Vreme li e da se investirat CAD v BG-zemia?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
toma_neverni
Мнения: 8
Регистриран на: Нед Яну 22, 2006 7:31 am
Местоположение: bg-canada

Vreme li e da se investirat CAD v BG-zemia?

Мнение от toma_neverni »

Doidox si za malko v BG.Nepredvideni obstoiatelstva me zadarjaxa po-dalgo ot ochakvanoto.Ne obicham da stoia bez rabota i preglejdam obiavite za apartamenti i zemia.Napravi mi vpechatlenie ogromnoto predlagane na novi, luksozni ili ne jilishta.Obache biax istinski shokiran ot tzenite /Ne se biax vrashtal v BG ot 3 godini/.V Lozenetz - edin ot xubavite Sofiiski kvartali tzenite sa v intervala 800-1000 evro na kvadrat.E, ima i po-evtini v drugi raioni, no ne po-malko ot 500 evro/m.kv.
V Bg selata pak ima seriozno razdvijvane na pazara na kashti i zemia.Mnogo chujdentzi /predimno evropeitzi, za kanadtzi ne znam/ kupuvat kashti, koito predi godini nikoi ne poglejdashe.Tzenite varirat v shirok diapazon ot 13000 evro do 70000 i nagore.E ,za si namerix sled mnogo iako tarsene edna spretnata kashticka za 8000 evro v edno selo na 40 km ot Sofia, blizo do malak yazovir.Biax mnogo happy, no vazrastnata jena, koiato ia prodavashe se otkaza v posledniat moment.Ne se pazari za druga tzena, prosto se otkaza.
Imate li podoben opit v tazi nasoka?Priemam vsiakakvi mnenia i saveti.
Аватар
hullboy
Изгонен от форума
Мнения: 3315
Регистриран на: Сря Окт 29, 2003 4:17 pm
Местоположение: Ottawa, Canada

Kasti

Мнение от hullboy »

Zdrasti

Nomer 1 vapros e s kakvi pari ste kupuvas na zaem lli cash tvoi spesten.

A dali parite sa v CAD. USD. Euro ili BG za men njama goljamo znachenie.

Pozdravi

Hullboy
bravo

Мнение от bravo »

nikolko meseca predi BG da vleze v NATO, cenite na imotite se ka4iha s 2%.
2003 kupih imot za 32000USD, sega se oceniava na min. 40000 evro, spokoino moga da go prodam i za 60.
Ta vadi si izvodite, predi da vlezem v Evrosaiuza.........
aseto

Мнение от aseto »

Здравей Тома Неверни,
мисля че въпросът ти е как да инвестираш в български имоти, да стоиш в Канада и или да получаваш периодично някакви плодове от тези имоти/наем,рента,аренда/ ,или цената им да се е вдигнала два пъти всеки път щом се върнеш в България.Имам известен опит в сделките с недвижими имоти и ще си позволя да ти дам няколко съвета, а пък ти ще си прецениш дали да бъркаш с пръст в раните,за да поровериш.Първо, инвестициите са хубаво нещо, но искат постоянен контрол.Ако решиш да си купиш къща на село, голяма е вероятността като се върнеш от Канада, да откриеш само основите. Инче къща на село в близост до София, търси на север. Аз лично знам къща в село Ромча/ на 21км от София/ с 2 дка двор, на 200 м от Искър за 7000 лева. Същото е положението и в селата около Своге/ например Заселе. Евтини къщи има и на Запад от София, около Сливница, също близо до град Брезник. Най-близкостоящите до София по-евтини къщи и парцели са Негован,Световрачане и Чепинци.На изток евтини къщи има около Елин Пелин.Например в село Долна Малина бях ходил в къща/общо около 250 кв.м/ с 1,5 дка двор, на 20 мин от центъра на София за 30000 Евро, заедно с цялото обзавеждане и техника, което не беше лошо.За добра инвестиция все пак ти трябва добра възвръщаемост, а за добра възвръщаемост ти трябва парцел или обект, който да отдаваш под наем. Например преди дни се продаде парцел на най-скъпата улица, 200 кв. м за 190 000 Евро.Невероятна възмойност за инвестиция.Построяваш сграда с 2000 кв.м разгъната застроена площ и имаш имот за 4 000 000 Евро.Ако не ти се занимава, даваш го на строител срещу 30 % обезщетение, което е офиси или магазини на стойност над 1 000 000 Евро.Строителството ще отнеме 6-8 месеца и си готов.Добра инвестиция е и магазин на търговска улица.Изплаща се за около 8-9 години, може повече или по-малко.Цената на земеделската земя също се покачва понякога:)Все още няма добър пазар нито за земеделски земи , нито за гори.Те са евтини и цените ще се покачват.В момента цената на декар гора в планините/без да са близко до тузарски курорт/ е около 200-300 лева.

Май малко се поувлякох в писания, но ако искаш повече информация, прати ми лично съобщение.
Аватар
rorcho
Мнения: 308
Регистриран на: Чет Авг 11, 2005 6:30 pm
Местоположение: BC, Vancouver
Обратна връзка:

Dabe da ....

Мнение от rorcho »

Hi all ...

Kakto vinagi kazvam, che BG stava darjava za chujdenci i za balgarite, koito jiveiat v 4ujbina a ostanalite, koito sa v BG gorko im - AMIN! Tova si e dalga tema za komentar ...

Toma_neverni : Za kakav biznes i invisticia mi govori6, tvoeto si e palna TARGOVIA :rotfl: :rotfl: - kupuvash - prodavash. Az 6te kaja, che otdavna cenite v BG sa na Evropeisko nivo ili po-tochno na Amerikansko, tam kadeto biah v USA - Pensilvania mojeh da si kupia kashta za okolo 80 000 - 90 000$ a neshto po-hubavo 120 000$ ! Egati v BG apartamen 100 k.m. za okolo 80 000 Evro - bez komentar :shock:
Spored men v momenta vsi4ko e vazduh pod naliagane, ima mnogo krediti i predlagane i na kraia shte ima edin golia gaf. Tova sa mi go kazali hora, koito se zanimavat sas stroitelstvo. Spriamo krediti i Evropeiskia saiuz ni predoprejdava, che prekaliavame ! PO-princip skapite imaoti sa obeknovenno pokrai moreto, kato skapi gradove sa Sf,Varna, Plovdiv i Burgas. Uvi veche zapochna se da se uskapiava kakvo li ne i nakraia kato vlezem v EU 6te usetim, che vsi4ko si beshe edin goliam teatar. Spored men ako shte se uskapi neshto tova e zemiata, ne e normalno edin dekar zemia da e okolo 150E. Daaa i v selata kashtite se uskapiavat, ama kolko sa kachestveni e druga tama za govorene, drugoto neshto koeto nikoi ne e kazal, che dosta chujdenci ne sa se oparili s BG tapotia - grabeji, biurokracia, infrastruktura, pazi boje da si na selo i da se obadish na barza pomosht - shte osadiat darjavata. Veche ima situacii v, koito zapadniaci si kupuvat imoti i sled 3-4 mesec gi prodavat i biagat naobratno za6toto sa razbrali kade jiveiat - ne v evropeiska darjava - uvi.
Ako jiveia v druga darjava, dano da stne skoro :D ne bih se varnal v BG za 2-3 meseca i da si kupuvam problemi ... ako mojesh da kupish neshto i da go prodadesh s 10 pati po-visoka cena - dobre ne e zle. 6te se prenasiti pazara i 6te gledam siir - koi 6te moje da si kupi apartamen, pri uslovie 4e srednata zaplata v BG e okolo 400 lv. to i 1000 pe4eli6 niama da moje6 da si kupi6 jili6te na cena okolo 50-60 hil evro!
Moiata filosofia e da si idvam kato turist, da obikaliam sveta a ne da kisna na niakakvo selo, po-skoro 6te obikaliam ciala BG.

Kasmet :wink: :D :wink:

Be happy !
Veliko
Мнения: 637
Регистриран на: Съб Окт 25, 2003 10:50 am

Мнение от Veliko »

Rorcho, s dwe dumi mozhesh da kazhesh wsichko, da ne habish disk space na syrvara, :lol: - aktivno meropriatie na belite jakichki, bivshi chengeta i komunisti sa zameseni w tazi goliama provokacia. Dosta hora se podmamiha da kupuwat imoti, niakoi mozhe i da udariat kjorawoto, no shte ima uhapani s krediti i bezmisleni kyshti w bezmisleni sela. Ako shte se investira, kakwoto i da e, samo da ne e imot w BG. Shtoto nali znaete kakwo pishe po-dolu :wink:
Life goes on. It always does, until it doesn´t!
Аватар
myha
Мнения: 1248
Регистриран на: Съб Окт 01, 2005 9:15 am
Местоположение: Toronto Ontario

Мнение от myha »

T. e . sledovatelno nito stotinka invisticia v BG
Ne si stryva momcheta !!
Moje ako iskate kypete si 1,2 aprtamenta v Sf i gi davaite pod naem za da jiveiat roditelite vi ,che kato gledam kak e tragnalo s teia yvelichenia navsiakade vazrastnite sa obrecheni !!:((
Na edna vrata pishelo ''Ne razbivai, ne vlizai ,niama nishto za kradene '' a ot doly pishelo
'' nie sme dlajni da proverim '' !!!
Cherna Kosmata Raka se e spysnala nad foryma
Аватар
rorcho
Мнения: 308
Регистриран на: Чет Авг 11, 2005 6:30 pm
Местоположение: BC, Vancouver
Обратна връзка:

Мнение от rorcho »

Parite, koito shte dadesh za 2 apartamenta v SF, shte ti stignat predostatachno za da si kupish imot v Canada ili USA !

Ako shte kupish apartamen za vazrastni opredeleno ne si struva ... te niama da jiveiat mnogo :smhair1: :giavol: :smhair1: Po-skoro daite im parite, da jiveiat podnaem i s ostanalite da si praviat kefa ! :lol:

8)
Аватар
totev
Мнения: 1431
Регистриран на: Нед Авг 03, 2003 5:31 am
Местоположение: Кралството

Мнение от totev »

Земята е добра инвестиция, но ти трябват поне 200-300декара, тогава можеш да спечелиш добър арендатор за продължително време.Забрави апартаментите, ако нямаш доверен човек да ги стопанисва.Добрата инвестиция се изплаща за 10-12 години, а в това отношение жилищата не са добро място да си вложиш парите, все пак задай си въпроса кой ще живее в тях.Имотите като цяло ще поскъпват, но заради банките, не заради търсене подплатено с пари. Автора не търпи отговорност относно вреди произлезли от неговото мнение :D
...мразя мастика без айрян...
prace
Мнения: 1617
Регистриран на: Чет Юни 02, 2005 2:17 am
Местоположение: София

Мнение от prace »

Аз съм напълно съгласна с rorcho. Тези цени на апартаментите в София не бива да бъдат европейски, защото БГ няма нищо общо с Европа. По скоро с близкият Изток като манталитет, беднотия, инфраструктура и т.н. Не може един тристаен апартамент в софийският квартал Слатина например панел от 80 години да струва 60 000 Евро!! Блокът се лющи, мърсотията, калта и дупките по улиците не са се променили през последните 10-15 години. Всеки ден през лятото простакът от съседнят апартамент например е надул Азис или друга гадост до дупка и ти да си мислиш, че живееш в европейска столица.......а относно брокерите на недвижими имоти в България нямам думи. По-некадърни и алчни човечета не се срещат лесно в друга сфера на живота. Всеки дебил може да стане брокер. Без никакви изисквания и образование!
Супер!
joro
Мнения: 6456
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 11:04 am
Местоположение: Bulgaria

Мнение от joro »

Всичко е относително. В България хората си купуват джипове за 50 000 евро, и тогава не виждам нищо чудно, че един апартамент струва 60 000 евро. Един джип ще го караш 5 години и ще го хвърлиш, а апартаментът си е на практика вечен.
"Което не става с кубатура, става с обороти"- девиз на японската фирма Кавазаки
Аватар
iv
Мнения: 137
Регистриран на: Чет Авг 25, 2005 2:04 pm
Местоположение: Toronto, Nort York

Мнение от iv »

За, toma_neverni!

Няколко съвета от собственик на агенция за недвижими имоти:
-пропуснал си времето -беше преди една- две години далаверата
-доста чужденци "набутали" се в села не са стъпвали в имотите си, не могат да привикнат към "странния" живот тук и продават на свой съграждани имота си
-за добри местоположения на /море, планина/ имоти баба и дядо се усетиха и продават курници
за 30-50 000 евро
-НЕ СЕ НАБУТВАЙ
-ЗАБРАВИ
-КУПИ СИ ИМОТЧЕ НЯКЪДЕ ДРУГАДЕ КЪДЕТО ИМА ЗАКОНИ - тази маза я няма на плановете а всъщност съществува, този гараж го няма ама го има, този втори етаж е било таванче, ама то било делим парцел със неизвестни съседи, ама то земята не била собствена ама ти ако искаш после можеш да си я купиш от държавата, ама я ....
на циганина давали царство, а той: А има ли хляб?
Аватар
Jeeves
Мнения: 1025
Регистриран на: Пон Яну 24, 2005 9:39 am
Местоположение: Wild West

Мнение от Jeeves »

Добре си го казал, iv :lol:
j long
Мнения: 22
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 2:37 pm
Местоположение: BG
Обратна връзка:

investizia v Bulgaria

Мнение от j long »

zdr. Wseki si ima glava na ramenete i si prezena sam.As sa4etawam giwota si megdu Canada i Bulgaria, sanimawam se i s imoti i moga da kaga che interesa ot strana na kupuwa4i i inwestitiri ot 4ugbina si e traen .
Ako nakoi gelae da rasgleda stranizata mi moge da pogledne na

www.bulgariansunhomes.com
imam reklamen baner i na
www.bulbiz.com i www.bulway.ca
Аватар
totev
Мнения: 1431
Регистриран на: Нед Авг 03, 2003 5:31 am
Местоположение: Кралството

Мнение от totev »

verno e pi4, vseki si ima glava na ramenete, zatova malko hora si pogrebvat parite v Rodinata.A saita ti e dobar, i mqstoto e podhodq6to da si reklamira6 uslugite.
Sas zdrave
...мразя мастика без айрян...
Заключено