Доказване на стаж с осигурителна книжка ?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
kurta007
Мнения: 1121
Регистриран на: Съб Яну 14, 2006 7:48 am
Местоположение: Белия Свят

Доказване на стаж с осигурителна книжка ?

Мнение от kurta007 »

Значи ще доказвам 2 г. стаж с осигурителна книжка,през тва време съм имал фирма (ЕТ) която не е деистваща в момента ,плащал съм си всичко ,осигурителната ми книжка е заверена в НОИ .Питанката ми е освен нотариално заверено и преведено копие на осигурителната книжка трябва ли да пращам и некви данни за фирмата или не е нужно :roll: и тьрсих си из документите такъв документ с какво аджеба се доказва че фирмата не ти е деистваща в момента ,мерси :P
Petrova_bs
Мнения: 215
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 7:12 am

Мнение от Petrova_bs »

Удостоверение за актуално състояние, което можеш да си набавиш от окръжния съд по месторегистрацията на фирмата ти. Но мисля, че не ти е нужно за тази процедура. Друго сигурно средство е да си извадиш справка от НОИ.
Изображение
Аватар
kurta007
Мнения: 1121
Регистриран на: Съб Яну 14, 2006 7:48 am
Местоположение: Белия Свят

Мнение от kurta007 »

Петрова мерси за отговора ,ще помоля някои които е пуснал първите документи и е доказвал стаж с осигурителна книжка дали е пращал и някакви док. за фирмата :?: или само копие от осигурителната книжка
vnenovbg
Мнения: 170
Регистриран на: Нед Сеп 05, 2004 2:17 am
Местоположение: Montreal , Qc
Обратна връзка:

Мнение от vnenovbg »

1. Осигурителна книжка
2. Данъчни декларации
3. Други документи доказващи , че си работил нещо ( търговски разрешителни и т.н. )

Идеята на трудовия стаж ( доказван чрез трудова книжка и НОИ ) е да докажеш , че си работил или не през съответните периоди . Или всъщност - в досието ти да няма бели петна .
Всеки прави , каквото може !
arci
Мнения: 257
Регистриран на: Вто Яну 31, 2006 8:44 am
Местоположение: Notre Dame de ile Perrot

Мнение от arci »

Аз изпратих преснимани и нот.заверени първата и последната страница на книжката(където има печати за изминалите години),удостоверение за актуално състояние не съм изпращал.Ако стигна до интервю тогава мисля ,че ще ми трябват дан.декларации и актуално състояние.Документите пуснах преди 15дни и все още нямам отговор от Виена,но ако ми искат нещо за фирмата,ще пиша какво е то.
home
Мнения: 49
Регистриран на: Нед Дек 18, 2005 3:40 pm
Местоположение: Montreal

Мнение от home »

Необходимо е само преснимана и нотариално заверена осигурителна книжка /всички страници, без изключение/.Никакви други документи, като актуално състояние и данъчни декларации.
renata12
Мнения: 169
Регистриран на: Чет Мар 02, 2006 3:41 am
Местоположение: Sofia

Мнение от renata12 »

home написа:Необходимо е само преснимана и нотариално заверена осигурителна книжка /всички страници, без изключение/.Никакви други документи, като актуално състояние и данъчни декларации.
OSIGURITELNA ILI TRUDOVA KNIJKA????
renata12
Мнения: 169
Регистриран на: Чет Мар 02, 2006 3:41 am
Местоположение: Sofia

Мнение от renata12 »

Ще насоча вниманието ви само върху някои от тези документи, тъй като доказването чрез трудова книжка смятам, че не се нуждае от коментар.

Ако се доказва трудов стаж като управител на фирма, е необходимо да се изпратят ксерокопия на документите, които се изискват в този случай от българското законодателство (регистрациите на фирмата, актуално състояние на фирмата и т.н.)
- tova e zitat ot statiata na Bobi i Rosi..kratko i jasno..pone spored men
home
Мнения: 49
Регистриран на: Нед Дек 18, 2005 3:40 pm
Местоположение: Montreal

Мнение от home »

Ние изпратихме САМО превод на осигурителната книжка и НЕ са ни поискали никакви други документи. Засега!!! Ако някой друг е с подобен случай,нека да каже. Аз споделих личния си опит. Нищо повече! :wink:
Аватар
Deso
Мнения: 206
Регистриран на: Нед Окт 16, 2005 2:17 pm
Местоположение: Rive Nord
Обратна връзка:

Мнение от Deso »

Аз като собственик на ЕТ и после на ЕООД изпратих само съдебни решения, актуални състояния, данъчни и БУЛСТАТ регистрации...
Но на интервюто ми поискаха оригиналите които аз бях пропуснал да взема. Все пак носех нотариално заверени копия на същите, но ми поискаха и осигурителна книжка която също не носех. Оправдах се че не са ми я поискали изрично и ако е необходимо мога да им представя всички необходими документи в най-кратки срокове (включително и за липса на всякакви задължения към НОИ и НАП). Явно този отговр го задоволи.
Сам си прецени какво ще изпратиш и какво ще носиш на интервюто.

п.п. Само да одбележа, че аз бях придружаващ. :)
Заключено