MNOOOOOOOOGO interesno - specialno za GOOGLE !!!!!!!!!!!!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
gez
Мнения: 750
Регистриран на: Пет Авг 01, 2003 8:38 am
Местоположение: TORONTO; CANADA
Обратна връзка:

MNOOOOOOOOGO interesno - specialno za GOOGLE !!!!!!!!!!!!

Мнение от gez »

google
priatelu
reshih da si pozvolia da pusna otdelna tema, zashtoto kakto vsichki veche znaqt, imash goleeeemi sporove s Canuck:
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopic.php?t=2325
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... c&start=15
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... c&start=30
Da ama na men mi napraviha mnogo silno vpechatlenie tvoite izkazvania. Mai si prekalil i to dosta i tova porodi moqt gniav i otgovor kam teb v otdelna tema.
Аз съм Българин.И веднага да атакуваш.-А вие знаете ли къде е България?
Тя естествено няма да знае и ти добавяш: -В Европа.По нашите земи е живял
Орфей.На 100 км. от България е живял Омир и изреждаш всички за които се
сещаш от гръцката митология.
Bg ako e v Evropa, to az sam na lunata moi chovek...I nikoga niama da bade v Evropa - ospori go!!!! I zashto ne zapochnesh razkaza si s Bg istoria, a govorish za garcia - che te sa takiva cigani, che ako chuq samo shte mi prizlee!!!
"За или Против Христо
Стойчков"
Otidi i vij az kakvo sam napisal za nego:
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... c&start=45
Nai-gnusnia predstavitel za balgarin...ne znam kakvo mu haresvash, sled kato si takav nacionalist...chak ti se chudia!!!!
Когато бах 5-6 клас и аз четях много канадска история.Направо я бях изял с
кориците.Това Винету,Оцеола и изобщо книгите на Майн Рид и Карл Май ги бях
научил наизуст.
Q nedei da slagvash. Qvno ne si chel mnogo takava istoria: deistviata, osobeno v romanite na Karl Mai se razvivat osnovno v USA ili Orienta. Znachi znaesh za druga niakakva istoria...pak si se obarkal. Pone az indiancite v Canada - Skalistite Planini sam gi chel samo v edin roman, i tova e: "Sinovete na velikata mechka". Ti znaesh li koi e avtora na tozi velikolepen roman? Siguren sam, che ne - ti si balgarin!!!! ....kazva se Лизелоте Велскопф Хенрих!!!! Tova e jena i samo i edinstveno neinia roman moje da me nakara da obikna Canada.

Aide sas zdrave i kasmet
Gez
Последно промяна от gez на Чет Яну 15, 2004 10:15 am, променено общо 3 пъти.
Мисли за най-лошото, за да стане най-хубавото
Аватар
gez
Мнения: 750
Регистриран на: Пет Авг 01, 2003 8:38 am
Местоположение: TORONTO; CANADA
Обратна връзка:

Мнение от gez »

Ehhhhh Botzo
Zashto barzash my friend? Tova si go biah ostavil za vtoria tur!!!!!
Gez
Мисли за най-лошото, за да стане най-хубавото
Canuck
Непукист
Мнения: 1836
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:36 pm
Местоположение: Мадрид

Мнение от Canuck »

Gez, blagodarya za podkrepata, mon ami, ama shto si gubish vremeto s Google?! :P Az da ne mislish, che mu se vrzvam i che smyatam da si gubya vremeto i da mu obyasnyavam zashto sam reshil taka ili inache. Na nikoy ne dalja obyasneniya. Samo blizkite mi priyateli mogat da me pitat, no ne i nyakoy, koyto ne iska dori i imeto mi da proiznese pravilno.
Vse pak, blagodarya! Bonne chance v Canada :lol:
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец
Мнения: 1356
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 3:35 pm
Местоположение: Toronto

Мнение от Sneji »

Botzo написа:
Когато видях това писание се запитах какво честваме на 24 Май .....
Аз лично на 24 май празнувам рождения ден на дъщеря си. А ти продължавай в същия дух, любопитна съм докъде ще стигнеш!
Botzo

Мнение от Botzo »

Снежи ........
мен също не ми беше приятно да го прочета. Още повече че тогава имах по-различни идеали. И знам че за повечето ще е неприятно защото това е част от патриотичната ни подгоровка която получава в училище.
Дори отодох да споря с професора ........ обаче факта си е факт. Аз по далече от фактите не мога да ида независимо дали ти харесва или не. И най-лошото е че тази жалка история продължава но никой няма да ми повярва. Затова който го интересува ......... вратите на Атон са отворени но само за мъже.
Така че Снежи незнам как ще мога да те убедя след като няма да те допуснат да видиш оригиналите ......
Аватар
vladi64
Мнения: 130
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 4:24 pm
Местоположение: Montreal-не за дълго
Обратна връзка:

Мнение от vladi64 »

Tova,koeto pro4etoh ot trima vi ....Prosto nqmam dumi da izrazq pognusata si ot takiva mekoteli kato vas....
Would you like to see Britania Rule again,my friend?
Botzo

Мнение от Botzo »

Влади ..... аз казах каде може да буде прочетено. Това са исторически факти. Аз отговарям за това което съм писал .......
Гост

Мнение от Гост »

Това е наистина отвратително писание, gez ! Гадна измишльотина и простотия. :metro: Ако такива "факти" /свидетелства на роднини, очевидци и историци/ съществуваха щяха да бъдат написани и разпространени в българската историография.


Прекалено много хора си мислят, че разбират от история /както между впорчем и от футбол, но това не ме интересува/ и злоупотребяват по най-елементарен и вулгарен начин със светините в нашата история. Нещо, което гради националната памет и самочувствие. Вярно е това, което google и dessidente са подчертали: този форум е една малка България и тук сме се събрали представители на тази страна с присъщите ни качества. Изключително добро огледало, което дава пълна представа защо не можем да изградим една нормална държава в продължение на векове. Жалко за такива "българи" и такива "хора". :shock: :shock:

Луизелоте Велскопф Хенрих е с немски произход и никога не е била в Канада. Романите й са написани изцяло по разкази на пътешественици и научни изследвания върху индианците.
Последно промяна от Гост на Чет Яну 15, 2004 1:39 am, променено общо 2 пъти.
Гост

Мнение от Гост »

Botzo написа:Влади ..... аз казах каде може да буде прочетено. Това са исторически факти. Аз отговарям за това което съм писал .......
Добре е, все пак, че историографията не разчита на отговорноста на Боцо. Има си достатъчно писмени източници, и от Атон /където междувпрочем са влизали няколко български исторички, въпреки че са жени !!!/, които описват подробно събитията около създаването на глаголицата и дейността на Кирил и Методий, които никога не са били считани за българи /предполага се славянски произход за майка им, а баща им е солунския стратег/.

Преиначаването на фактите винаги се е използвало, за да се подкрепят всякакви фантасмагорични тези. Никакво изключение в продължение на векове. Така е и с нашите "форумни герои".

Делото на Кирил и Методий не се вписва в изразите "българска азбука" или "поръчка от византийската държавата", а в простия факт, че те са създали писмен език, приложим към звуковия състав на славянските езици, и второ този език е бил защитен в спор с 3-езичниците, които до тогава не са допускали да се пише с други азбуки. Никой никога не е твърдял, че двамата братя създават българска азбука. Това е славянската азбука, която обаче не успява да се задържи във Велико Моравия, а благодарение на учениците на Кирил и Методий и най-вече на Климент Охридски тя намира прием в България. В тази държава са създадени и първите книги и двата книжовни центъра - Охрид и Плиска, където се развива славянската азбука. Трябва да "държим отговорен" обаче Климент Охридски за развиването на глаголицата в кирилица, която обаче е българската азбука. А Климент е с доказан български произход. :P

Боцо, да не се окаже, че не си и стъпвал в Атон. Въпреки, че си учил в Богословския факултет, едва ли си успял за една година да се "уредиш" с такова посещение. И не менти, защото има как да проверим, нали знаеш ? :twisted: Като знам как се издват разрешителни за ползване на библиотеката в Атон, хич не е за вярване, че някой е дал на някакво студентче по богословие да чете архивните документи там. :idea:
Последно промяна от Гост на Чет Яну 15, 2004 1:51 am, променено общо 1 път.
bateto
Мнения: 4226
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от bateto »

Cheta i ne vyarvam na ochite si ,byah si pomislil ,che poserkovcite uchastvashti vav foruma se izcherpvat s nyakolko imena broyashti se na prastite mi na ednata raka ,a to kvo se ukazva vse novi i novi zvezdi ,porednata -gez,nyamat svarshvane .No vapreki tova prodalgavam da se gordeya sas proizhoda si i sanarodnicite si .Kakto glasi pogovorkata :Vsyako stado si ima i marsha ,no kogato tya zapochva da namirisva izlizam ot ravnovesie i si narushavam dumata i principite.No vsichko si ima myarka ,ako podobnite psevdo choveci ot balgarski proizhod se oformyat kato mnozinstvo moge i da promenya mnenieto si za nacionalnoto mi samochuvstvie,stoto i istoriyata i nastoyashteto gi pravyat horata sas tyahniya moral i kachestva .Tozi forum e edna malka izvadka na balgarskoto obshtestvo,ne sam laik,nito asket ili idealist,nito vsevishen ili prorok,prosto chovek ,pryam,ednovremenno rasadliv i emocionalen i mnogo chuvstvitelen ,no ne i chak tolkova dobre vazpitan ,ta da vi go kaga napravo :laynari skriyte se po dupkite si/seshtate se koi/,namalete malko ochistitelnoto,stoto ako ne go napravite vinagi ste si tarsite vragove ,dali syankata ,gogola ,az,disidentkata ili nyakoy drug.Men lichno nay me e otblaskval prosloykata na toya tip hora koito gi oharakterizirah po gore pak posle idvat care,sedesari ,komunyari i etc.,sha kagish ,che i te ne sa proizlezli ot naroda .Hayde sas zdrave .
Гост

Мнение от Гост »

Изображение

България винаги е принадлежала географски и политически към това, което се нарича Европа. Дали ще влезе в ЕС това е друг въпрос. И Швейцария не е там, ама не е извън Европа.
Bg ako e v Evropa, to az sam na lunata moi chovek...I nikoga niama da bade v Evropa - ospori go!!!! I zashto ne zapochnesh razkaza si s Bg istoria, a govorish za garcia - che te sa takiva cigani, che ako chuq samo shte mi prizlee!!!
Предполагам, че гец, заедно с Буш младши, от днес е на луната. 8)

А гърците са си нормални и интелигентни хора. Разбира се, като балканци, винаги ще се намери някой такъв като гец сред тях. Ама нали не прави Петко петима. Емигрантската им общност тук като цяло е с много висока култура и страшно симпатична.
dido
Мнения: 15
Регистриран на: Чет Авг 07, 2003 12:24 am

.

Мнение от dido »

Bravo Ombudsman i Bateto!!!Dobre go napisahte!!!
Аватар
gez
Мнения: 750
Регистриран на: Пет Авг 01, 2003 8:38 am
Местоположение: TORONTO; CANADA
Обратна връзка:

Мнение от gez »

Zdraveite Ombudsman, vladi64, bateto
Az kakto kazah s nikoi niama da sporia!!! Vseki ima pravo na mnenie. No shte vi popitam neshto:
Zashto priateli jiveete (q da vidim kade, HA!) Saint Lambert; Montreal; Montreal? Mnogo ste mi interesni, naistina. Zashto biagate ot minalata si svidna rodina, sled kato tolkova mnogo q obichate???
Vijte priateli, ne znam ot kolko vreme ste v Canada, no mai triabva da se varnete v Bg za polovin godina, i da vi stane qsno che v kraina smetka tuka ne e vasheto mqsto i mnogo poveche obichate Canada.

I sega nai-vajnoto: az v nikakav sluchai ne zloupotrebiavam sas svetinite na Bg. Priznatelen sam kakto kam delata na Levski, taka i kam poeziqta na Botev. No sam realist i priemam faktite kakvito sa!!! Zashto mislite, che tova koeto kazah ne e vqrno??? Na vsichko li viarvate??? Ta nima kato vi kazaha, che sdelkata za prodajbata na nahsia nacionalen prevozvach BALKAN e super dobra, vie poviarvahrte?????? Ooooooo ne mi kazvaite che da!!!! Cenata na edin mercedes pokri aktivi kato letishta, samoleti i t.n. ... interesna teza. Ama nali sme si balgari - da si viarvame, taka li???

I ne mi otpraviaite ostrite kritiki...az kogato biah na 6 godini izkachih vrah Botev v Stara Planina i sashto kato vas obicham zemite ni, no otkade idva nashia narod? Ia se varnete kam Asparuh i po-nazad...ta nie sme ot varvarsko pleme, niakade ot tatarsko...viarvalo v bog Tangra!!!! Osporete i tova!!!! Ama vie si imate samochuvstvieto na balgari - po-dobre kazvaite che obichate zemiata si, ne korenite si. Ta kolko ot vas naprimer sa stapvali na Shipka, a? A vijdali li ste kak izglejda Buzludja sega? Edva li!!! Obache vi uveriavam, che ako q vidite, shte kajete sami: egati varvarite!!!

I neka vi pitam oshte neshto - da ste zapomnili neshto podobno na tova koeto vi kazah ot urocite po istoria??? Neshto losho za nashata istoria??? Ne, ne, ne i ne!!! Ama vie ste golemi naivnici da go viarvate, znaete li? Neka pak da kaja - vseki edin proval na opitite na nekolcina da promeniat istoriata, kakto povecheto vazstaniq naprimer, e v rezultat na predatelstvo - kajete ne e li taka!!! Vse si podavame dupetata kato vidim zora - ama inache se gordeem. Imal sam chestta da jiveq dosta vreme vav Veliko Tarnovo. Tam kakto ste chuvali se namira krepostta Carevec. Tq e bila neprevzemaema. No znate li kakvo e stanalo - ami imalo e edin taen vhod za dostavki na voda i hrana - vijdal sam go. I estestveno se nameril edin balgarin predatel da kaje za vhoda i Carevec da bade prevzet!!! Kazvam tova, zashtoto edva li si spomniate za padaneto na Carevec i sigurno shte me zatrupate s istoricheski fakti ot po izvestni sabitia, kato Aprilskoto vazstanie naprimer. Ne che tam e po-razlichna situaciata. I sega kajete - vijdate li smisal v smartta ot klaneto v Batak, a? Az chesto kazano - ne!!!
I po nikakav, povtariam - po nikakav nachin ne mojete da me ubedite, che shte se gordeete decata vi da uchat istoriata, napisana ot Jan Videnov, Ivan Kostov etc.
krai
Мисли за най-лошото, за да стане най-хубавото
Аватар
gez
Мнения: 750
Регистриран на: Пет Авг 01, 2003 8:38 am
Местоположение: TORONTO; CANADA
Обратна връзка:

Мнение от gez »

Sneji написа:
Villi написа:
Da, viarno e
Moje6 da otvori6 www.noi.bg i da proveri6 kakva suma dulji6, sled vuvejdane na EGN
Principno durjavata ne te goni da pla6ta6 tezi pari, no ako si v BG i ti se naloji medicinska pomo6t 6te ti na4isliat i lihvi na tazi suma


Нещо не ми е съвсем ясно - как така ще ме карат да плащам, че и лихви ще ми начисляват, при условие, че не им ползвам услугите?
Ами Sneji, без да се заяждам - та нали това е българщината, за която се пънете толкова и защитавате!!! Май всички са на моето мнение, ама някой не си признават!!!
Gez[/quote]
Мисли за най-лошото, за да стане най-хубавото
The Great Bastun
Мнения: 63
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 8:08 am
Местоположение: ПАМПОРОВО, БОРОВЕЦ И МОРЕТО !!!

Мнение от The Great Bastun »

Gez,

Определено си мисля, че започваш да разпалваш АНТИБЪЛГАРСКА
кампания в този форум !!!

Не знам къде си пътувал и за колко време, и колко си живял в чужбина, но от думите ти разбирам и чувствам, че си един от многото ентусиасти, намерили спасителната "сламка" наречена - КАНАДА.

Ще ти кажа нещо, което съм казвал и на Канака, но искам да те помоля само за едно, а то е да не ми отговаряш.

Наистина си прав, че е имало и има и в момента страшно много предатели в БГ историята, но предатели има навсякъде.
Човекът "предал" Царевец е нищо повече от един човек с мислене като твоето и на други подобни като теб.

Знам, че не ти пука, и се радвам страшно много на имиграционната политика на държави като Канада, защото благодарение на това, нашето общество ще се изчисти от елементи като теб и подобните ти.

Дано да намерите щастието си в тази далечна и красива страна, и дано там да не сте такива каквито сте тук, защото иначе горко на Канада.

п.с
Смея да твърдя, че покрай "отпадъците", които заминават за Канада има и много истински Българи, които милеят за РОДИНАТА, и биха дали живота си за нея.Не искам да анализирам причините поради които те заминават, но това че са на другия край на света ги прави доста "по-големи" Българи от някои, които в момента са тук.

Айде, останете си със здраве, кой където е !!!
Заключено