НОВО МЯСТО ЗА СБИРКИ В СОФИЯ ?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.

ДОВОЛНИ ЛИ СТЕ ОТ "ДЪРВОТО" В СОФИЯ И АКО 'НЕ', ИСКАТЕ ЛИ ДА СМЕНИМ МЯСТОТО С ДОЛУОПИСАНОТО?

Анкетата свършва на Нед Фев 26, 2006 3:33 am

ДА, искам да сменим мястото и ще дойда на новото.
7
54%
НЕ, предпочитам "Дървото".
6
46%
 
Общо гласове: 13
Аватар
Jeeves
Мнения: 1025
Регистриран на: Пон Яну 24, 2005 9:39 am
Местоположение: Wild West

НОВО МЯСТО ЗА СБИРКИ В СОФИЯ ?

Мнение от Jeeves »

Въпросът за намиране на ново място все повече според мен стои на дневен ред. Аз даже имам предложение -
Заведението се казва - "1516", - аз лично много го харесвам, цените са нормални, а условията за събиране на повече хора са ... поне според мен... много по-добри от тези в "Дървото".
А, и най-важното - намира се на центъра - точно до Софийски Градски Съд /Да, този с лъвчетата отпред, бившия Исторически музей/:
http://bgmaps.com/map.asp?sid=faa2bf1b7 ... &start.y=8
Ето и линк за самото заведение:
http://www.programata.bg/index.php?page ... =2421&ln=1
Предлагам да гласуваме.... абе направо това си е за нова тема :)
Аватар
coolcoldy
Мнения: 190
Регистриран на: Пет Сеп 24, 2004 3:44 pm
Местоположение: Mоntreal
Обратна връзка:

Мнение от coolcoldy »

А паркинг дали има това заведение.Не искам да прозвачи все едно плющя напразно из коптора,ама аз идвам с кола.Е не,че Дървеното има ама от страни се намират доста места за паркиране.Още повече,че Дървеното се намира и до градска градина/парк/,затова от тази гледна точка мисля,че изпреварва което и да е друго заведение в идеалната градска част до бетона и шумните улици ,а и тези които смятат да идват с децата ще се съгасят с мен.Иначе ако мнозинството реши да сменяме заведението,то тогава няма как ще се местим.
А сега какъв е пороблема от последната сбирка:Не можахме да се съберем на една маса и затова трябваше да се разделяме на групи и да стоим на половин място за да се сместим.Този проблем при лоша организация ще го има във всяко заведение,защото едва ли има такова с пейка 5м. дълга и маса за около двадесет души.Извода е,че понеже сбирката стана по-активна затова темите за нея трябва да се пускат още в понеделник за да се види колко хора ще се събираме и в петък да се направи резервация за неделя за две маси и така ще има място за всички.Още повече персонала ни познава и мисля,че пова е в плюс за нас.
И така пускам тема за сбирка и да пробваме как ще се организираме за следващият път.Който е сериозен и иска да се събираме мисля,че ще дрсне един ред и ще потвърди присъствието си и така ще знаем кои ще се събираме.
"...ако сме сами във вселената си е чиста загуба на пространството..."
Beky
Мнения: 15
Регистриран на: Нед Фев 12, 2006 5:45 pm
Местоположение: Sofia

Да сменим"Дървото"

Мнение от Beky »

Аз съм "За",защото последния път нямаше за всички места да седнат.Аз съм там в неделя 26.02.06г. 17ч.
Аватар
Jeeves
Мнения: 1025
Регистриран на: Пон Яну 24, 2005 9:39 am
Местоположение: Wild West

Мнение от Jeeves »

Паркинги в неделя след обяд можеш да намериш из целия център на Сф.
А относно това дали персонала ни познава, направи си сам изводите колко ни 'познава', щом като няколко човека са питали сервитоьорките за 'среща на канадците', а те са казали, че не знаят за такова нещо и "май не се събират тука вече". Та Coolcoldy, погледни реално на нещата и сам си направи изводите за това колко ни познават.
Linko
Напуснал форума
Мнения: 4846
Регистриран на: Вто Яну 13, 2004 3:36 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Твърдо "против" съм тази идея. Защо винаги става така - тъкмо се утвърди една традиция и започват предложения за нейното разваляне. Не беше толкова отдавна когато хората се чудеха в "Баба Яга" ли ще е срещата или в "Дървеното", а на някои ни се е случвало да сновем между двете заведения за да намерим съфорумците.
Като е започнало да става проблем настаняването ще намерим начин да го решим по други начини. Смяната на заведението не е единственият.
Да не говорим, че никой не ни гарантира събирането на маси в едно ново заведение без предварителна резервация с уточнен брой на хората. А и идват пролетта и лятото. Защо трябва да се завираме в затворено пространство като можем да си пием бирата на сянка и свеж въздух?
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
coolcoldy
Мнения: 190
Регистриран на: Пет Сеп 24, 2004 3:44 pm
Местоположение: Mоntreal
Обратна връзка:

Мнение от coolcoldy »

Linko e прав и с него сме свидетили на сновене между две заведения за да видим къде са хората.Jevees, ние с вас сме сериозни и почти всяка неделя сме на линия.Повярвай ми проблема не е в заведението,а си е в нас.Просто трябва да сме по-организирани за по-големи сбирки.И наистина лятото е много приятно в Дървеното
А до това дали ни познават от заведението,въпроса е ,че никой от нас не е отишъл да им каже,че сме от форума за Канада.Иначе ни познават като постоянни клиенти.Относно разпознаването ни бях обещал да се погрижа за табелката,но преди бяхме по-малко и затова нямаше нужда от нея,но явно вечи има и ще гледам да се заема с въпроса.
"...ако сме сами във вселената си е чиста загуба на пространството..."
tl
Мнения: 30
Регистриран на: Чет Май 05, 2005 5:48 am
Местоположение: Sofia/Vancouver

Мнение от tl »

Да, проблема с откриването на Канадската групичка е много сериозен и преди няколко месеца и аз изпаднах в неловката ситуация да ме гледат като марсианец, след мои опити да открия същата измежду десетките маси. Добре че вчера оцелих от първия път, но беше малко и на късмет, а разбирам че е имало хора, които не са го имали. Вероятно ще дойда и аз идната неделя, пишете ме в списъка. Парка отзад е наистина голямо предимство, особено за деца, така че гласувам за запазване на мястото.
plucky
Мнения: 62
Регистриран на: Пон Дек 19, 2005 4:41 am
Местоположение: София

Мнение от plucky »

Бройте още двама за запазване на мястото и за присъствие в неделя.
Аватар
manman
Мнения: 109
Регистриран на: Чет Яну 05, 2006 10:11 am
Местоположение: Montreal,Qc
Обратна връзка:

Мнение от manman »

промяната е хубаво нещо!
natalinik
Мнения: 29
Регистриран на: Сря Фев 15, 2006 2:55 pm

НОВО МЯСТО ЗА СБИРКИ В СОФИЯ?

Мнение от natalinik »

Zdraveite!
Chuvstvam se nelovko,che se poluchi taka na 19.02.Ne predpolagah,che shte se stigne do anketa.Izviniavam se oshte vednaj,che spodelih makata si.Nie biahme pochti 80 procenta sigurni che ste na parvata masa v diasno,no tia beshe tolkova zaeta che moge bi niamashe kak da se prikrepim kam grupata.Mislia che servitiorkite i barmankata sashto ni podvedoha che veche ne se sabirate tam.Ako se prestrashim v nedelia sigurno shte doidem.Pritesneni sme i ot fakta che sme na 39-40,a vie ste pochti vsichki okolo 20-22.
Kasmet na vsichki!
Аватар
Kuma Lisa
Мнения: 4545
Регистриран на: Чет Ное 13, 2003 5:02 pm
Местоположение: BC

Мнение от Kuma Lisa »

Ооо, и аз имах проблеми с разпознаването, вие седите вътре, аз и компания вънка :D Добре, че Линко ме е разпознал :lol:
Нали знаете как в САЩ се избира президент:
минават целия му род под лупа, и се гледа какво е направил за благополучието на страната си и какво е учил и какви титли е защитил.

powered by Botzo
Аватар
rorcho
Мнения: 308
Регистриран на: Чет Авг 11, 2005 6:30 pm
Местоположение: BC, Vancouver
Обратна връзка:

Hi

Мнение от rorcho »

Hi all :)

Eeee niama li v SF niakakva goliaaaaama biraria, tazi nedelia koiato mina vav Varna se sabrahme 30 choveka, no za smetka na tova zavedenieto e mnoooogo goliamo - 4etirietajna biraria. "Darvoto" e hubavo miasto no triabva vinagi v nedelia da sme rezervirali min 2te masi. Kogato se varna v SF i az shte potarsia neshto aktualno, ot 5ette Kiusheta v posoka voenna bolnica otkriha edna biraria i 6te otida da ia vidia!

Abe ako v "Darviti" shte se nalaga da se saubraziavame s shefa mu a ne toi s nas togava opredeleno shte triabva da mu teglim edna maina i da si tarsi drugi redovni klienti. 8)

Be happy :D
svilena
Мнения: 14
Регистриран на: Нед Яну 22, 2006 3:37 pm
Местоположение: PERNIK

Мнение от svilena »

И все пак съм за промяната , но ще стане така ,че много хора няма да знаят къде в крайна сметка да отидат . Така ,че не е зле и да помислите наистина че идва хубаво време и не е лошо да се седне навън ,пък и можем да идваме с децата си ако останем в "Дървеното".
Аватар
Mi-na
Мнения: 163
Регистриран на: Пон Сеп 20, 2004 6:20 pm
Местоположение: Монреал
Обратна връзка:

Мнение от Mi-na »

Тази идея с местенето на мястото е "добра" ,но само хипотетично. преди около година се оптвахме да направим същото, защото в Бохеми ни искаха да плащаме куверт и сменихме доста заведения, тогава Coolcoldy предложи Дървното. не сме имали проблеми с персонала, когато ходехме с децата имаше къде да играят. А да не забравяме момента, че на друго място някой всяка седмица трябва да се занимава с организацията.
Събирането е една хубава традиция, разбирам, че вече се събират и доста хора, не я разваляйте.
:beer:
мразя да ме настъпват по опашката!
Аватар
priest
Мнения: 33
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 4:55 am
Местоположение: Село Торонтово

Мнение от priest »

За Дървеното има много плюсове, които трудно ще се оборят от друго заведение. Освен това както каза Linko като се утвърди едно място и хората започнат да идват някой решава, че не му харесва и айде на друго място. Да ама тогава почват проблемите, на едно място искат куверт на друго резервация с точен брой хора и т.н. В Дървеното поне ни знаят и нямаме проблеми. Освен това като се стопли ще има много повече място и за хората и за децата да си играят(който няма деца не може да оцени този плюс). Но дори и в момента ако отидат много хора в Дървеното няма проблем, просто отивате по-рано и места ще намерите. Преди 17ч никога няма много хора. Да не става на въпрос за консумацията, дори да седнат всички на по чаша билков чай никога няма да ни погледнат накриво, пробвайте в някое заведение в центъра(например пицария) да си поръчате десет човека компания по едно чайче и ще ви помолят да го изпивате по-бързо и да ви няма. А много от съфорумниците нямад много пари за пръскане, най-малкото събират за в Канада.
Човек сам си избира пътя по който да тръгне, и не може да вини никого за грешките които допуска...
Заключено