Ponedelnik - tema za sedmicata

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Мнения: 9069
Регистриран на: Пет Авг 29, 2003 8:40 am
Местоположение: j-cowboyland, Toronto
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

из старите ленти,
ниакои от тези хора ги няма вече из форума, други си отидоха за БГто...

минала е година и половина само...
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
Rainmaker
Мнения: 1108
Регистриран на: Пон Ное 24, 2003 11:16 am
Местоположение: Ne se vijda na snimkata.

Мнение от Rainmaker »

KolioBalkanski написа:из старите ленти,
ниакои от тези хора ги няма вече из форума, други си отидоха за БГто...

минала е година и половина само...
no temata si e aktualna
haha
Две са доказателствата за безкрая - Вселената и човешката глупост. Но за Вселената не съм сигурен.
Аватар
shark6286
Мнения: 229
Регистриран на: Нед Яну 18, 2004 5:17 am
Местоположение: Calgary

Мнение от shark6286 »

Мисля, че скоро няма да се оправи страната. Просто хората са много демотивирани. Всичко е въпрос на оцеляване. А политиците само гледат как да направят пачките. Много са малко тези които мислят за интереса на България и как да направят икономиката силна. Това е мойто мнение.

Това което трябва да направят е да се поинтерресуват как Китай привлича инвеститори от цял свят и всичко се прави там. Трябва да имаме производство за да е силна икономиката.
Аватар
Denis
Мнения: 111
Регистриран на: Чет Апр 07, 2005 6:02 am
Местоположение: Монреал
Обратна връзка:

Мнение от Denis »

Моето мнение сьвпада с масовото,а именно,че Бьлгария няма да се "оправи" скоро.Дори и да влезем в ЕС,след 1 или 2 години,ще стане още по-тежко положението(за обикновените хорица).А колкото до борбата,ааа не.Нямам нито нерви,нито 2 живота,за да се боря с всички безумици тук.
MGA
Мнения: 16
Регистриран на: Чет Юли 14, 2005 5:13 pm
Местоположение: Calgary, AB

Мнение от MGA »

Кога ще се оправи България?!
България я оправиха великите сили още след освобождението и продължават да я оправят и до днес. За съжаление ние винаги сме зависели от някого - я от Русия, я от Германия. Европа не иска проспериращи Балкани - коя от Балканските държави е добре- дори гърците откакто са в ЕС реват на умряло от високи цени. Полша, Словения, Чехия- това е друга Европа. Те винаги са били подкрепяни от силните си съседи затова се съвзеха от комунизма толкова бързо.
Истината е че ние не решаваме сами съдбата си, затова която и политическа сила да е на власт , тя просто изпълнява заповедите на силните в Европа. От което политиците ни стигат до извода че след като нищо не могат да направят за страната си , по добре е да се налапат, да уредят родата си и след тях потоп.
От което, пък , кадърните българи стигат до извода че няма живот в България и ето ни тук, в Канада и навсякъде другаде, пръснати из света.
Tutankamon
Мнения: 776
Регистриран на: Сря Юни 22, 2005 11:52 am

Мнение от Tutankamon »

Ами няма никога да се оправи България, погледнете много добре историята. България винаги е водена за носа така да се каже, щото ние българите сме неспособни да управляваме. Самата история го доказва.
А тия дето се тупат в гърдите, дето си мислят, че са големи националисти, не са, щото са продажници. Националистите не се продават, те си държат на идеалите. А на българина му писна толкова години да бъде управляван от продажници националисти, затова избира имигрантството пред това, да бъде тъпкан и ограбван безпощадно.
Аз съм съгласен, че много умни и способни българи напускат малката ни държавица, но няма какво да се обвиняваме едни други, че ние дето напускаме държавата сме виновни, за сегашното й дередже. Нама смисъл да обяснявам, защо се имигрира масово.
Заслужава ли българина да живее в държава, където няма закони, царува корупцията, и се ограбва всичко ценно българско, което е останало от историята за българския род. Срам и позор, по този начин да се заличава жилката от където е дошъл българина, и смятам, че единствено това ще запази единствено извън България. Знам, че много хора ще ме нападнат за това ми изказване, но излиза точно така.
Българина е дошъл от далеко, и сега ние сами се прокуждаме от територията,която сме населявали толкова векове. Тъжно е, но е факт. На мен лично ми е болно, но нищо неможе да се направи, колкото и да ни се иска.
Tutankamon
Мнения: 776
Регистриран на: Сря Юни 22, 2005 11:52 am

Мнение от Tutankamon »

Защо Българио, защо позволи да те наричат, че си една от руските републики, защо след това допусна да те тъпчат още веднъж, като се изопъчи, че ние сме нямали османско робство, защо и сега се опитваш да погазиж последното ценно нещо дето ти остана, хората, които бягат!
Заключено