kakvo mislite

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
MrGeek
Путлер Капут
Мнения: 16506
Регистриран на: Вто Мар 01, 2005 4:20 am
Местоположение: The Red Square

Мнение от MrGeek »

Айде тогава тези, дето са мачкани да си въздишат кротко и да си се самосъжаляват зад монитора, а другите да пият по една ракия/водка/бира (кой квото пие). Наздраве! :lol: 8) :beer: :beer: :beer2:
ivandi
Мнения: 631
Регистриран на: Чет Сеп 11, 2003 2:28 pm
Местоположение: Quebec City

Мнение от ivandi »

MrGeek написа:Айде тогава тези, дето са мачкани да си въздишат кротко и да си се самосъжаляват зад монитора, а другите да пият по една ракия/водка/бира (кой квото пие). Наздраве! :lol: 8) :beer: :beer: :beer2:
Баси, то пиенето било само за оптимистите. Що не каза по-рано, че аз вече преполових бутилката и сега е полупразна. :cry: А и зад мониора няма място и аз все пред него си въздишах кротко. :(

Cheers :beer: :beer: :beer:
"Всяка глупост има си време да стане малка правда дори" - Ахат
Аватар
MrGeek
Путлер Капут
Мнения: 16506
Регистриран на: Вто Мар 01, 2005 4:20 am
Местоположение: The Red Square

Мнение от MrGeek »

ivandi написа:Баси, то пиенето било само за оптимистите. Що не каза по-рано, че аз вече преполових бутилката и сега е полупразна. :cry: А и зад мониора няма място и аз все пред него си въздишах кротко. :(

Cheers :beer: :beer: :beer:
Айнщайн го е казал отдавна - всичко е относително. Ти за себе си се усещаш пред монитора, но от моя гледна точка си зад въпросния монитор.
Затова айде наздраве, if you know what I mean. ;) :lol: :beer: :beer: :beer:
dobrolub
Мнения: 49
Регистриран на: Вто Сеп 28, 2004 10:14 am
Местоположение: Lomsko ama sym na po4ivka v Canada
Обратна връзка:

Мнение от dobrolub »

Айде къде задълбахте . Много философска тема бе, и то за два от въпросите които винаги са ме вълнували.

Ами много ясно е , че е по добре да работиш сам за себе си стига да го можеш. То е логично , че ако впрегнеш усилията дето ди правиш по 9 часа на ден за собственото си благо а не за някой който ти плаща за това значи резутатите, а и перспективата ще са много по големи ( за да те държи някой на работа, значи ти работиш и за себе си и за него) , сега отделен въпрос е че повечето хора нямат бизнес мислене и не могат да се организират добре. Много си мислят ,че да получаваш заплатка е сигурна работа, само дето хич не е , че и даже като съм учил Човешки Ресурси съм срещал примери за хора уволнени в последна година след пенсиониране при положение че са работили цял живот за тази компания........Абе темата е дълбока........ай стига толкова
Godis
Мнения: 1661
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 2:22 am
Местоположение: Montreal, Pointe Claire

Мнение от Godis »

Да си самостоятелен наистина е много сладко, но имаше един много спорен автор (реф.Богат татко, беден татко), от който много ми хареса следното (по памет) - Основния недостатък на автономния работник е, че като излезе във ваканция, парите му също излизат във ваканция :).

Та в този смисъл да работиш сам за себе си не е бизнес и не е добре, трябва другите да работят за теб :)

Но което си е истина, поне за мен, годините в които сам съм си бил шеф са ми най-сладките даже да е било работа до дупка.
Аватар
krimon
гугуле
Мнения: 7159
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 9:56 am
Местоположение: GMA

Мнение от krimon »

bbb написа:
krimon написа:Съжалявам много, но тук никой не "мачкат".
Ne budi tolkova sigurna.Machkat i oshe kak. :D :D

Obache nali ne mojesh da poglednesh po-dalech ot sobstvenata si kambanaria.Za Bulgaria dobre, imash predstava.Kaji sega kolko rabotodatelia si imala tuk?Bas durja che samo edin i sigurno e neshto v Uni. :D

PS.Temata ne beshe za diskriminaciata.Obache iavno tova e predpochitania refren tuk, shtom neshtata se obarnaha pak v taia posoka. :D :D Mnogo udobno za iziava na niakoi forumni individi.
Мило старо форумно другарче ! :wink:

Пиша това, за да си наясно, че много съжалявам за "мачкането", което изпитваш от работодателите си в Канада. Нямам идея защо го търпиш ? Що се отнася до мен, нямам намерение да си пиша СВ-то във форума, за да обяснявам колко работодатели и какви по-точно ... Истината е, че и ти можеш да си намериш подходящият работодател и да не се самодискриминираш. Най-важното е да си щастлива, което ти го пожелавам от сърце !

П.П. Темата наистина не е за дискриминацията, обаче въведеният от филипне термин "мачкане" предполага точно това, нали ? Затова дискусията се разви в тази насока.
Аватар
Independent
Мнения: 1723
Регистриран на: Пет Сеп 24, 2004 8:03 am
Местоположение: Montreal, QC

Мнение от Independent »

Понеже темата се обърна на дискриминация и има ли тя почва в Канада, няма как да не се изкажа и аз (пак, нищо, че могат отново да ме обявят за злобна претенциозна гъска).
Значи, няма как да не съглася с кримон - дискриминацията си е само и единствено във вас. Имайте предвид, че в Канада думичката "дискриминация" е много опасна (както някой друг беше казал в една друга тема). Ако имате чувството, че ви дискриминират на база на произхода, религията, ръст, тегло и така нататък, имате пълното право да съдите дискриминиращия и пълните шансове да го осъдите. Обаче някой от вас, "дискриминираните", има ли идея какво значи да си дискриминиран? Някой да се е държал различно с вас само защото сте българи? Заплатата ви случайно да е по-ниска от средната в компанията само защото сте българи? Шефа да ви товари с двойно повече работа за двойно по-малко пари само защото сте българи? Ако отговорът е да, тичайте при най-близкия адвокат и заведете дело. Ако обаче "дискриминацията" е на база знанието (или по-скоро незнанието) на езика, професионалната ви комптетентност (или некомпетентност), комуникативните ви умения (или липсата на такива), то това не е дискриминация ами "каквото повикало, такова се обадило".

За да затвърдя впечатлението, че съм злобна претенциозна гъска, искам да добавя още нещо. Адски много хора се юрнаха в чужбина без да знаят език, без да имат "начален капитал", без да знаят какво да очакват, без дори конвертируема професия, с едничката мисъл, че един път стъпят ли в чужбинско, от чешмите им ще потече мед и масло. Когато дойдат тук и видят, че меда и маслото не текат ей-така от чешмите (еле пък органичните такива), че наема трябва да се плаща, а хубава работа не могат да започнат, защото две думи на кръст не могат да кажат на интервюто, веднага започват да реват, че ги дискриминират. За кой ли път ми иде да попитам що мен не дойде някой да ме дискриминира? Защото - говоря езика, разбирам си от работата, наясно съм с пазара на труда в моя сектор и ако усетя, че сегашния ми работодател се опитва да ме мине, за отрицателно време мога да си намеря друг, който ме цени и го показва (потенциално във финикийски знаци, но не само).
Ми да, злобна и претенциозна съм, защото не мисля, че е правилно хора, които не са дали труда да учат език (като мен), да се трепят по 14 часа на ден (като мен), да покриват професионални изпити (като мен), да седят до дупка на лекции и упражнения (като мен) накрая да искат да печелят като мен. И ако към тях не се отнасят както към мен, да реват, че имало дискриминация.
А това, че съм гъска, е безспорно. Баща ми дори в моменти на нежност ме наричаше "голяма бяла птицо".
bravo

Мнение от bravo »

Mdaaaaa, ne moje da govori6 v infinitiv i sega6no vreme samo i da iska6 da si na rakovoden post v goliama kompania
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Мнения: 3360
Регистриран на: Съб Яну 31, 2004 12:10 am
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

krimon написа:

П.П. Темата наистина не е за дискриминацията, обаче въведеният от филипне термин "мачкане" предполага точно това, нали ? Затова дискусията се разви в тази насока.
Molia , molia ! Procheti vnimatelno nazad i shte vidish che termina "machkane" go vavede ti Krimon !!!

Ne mi pripisvaj neshta , koito ne sam kazal !

To biva optimizam , biva , no vse pak se pridarjaj kam faktite !
BabaPena
Мнения: 976
Регистриран на: Съб Мар 06, 2004 12:20 pm
Местоположение: Winnipeg, MB

Мнение от BabaPena »

Independent написа:Ми да, злобна и претенциозна съм, защото не мисля, че е правилно хора, които не са дали труда да учат език (като мен), да се трепят по 14 часа на ден (като мен), да покриват професионални изпити (като мен), да седят до дупка на лекции и упражнения (като мен) накрая да искат да печелят като мен. И ако към тях не се отнасят както към мен, да реват, че имало дискриминация.
Mdammmm...s risk da uvelicha iatoto na zlobnite i pretentsiozni gaski s 1 vroika, triabva da se saglasia s damata pisala gornoto...a sashto i s Krimon i s Dobrolub.

NE POZNAVAM dobar profesionalist imigrant v Ca, koito se oplakva ot diskriminatsia...ima nedovolni ot shefa im, ot sistemata (che e bavna, tromava i che vrazkite sa tochno tolkova razprostraneni kolkoto i v Bg, samo det gi polzvat za drugo), nedovolni ot tapata kolejka ot otdela X, no nikoi ne kazva 'DISKRIMINIRAT ME'...t.e. sreshtat se normalnite za VSIAKO obshtestvo mejdulichnostni problemi na rabotnoto miasto...Ta i az si mislia, che koito se oplakva ot diskriminatsia e ili goliam kutsuzlia ili prosto ne si e na miastoto/ne e dorasal do nego...

V sashnost, edinstvenia sluchai na neshto blizko do diskriminatsia na darjavno nivo s koito az samata sam se sblaskvala e che ako kandidatstvate za darjavna rabota i ste PR vi poglejdat CVto SAMO ako ne sa namerili niakoi grajdanin, koito da otgovaria na usloviata im...
Последно промяна от BabaPena на Пет Апр 14, 2006 3:05 pm, променено общо 1 път.
Аватар
anxeli
Мнения: 3805
Регистриран на: Вто Ное 02, 2004 1:36 pm
Местоположение: TO

Мнение от anxeli »

Да не би някакво недоразумение да има тука, да не забравяме основната разлика с Бг, тук се налага наистина да заработиш парите си, кой както може - с наука, с оригиналност, с бачкане на бройка, но факта е че работодатеите най-нахално настояват да получат достатъчно качество и количество свършена работа за парите си. Ако не обичате това което правите или няма ясен план как ще се развивате от тази позиция, може да се стигне до леко посмачкване :lol:. Трябва да се преосмислят приоритетите и да се планират съотверни действия - смяна на попрището, смяна на компанията, смяна на държавата ...
Циганите - на Сатурн !
drel
Мнения: 55
Регистриран на: Вто Апр 04, 2006 1:12 pm

Мнение от drel »

zdraveite otnovo!Kakvo e otno6enieto kato cjlo na kanadskite rabotodateli kam nas BG rabote6ti!10
Аватар
Kirilius
Мнения: 510
Регистриран на: Чет Окт 23, 2003 10:41 am
Обратна връзка:

Мнение от Kirilius »

Абе човек, не четеш ли по-горе какво са написали хората: работодателят НЕ се интересува от това дали си българин, монголец или албанец! Работодателят иска да прави пари от теб независимо какъв си. Ако си добър в професията си и ако нямаш проблем с комуникацията, не виждам как може някой да има "специално" отношение към теб.

Като казвам комуникация, имам предвид:
1) Владеене (не сричане и заекване) на англйски
2) Умения да говориш (независимо на какъв език)

На лично персонално ниво човек може да попадне на всякакви работодатели, но в общия случай не е важно какъв си.

Освен това няма такова нещо наречено "канадски работодател". Тук може да видиш работодатели от Европа, Индия, Китай... даже понякога от Канада :lol:

В горните писания можеш да замениш думата "работодател" с "мениджър", защото в повечето случаи няма да имаш вземане-даване с The Big Boss.
miteto
Модератор
Мнения: 11161
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 3:26 am
Местоположение: Toronto

Мнение от miteto »

BabaPena написа:V sashnost, edinstvenia sluchai na neshto blizko do diskriminatsia na darjavno nivo s koito az samata sam se sblaskvala e che ako kandidatstvate za darjavna rabota i ste PR vi poglejdat CVto SAMO ako ne sa namerili niakoi grajdanin, koito da otgovaria na usloviata im...
Хехе, абе и гражданин да си, ако не си "наш" човек трудно ще се добереш до повечето от държавните позиции :wink: При държавната работа даже и само на 20% от необходимото да работиш, работодателя ти няма да губи мангизи, щото кой плаща - гавърмънтааа (те.е нашите данъци, лейдис енд джентълмен).
Аватар
Kan_Tangra
Мнения: 5866
Регистриран на: Пет Апр 02, 2004 2:40 am
Местоположение: България

Мнение от Kan_Tangra »

ЗА ПчиА , ОровитЛ ТтемаА , АкО ОщЕ Я СедлИ ИкасМ СмаО ДА ОбежетлА , ЧЕ НА 22 Г, ОниедчвО БеЗ СатЖ И Овиенбарзао, В КнаадА НЕ МжоЕ ДА ДйодЕ , АкО ЩЕ ДА ОънпЕ ДоялвА ВъВ ВхъудзА . ДА СднеЕ , ДА ПчоуИ , ДА ИкарзА ЕндО ВшисЕ , МкалО СатЖ И МгноО ЕцзиИ , И ТавогА ЩЕ ВдииМ ... И АкО СЕ ЗтдаянуврА С ЧттнеееО НА Ткеаст, ДА ГО ОърбнЕ В НамлероН ВиД , НлаИ СЕ ЗмаавниА ОТ 10Г С Кпотмрюи. ЕтО АЗ СЕ ЗнааавмиМ СмаО ОТ 6 МецесА И ВиЖ КкваА ХбаувА ПгракорА НиапасХ ЗА НлуА ВемрЕ - ДА ПвечосА СитивЕ ГнкъИ НА ЧиетатитлЕ :) ПдравозИ ОТ МраеноЛ :roll: :wink:

п.с. не е толкова страшно, само малко mix на буквите.
И тия дето пишат на латиница, да знаят, че много ме дразнят !!
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг


ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Заключено