Abe kakvi ste vie.....

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
gez
Мнения: 750
Регистриран на: Пет Авг 01, 2003 8:38 am
Местоположение: TORONTO; CANADA
Обратна връзка:

Abe kakvi ste vie.....

Мнение от gez »

Izviniavam se, ama kakvi ste vie be? Veche 2 sedmici chakam....Normalno li e da chakam vecheeeeeeeeeee 3 sedmici. Ia po-spokoino ve. Che dve sedmici e samo patia na pismata do Viena i obratno... Nie balgarite kato ni pokajat prast i lapame rakata. Vsichki mnogo chakali....veche 1 mesec chakam medicinski....Ami shte chakash oshte 3 pati po edin ako triabva ....
As kato chakah 8 meseca intervu i 3 mes. medicinski, a Rosi i Bobi daje 4 meseca medicinski chakaha....kakvo da kajem...Normalno e razbira se, kak da ne e??? Ti deto chakash veche 3 sedmici vtorite forms, nauchi li si veche frenskia, che sled 4 sedmici veche triabva da te kaniat, che mnogooooo barzash...... Aide po-krotko
Gezata
Аватар
Blue Passion
Расист-ново поколение
Мнения: 809
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 3:36 am

Мнение от Blue Passion »

...
Последно промяна от Blue Passion на Нед Апр 25, 2004 7:23 pm, променено общо 1 път.
RA
Мнения: 60
Регистриран на: Вто Ное 04, 2003 1:08 pm
Местоположение: Plovdiv - Montreal
Обратна връзка:

Мнение от RA »

Mnogo mi haresva uravnovesenia otgovor na Blue Passion.
Da ne gubim viara, nito pyk tyrpenie:)
think positive
ZouZou
Мнения: 182
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 2:20 am
Местоположение: Montreal

Мнение от ZouZou »

Хора всякакви! Едни пърпеливи, други не чак толкова....трети направои ден не магат да чакат....Ама можем ли да се сърдим на който и да е ?Ако всички сме еднакви, колко скучно ще бъде!!!
Те и мъдрите хора си имат приказка за всичко. Едни казват:
Искаш ли яйца, трябва да изтърпиш кудкудякането на кокошката.
Други отговарят: Ако много чакаш, от яйчето ще излезе пиле.
Но едно е вярно:Който чака, ще дочака.

PS Да стискаме всички палци за Роси и Боби.
pumpy
Мнения: 10244
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm

Мнение от pumpy »

и аз съм бил нетърпелив, евала на жена ми и детето че ме изтърпяха, защото бях едно кълбо нерви. и аз съм сънувал кошмари за интервюто и т.н. и аз съм споделял, че чакам вечееееее 3 седмици и според мен това е напълно оправдано - това не пречи на никого тук и подтискането на емоциите на хората не допринася за нищо хубаво за останалите. какво те бърка кой какво пише за чакането - хора всякакви и психики всякакви. а за Роси и Боби не съм убеден, че са чакали толкова дълго медицински, защото бяхме заедно на интервю и заедно на медицински и моят интервал не беше четири месеца, а по-малко от три общо. сега им стискам палци и на тях за бързо писмо да си пращат паспортите и евала им че не се нервят в публичното пространство, но не мисля че им е много гот да чакат. Иво
Аватар
shnorhela
Лисодав
Мнения: 978
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 3:16 pm
Местоположение: Van, BC
Обратна връзка:

Мнение от shnorhela »

Abe Poumpy sushtia kato men si. Az sushto sum basi i nervaka, chakah medicinski 10 (DESET) meseca i napravo mi pobelia kosata, da ne govorim za horata kraj men. A tezi deto sa se razligavili che chakali (to tova ne e chakane), ia po krotko uvo-to e daleche.
Аватар
titi
Мнения: 467
Регистриран на: Нед Авг 03, 2003 2:15 pm
Обратна връзка:

Мнение от titi »

Напълно съм съгласна с мненията, изказани по-горе!!!!!
Да, така е! Има доста нетърпеливи хора в този форум. Но явно са в началото на процедурата и не знаят, че само търпение и огромно спокойствие ще им спести доста главоболия и терзания.
Спокойно бе, хора! Всички в крайна сметка ще получим заветните визи. Някои по-рано, други по-късно. Факторите в случая са разни и разнообразни за евентуалното забавяне. Само трябва да проявим спокойствие и то ще ни бъде възнаградено.
Успех на всички в чакането!!!!!!!!!! :wink:
Аватар
balbi
Мнения: 2847
Регистриран на: Чет Авг 28, 2003 6:32 am
Местоположение: Sibir

;-)

Мнение от balbi »

:)
Kakvo znaete vie za tyrpenie :)
Pusnati pyrvi dokz october '99
Interview November 2000
Medicinski May 2002
Vizi Jan 2003
Vlizane v Canada May 2003:)
Taka 4e tihu:)
Аватар
Rosi i Bobi
Мнения: 161
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 7:45 am
Местоположение: Montreal

Мнение от Rosi i Bobi »

Мерси за подкрепата и пожеланията, приятели! Дано най-после и нашето ЧАКАНЕ свърши!!!

По повод темата сега…

Да уточним:
1. Роси и Боби чакаха медицински точно 3 месеца.
2. Роси и Боби чакат визи след медицинските вече 6-ти месец, тоест 9 месеца след подаване на документите в Букурещ (което всъщност е максималният обявен срок за получаване на визата).
3. Процедурата на Роси и Боби дотук се точи точно 20 месеца от започването и.

И да, наистина е зверски изнервящо и ни идва да вием вече, особено като четем, че хора, минали медицински в края на септември вече имат визи (да са живи и здрави, много им се радваме от сърце!)… воят е заради нашето забавяне, не от завист към тях ;-) Ама се държим още. И не се оплакваме. Много мина, малко остана. И това ако не е повод за радост, вместо за изнервяне…

А Gez е прав. Не бива да се глезим толкова! Емоции, ОК. Вълнение, ОК. Ама за по 2-3 седмици чакане да се притесняваме до изгризване на ноктите е много несериозно! И нездравословно. Защото това води не до забързване на процедурата, а до инфаркт на 30 години! Все пак хубавите работи стават бавно… поне в общия случай ;-)

Ако нямаме мъдростта и нервите да потърпим и предпочитаме бързите развития на събитията - нелегалното забягване някъде-си сигурно ще е много по-подходящо за нас. Но дали е разумно? А дали е разумно за канадците да ни взимат "на кило" без да ни "губят времето", а и своето, с проверки, оценяване и прочее, които отнемат месеци? Май не, а? И все пак, да не забравяме, че не само нашата собствена процедура тече, има хиляди като нас, чиито документи стоят на бюрата на същите чиновници, обработващи и нашите, във всеки даден момент. Е не може всичко да става за секунди. Все пак, светът не се върти около нас!!! А го има и "човешкият фактор". Само там, където не работят хора, не стават грешки. И на нас ни се случва чат-пат да забутаме някоя папка някъде, нали? Вярно, не е гот, когато някой забута именно твоята папка, а около теб народът масово получава документите, които и ти така трепетно чакаш… Всички се вълнуваме наравно и "не е справедливо". Ама откакто птичките на този свят ядат червейчета, животът всъщност никога не ни е обещавал да е справедлив, нали?! Хванали сме се на едно сериозно хоро. Дайте да го играем сериозно!

- За забавяне между първи и втори документи, повод за тревога и евентуално оплакване, трябва да бъде все пак срок, надвишил поне 3 месеца!
- За забавяне между втори документи и интервю - поне 6 месеца.
- За забавяне между подадени документи в Букурещ и медицински - поне 3 месеца.
- За забавяне между медицински и виза - поне 6 месеца.
… Или поне това е нашето виждане по въпроса, съобразено с обявените срокове и опитът на другите кандидати, рапортуващи сроковете си във форума…

Естествено, когато нещата се закучат, не трябва да ги оставяме така и просто кротко да чакаме. Ако срокът за получаване на вторите ви документи надвиши 3 месеца - пускайте пак първи! Ако другите срокове (когато вече сте влезли в регистрите и си имате досие във Виена или Букурещ) надвишат обявените - питайте в посолството какво става, подсетете за себе си! Лошо няма.

Съвети от нас, едни от "ветераните" към днешна дата в процедурата:

1. Пестете си нервите! И имайте предвид, че параноята не е и не бива да бъде нормално човешко състояние! Ако тя ви мъчи, проблемът е по-скоро във вас, отколкото в имиграционните служители… тогава може би имате нужда от квалифицирана лекарска помощ… Ако пък ви "яде" нормалното и разбираемо човешко притеснение - не е страшно и има какво да се направи по въпроса, а именно:

2. Когато сроковете са в рамките на нормалното, не бързайте да се гризкате отвътре! Вместо това, вложете тази енергия в нещо, което на следващ етап ще ви бъде от полза - било то френски, английски или подготовка в някаква друга област, свързана с конкретния ви случай. Всяко зло за добро - забавянето ви печели време за подготовка. Ами, използвайте го! А я си представете, че процедурата ви мине като с магическа пръчка за два месеца… Хммм, достатъчно подготвени ли ще бъдете за два месеца за изтъпанчването си на Dorval с куфарите и началото на новия си живот отвъд океана?! Надали…

3. Когато сроковете излязат от рамките на нормалното - предприемайте мерки! Гризкането отвътре и тук не помага. Вместо това, вложете енергията в действия, които могат да спомогнат за промяна и забързване на хода на процедурата ви! Обадете се по телефона, пуснете факс, e-mail… Попитайте и напомнете за себе си. Ако срокът наистина е превишил обявения, ще ви обърнат внимание и ще ви отговорят. И сакатлъци стават, но принципно е много вероятно като си потърсите правата да се пораздвижат чиновниците… все пак сте си платили за обработката на досието си… Но хич и да не се размърдат и да имате "mal chance"-а да сте "Марко Тотев"-ците… поне ще ви отговорят със сигурност имате или нямате повод за тревога (проблем с досието) и какво би могло или трябва да се направи по въпроса…

Хайде, късмет и успех на всички! И дайте да я караме по-"easy", че иначе ни е спукана работата! Търпение и кураж… а междувременно си действайте по задачките!!! ;-)
Аватар
Maria
Мнения: 347
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 1:45 am
Местоположение: Sainte-Julie/Варна

Мнение от Maria »

Kakvo znaete vie za tyrpenie Smile
Pusnati pyrvi dokz october '99
Interview November 2000
Medicinski May 2002
Vizi Jan 2003
Vlizane v Canada May 2003:)
Taka 4e tihu:)
:roll:

Абе Балби, ти баламосваш ли ни? Нали организираш срещи във Варна, че даже и ще се ъплоудваш/черпиш...ала-бала :P
Аватар
balbi
Мнения: 2847
Регистриран на: Чет Авг 28, 2003 6:32 am
Местоположение: Sibir

;-);-)

Мнение от balbi »

Maria nikogo ne balamosvam:L)
Byah v Mtrl ot may do avgust. Sega sym si tuk i january pak shte si hodya kym Mtrl:)
Taka 4e nikogo ne balamosvam taka da znaete:P
Prosto spodelih kakvo e 4akane:)
Аватар
Maria
Мнения: 347
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 1:45 am
Местоположение: Sainte-Julie/Варна

Мнение от Maria »

Значи наистина на следващата среща ще чакаме една здрава почерпка :wink:
Аватар
balbi
Мнения: 2847
Регистриран на: Чет Авг 28, 2003 6:32 am
Местоположение: Sibir

;-)

Мнение от balbi »

:)))
Drugiya pyt ve4e naistina moje da sym v Mtrl:)
Аватар
sofiya
Мнения: 123
Регистриран на: Нед Юли 27, 2003 4:08 pm
Местоположение: MTL
Обратна връзка:

Мнение от sofiya »

Maria, Balbi ima da go chakate...toi i tuka mnogo si padashe po tenekiite, ama dobre che sega ima edna jenska raka da go stiaga.. :lol: :wink:
Keeper of the 7 keys
Мнения: 334
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 12:14 am
Местоположение: Sofia
Обратна връзка:

Мнение от Keeper of the 7 keys »

I az go vidiah tuk, v Montreal momcheto, daje me zavede za SIN nomer i za medicinski :)
:beer: :beer: :beer:
Заключено