някой да е пътувал с british airways

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004
Мнения: 4882
Регистриран на: Пон Авг 18, 2003 8:28 am
Местоположение: отнороТ

някой да е пътувал с british airways

Мнение от sasho71 »

ако някой е пътувал с англичаните моля да сподели впечатленията си.
от туристическата агенция ми казаха че ако искам да пътувам като бял човек трябва с англичаните или австрийците. цената е някъде 410 евро. не много повече от гърците
laura
Мнения: 203
Регистриран на: Вто Ное 18, 2003 3:28 pm

Мнение от laura »

Пътувала съм с почти всички европейски авиолинии. Често пътувам Канада-Европа; през последната година ползвах Air Canada, British Airways and Lufthansa. При това пътуванията ми бяха с дъщеря ми (под 2 години), което има значение :lol: . В общи линии в самолета се спи, така че не виждам защо ще си давате парите за малко повече удобство, което всъщност не ви е гарантирано. Преди 3 години пътувах София-Торонто с полските авиолинии и това си остава едно от най-добрите ми пътувания. Много точни, много добро обслужване, хубав самолет. През лятото пътувах с British Airways - багажът ми пристигна 1 ден по-късно; на летището в Лондон ни дадоха неправилна информация и т.н. (всъщност, тогава пътувах със свекърва си, която е от Лондон :x :x ).
Според мен е най-разумно да се купи най-евтиния билет осигуряващ ви удобен полет (т.е. без преспиване или с платен хотел).
410 еуро са немалко канадски долари. С тях ще можете да си платите наема за 1 месец.
Къде ще кацате в Канада? Ако е в Торонто се опитайте да си намерите монети по 1 долар, за да може да си вземете количка на летището или си осигурете долари за носач. Иначе ще ви бъде много трудно с багажа.
Дано съм ви била полезна.
Лора
Аватар
Koko
Мнения: 8033
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm

Re: някой да е пътувал с british airways

Мнение от Koko »

sasho71 написа:ако някой е пътувал с англичаните моля да сподели впечатленията си.
от туристическата агенция ми казаха че ако искам да пътувам като бял човек трябва с англичаните или австрийците. цената е някъде 410 евро. не много повече от гърците
Моите впечатления са малко остаряли, не съм летял през океана отдавна, но това което мога да ти кажа е че няма съществена разлика в обслужването на борда на самолета - правя съпоставка между Бритиш, австрийската авиокомпания и KLM.
Пътуването през Лондон беше свързано с прехвърляне от летище Гетуик до Хитроу и после намирането на хотела. Това прехвърляне не е толкова трудно, но веднъж се случи самолета от София да закъснее доста и едвам си стигнах до хотела - хванах последното автобусче от летището. Така че в някои случаи нощувката в Лондон може да е голямо приключение. :( Самият хотел не е лош, но не и нещо особено.
Мисля че Бритиш предлагат намаления на билетите в зимния период - след нова година до към края на март. Последния път когато летях с тях еднопосочен билет беше US$440, но е най-добре да провериш коя авиокомпания предлага най-ниски цени в периода в който смяташ да пътуваш. Иначе аз останах доволен от Бритиш, но не бих казал че са нещо по-особено или нещо много по-добро от другите компании.
А да се загуби багажа за съжаление може да се случи със всяка компания - и на мен ми се е случвало багажа ми да пристигне няколко дена по-късно, но в моя случай това беше по вина на канадските авиолинии.
laura
Мнения: 203
Регистриран на: Вто Ное 18, 2003 3:28 pm

Мнение от laura »

Всъщност багажът ми не се загуби а просто закъсня и не успя да "хване" самолета за София от Лондон. Причината бе обективна - същия ден обявиха Торонто за "опасен" град за посещение заради SARS и се наложи да кацнем в Монтреал, за да качим екипажа, който бе предпочел да не ходи в Торонто.
Аз определено мисля, че даването на излишни пари за по-реномирана авиокомпания е безсмислено. Човек трябва да бъде прагматичен.
Лора
PS Самолетите от Лондон обикновено са пълни с индийци и пакистанци.
Заключено