такава държава няма :lol: ) и които не са македонци ( :lol: :lol: :lol: ) се стремят да получат БГ паспорти !
...
Да, стремят се. Българското правителство също се напъва да ги ощастливи с паспорти, но усещам как големия европейски брат ще се пресегне с голямата пръчка и ще ги удари през ръцете. :lol:

Големия брат ако имаше възможност, направо през главата би го ударил с по остричко, ама няма, звездите са са разположили така, че за КРОКОКУЧЕТО да има хляб и мършав кокъл, т.е. това не е от най новата ни история, ние сме си по плета от край време.Само клапана си сменя пружинката :D
ts
Мнения: 286
Регистриран на: Съб Ное 13, 2004 4:40 pm

Мнение от ts »

Guinness написа:И за какво ви е това каналско поданство :shock: Аз съм подал(и защо ли) през март и ми е през долуподписания кога ще ме извикат да се зазакълна на HM ELIZABETH THE SECOND за да взема нЕкакво поданство,което не е известно за какъв служи и каква е ползата
от него.А ползата е никаква-освен ако не искате да се правите на "голямата работа'' на летище Враждебна.Ама и там вече не вървите-на всички е известно кой ,как и защо взима каналско поданство :P :P
Ми кът не ти требе туй каналско поданство що си прайш труда да си го "подаваш" бре?... Пийй си бирата и си глей кефе... :wink:
Аватар
Guinness
Мнения: 1643
Регистриран на: Вто Яну 27, 2004 10:54 pm
Местоположение: Edinburgh,Scotland

Мнение от Guinness »

Четете ,бе хора четете!Ами престави си искам да видя и да се убедя точно за какво ще ми послужи :D :DЛюботитен съм си-зодия близнаци :shock: :shock: Това надявам се е достатъчно като отговор.
Аватар
Guinness
Мнения: 1643
Регистриран на: Вто Яну 27, 2004 10:54 pm
Местоположение: Edinburgh,Scotland

Мнение от Guinness »

Marginal39 написа:Mi ako nedai Boje nagazi6 luka ( ili nqkoq zaspala kuka ili slujitel re6i 4e si go nagazil a takiva ima mnogo tuka ) bez kanadsko grajdanstvo moje da te vyrnat v BG i kato otide6 v nqkoq razvita strana s BG pasport 6te te gledat kato tymen balkanski subekt a s kanadskiq 6te te gledat kato bql 4ovek.
Ako ne ti dreme za tva tva e drug vypros
Ами изобщо не ми дреме :P :P :P
Аватар
Guinness
Мнения: 1643
Регистриран на: Вто Яну 27, 2004 10:54 pm
Местоположение: Edinburgh,Scotland

Re: Canada

Мнение от Guinness »

[quote="hullboy"]
Zdraveite
ogato Hullboy si poluchavase Canadian Citizenship card imase 100 choveka v zalata ot 42 darzavi. imashe 5 choveka samo ot Great Britain, Australia, USA, Sweden, Switzerland , New Zeland





Момчето от хъл-от всичките глупости,които си написал тази последната не е за подминаване.
Малко математика:
От 100 човека е имало
1.Великобритания
2.Австралия
3САЩ
4.Швеция
5.Швейцария
6.Нова Зеландия
Интересно-как са били 5 човека от 6 държави :shock: :shock: :shock:
И друго интересно -от 100 човека само по един представител на тези държави :P :P,което прави 1%от всяка горепосочена държава ако са пет .Ама те били 6 държави-значи под 1%.
Момчето от Хъл,нещо май какулатора ти е бил много на слънце :roll: :roll:
Аватар
hullboy
Изгонен от форума
Мнения: 3315
Регистриран на: Сря Окт 29, 2003 4:17 pm
Местоположение: Ottawa, Canada

Canada

Мнение от hullboy »

Zdr.

Njakoi hora mai ne mogat da chetat.
v postinga mi pise:
imashe 5 choveka samo ot Great Britain
tova oznachata 5 choveka ot Great Britain = 5 % ot vsichki kandidati, pri 100 kandidata.
Otdelno imashe hora ot Australia, USA, Sweden, Switzerland , New Zeland.

Totalno horata bjaha 100 ot 42 razlichni darzavi

Hullboy
Joy
Мнения: 4013
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 11:30 pm

Мнение от Joy »

В интерес на истината, българско гражданство се получава много по-трудно и с многократно по-трудна процедура от канадско, след изпит по български и т.н., а опашката от чакащи е такава, че със сегашните темпове, последните имат шанс да минат процедурата след 20 години (слушайте бг.новини!).

Мъжът ми извади голям късмет преди много години, когато България и не мечтаеше за ЕС да получи гражданство след 6 години чакане, ужасна процедура и много ходене по мъките и "спане" пред бюрократични кабинети. Буквално почти веднага след това правилата се затегнаха толкова, че стана почти немислимо (абе уреждаше се, но с големи рушвети). Сега вече и рушветите не минават. Та така...не само македонци са с огромно желание за български паспорти. Куп бесарабски българи и какви ли не още (включително чужденци от цял свят със смесен брак)...

И пак в интерес на истината, батето е прав за до голяма степен безполезността на канадския, но и не съвсем. Както се казва, с един паспорт едно, с друг -друго. Стига да имаш пари да плащаш за сто паспорта.

И специално за Гинес, лично на мен по вътрешна квебекско-швейцарска спогодба, канадския паспорт ми дава правото да работя и живея легално (както и да получа гражданство след 10 год) в Швейцария. И какво от това? Изобщо не ми е изпотрябвала. :lol: И аз като Любо не ща внуците ми още да изплащат ипотеката на мижавата хралупка по баирищата швейцарски. :lol:
Аватар
Guinness
Мнения: 1643
Регистриран на: Вто Яну 27, 2004 10:54 pm
Местоположение: Edinburgh,Scotland

Re: Canada

Мнение от Guinness »

hullboy написа: imashe 5 choveka samo ot Great Britain, Australia, USA, Sweden, Switzerland , New Zeland.
Момчето от Хъл ,тази цитат е от тебе ,нали.И ако го преведем на български излиза ,че е имало-дословен превод;
САМО 5 Ч0ВЕКА ОТ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ,(запетайка)АВСТРАЛИЯ(запетайка),САЩ(запетайка),ШВЕЦИЯ(запетайка),ШВЕЙЦАРИЯ(запетайка),НОВА ЗЕЛАНДИЯ.(точка) :D :D
Айде със здраве.Пунктуацията в писаното слово е точна като математиката.
"Да се обеси,не да се помилва"
"Да се обеси не,да се помилва"
Написано било първото,а трябвало да бъде второто и човечецът си заминал :evil: :evil:
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Мнения: 3360
Регистриран на: Съб Яну 31, 2004 12:10 am
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

krimon написа:
според мен, твърдението ти не е вярно, защото ако беше така, нямаше да има две български държави на Балканския полуостров, както е в момента... Македония щеше веднага да поиска присъединяване, за да не затруднява населението си да се изселва :P :rotfl: :rotfl:
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Прочетох 10 пъти това, мислих и пак мислих и така и не можах да разбера логиката ти. Даже не разбрах точно какво си искала да кажеш.

Получва се нещо такова :

Ако граждани от Македония искаха БГ гражданство ( т.е. моето твърдение е вярно ) то тогава (според теб ) нямало да има две български държави на Балканския полуостров :shock: :shock: :shock: .

Ами то и сега си няма две български държави там .. Поне не и според ООН.

Следващия извод е още по-труден за рабиране.

Ако граждани от Македония искаха БГ гражданство ( т.е. моето твърдение е вярно ) то тогава (според теб ) Македония щеше веднага да поиска присъединяване, за да не затруднява населението си да се изселва . :shock: :shock: :shock:

Е нали имаше две български държави ? Каква е тази Македония сега ?
Забележи, че населението не иска да се изселва. Населението иска само БГ паспорти. И как ти виждаш македонското правителство да иска да улесни гражданите си ?? :lol: Това сие жив абсурд .
Аватар
Guinness
Мнения: 1643
Регистриран на: Вто Яну 27, 2004 10:54 pm
Местоположение: Edinburgh,Scotland

Мнение от Guinness »

Понеже ,някои не желаят да плащат 100 годишни ипотетеки -ето им малко цифри за размисъл;
We moved to Calgary from Suffolk in 1997. First job was $40k p.a compared to a £40k+ p.a in the UK. Found basic living costs(housing, food, car etc) were 85% of my take home pay compared to about 45% in the UK.

In the UK (1997) our bills were £460 per month against $1265 a month (mortgage, heating, electricity, council tax, water/sewage, home insurance and TV etc). We purchased a 4 bed house just outside Calgary which was not much bigger as we had in Suffolk(250 sq ft more).

I had kept some records for comparison when we lived just outside
Calgary 1997-1999
Food/household stuff $900/mth against £360
Council/property tax $1900 pa against £600
Electricity $100/mth against £25
Heating $150/mth against £40
Water/Sewage $75/mth against £40
Petrol $200/mth against £60
Пише го англичанин и прави леко сравнение :D :D
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Мнения: 3360
Регистриран на: Съб Яну 31, 2004 12:10 am
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Macedonians, Moldovans rush to get Bulgarian citizenship for EU
13/08/2006


With just months to go until it is due to join the European Union, Bulgaria is being flooded with citizenship applications by Macedonian and Moldovan nationals claiming Bulgarian origins to obtain a European passport.

"Since 2001, Bulgaria has been attractive for its Euro-atlantic prospects, its stability and the travel opportunities that Bulgarian passports offer. Applications have increased exponentially," Stefan Nikolov of the Agency for Bulgarians Abroad told AFP.

Valid claims of ethnic Bulgarian origin presented by Macedonians, Moldovans, Russians, Israelis, Ukrainians and Serbs increased from 5,495 in 2001, to 29,493 in 2004, with another 23,200 in 2005.

"The administration is overwhelmed but still conducts severe checks to prevent unlawful claims," according to Nikolov. Some 50,000 claims are still to be considered, while "a large part of these might be based on documents with dubious validity," he added.

"Every file is reviewed by experts from the Agency for Bulgarians Abroad, the Interior Ministry and the Justice Ministry to prevent abuses, but this happens at the price of delays in taking decisions," Nikolov said.

Bulgaria is scheduled to join the EU in 2007, although it is still awaiting September 26 and the European Commission's final ruling on whether accession will go ahead on time or be postponed with another year.

Some 20,000 people have acquired Bulgarian citizenship since 2001. In 2005 alone, 2,425 Macedonians, 2,455 Moldovans, 160 Russians, 152 Israelis, 245 Ukrainians and 128 Serbs were granted a "facilitated naturalisation procedure."

Unlike other applicants, they enjoy all the rights of Bulgarian citizens, including that of attending Bulgarian universities for a token fee, without having to renounce their other nationality.

Among those who profit the most from gaining a Bulgarian passport are the descendants of Bulgarian emigrants in Besarabia, a region between Moldova and Ukraine. Some 20,000 of them have already registered in the north-east of the country.

The issue however is especially delicate with applicants from Macedonia, a neighbouring Balkan country of about two million inhabitants with which Bulgaria has historically had a dispute over the origin of its Slavic population.

Bulgarian historians say Macedonians are of Bulgarian origin and their language developed from a Bulgarian dialect, which Skopje denies. But Sofia was also the first country to recognise Macedonia's independence from the former Yugoslavia in 1991 and now favours its joining the EU.

"Every Macedonian national who does not claim Albanian or Serbian origin has the right to declare a Bulgarian origin. This is an individual act in accordance with the historical reality of our common ethnic origin," according to Nikolov.

A scandal broke out recently in Macedonia over news that the former prime minister and current deputy Ljubco Georgievski had also acquired Bulgarian citizenship.

Since 2001, some 25,000 passport claims have been deposited by Macedonians in Sofia, according to official data. The authorities in Skopje refuse to give any comment or present any figures.

"I do not want to be a second-class citizen anymore. My husband and I, we love travelling, but the procedure for obtaining Schengen visas is a real torture. This is the only reason I am applying for a Bulgarian passport," explains Gordana Sonevska, a 43-year-old Macedonian lawyer.

Legal procedures granting Bulgarian citizenship are neither simpler nor stricter than in EU member states, according to Nikolov. But the procedure for ethnic Bulgarians is much easier than for other foreigners. Every year, only 100 of the latter are granted a Bulgarian passport.

Text and Picture Copyright © 2006 AFP. All other copyright © 2006 EUbusiness Ltd. All rights reserved. This material is intended solely for personal use. Any other reproduction, publication or redistribution of this material without the written agreement of the copyright owner is strictly forbidden and any breach of copyright will be considered actionable.


http://www.eubusiness.com/East_Europe/0 ... 7.8b3o7wci

Това за македонците krimon, че май нещо не ми повярва :lol:
Заключено