razocharovani li ste ot Canada

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
ilian79
mutd
Мнения: 702
Регистриран на: Сря Юни 16, 2004 1:44 pm

Мнение от ilian79 »

2,3,4,5,6 профила :)
pantata
Мнения: 547
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 10:33 pm
Местоположение: Oakville, Canada

Мнение от pantata »

BG-Dude написа: В БГ животът е спокоен, от гледна то4ка на това 4е нито сме във война, престъпоността ве4е е организирана, и т.н.
Правилно. Да му мислят държавите с неорганизирана престъпност. :)
Everyone should believe in something -
I believe I'll have another drink.
Аватар
St.Anger
Some Kind of Monster
Мнения: 712
Регистриран на: Нед Яну 04, 2004 11:26 am
Местоположение: Montreal

Мнение от St.Anger »

Всички срещу BG-Dude, този мач май веднъж го гледахме вече :lol: ! Има някой вярни неща дето ги казва човекът ама понеже вредят на процеса на самоубеждаване на някой хора и затова така са го налегнали. Някой неща ме разочароваха тук, други пък ме очароваха, та затова всеки да тегли калема и да решава! А за образованието да не обобщаваме така, значи едно е то в СУ друго е в Бургаския Свободен Уни, както и си имаше по-силни и по-слаби факултети във всеки Уни. Така е и тук. А за средното, особено преди години смело мога да твърдя, че си беше много добро в БГ. Тука ако някой по-подробно вземе да проучи как стои въпроса с учителите например, ще разбере че е честа практика учител завършил география да преподава и по рисуване и други подобни. Да не говорим че често се сменят учителите и индивидуалният подход към ученика е слаб. Моят учител по математика в БГ ми водеше в 9, 10 и 11 клас, познаваше ме и знаеше къде са ми слабите страни за да наблегна там. Обаче за някои хора всичко що е българско е боклук и всичко що е канадско е върхът, или пък обратно...Да ама не, хората имат една склонност да се самоубеждават и самонавиват за да оправдаят тоза, което са направили или им престои да направят!
To Live Is To Die
speedy
Мнения: 4160
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 9:08 am
Местоположение: Ontario, Canada

Мнение от speedy »

St.Anger написа:Да ама не, хората имат една склонност да се самоубеждават и самонавиват за да оправдаят тоза, което са направили или им престои да направят!
Апцолютно си прав. Считам самонавиването за по-полезно от самосъжалението. Пък и ми е много интересно, когато някой, който не ме познава, почне да ме убеждава колко съм зле. Ами не ми е зле, за което дълбоко се извинявам. :smhair:
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
mecan
Мнения: 698
Регистриран на: Сря Дек 08, 2004 12:53 pm
Местоположение: Montreal

Мнение от mecan »

Сент Анджър, не знам брадче какво да кажа? Прав си, както и доста други, има и хубаво има и лошо, ама ще ме прощаваш, този пич в постовете си ни убеждава как видиш ли само той на този свят е успял да се адаптира, да захапе кокълчето и за другите вече няма място."Аз съм най-великия, всички останали сте лузари" Айде няма нужда от такива "успевачи" :evil:Пък и доводите му за образованието разсмиват и предизвикват съжаление.Образователната система на Канада и САЩ е много по строго профилирана от българската - учиш това което ти е необходимо за бъдещата ти професия.Много странно(разделянето на две не е правописна грешка) развити личности тук не са им неоходими!
Според учението на философа Ли Тин Уидъл хаосът се намира в най-голямо
изобилие там, където някой се стреми да въведе ред. И хаосът винаги
надмогва реда, защото е по-способен организатор.
Аватар
St.Anger
Some Kind of Monster
Мнения: 712
Регистриран на: Нед Яну 04, 2004 11:26 am
Местоположение: Montreal

Мнение от St.Anger »

speedy написа: Считам самонавиването за по-полезно от самосъжалението.
Да, макар че и двете водят обикновенодо самозаблуждение! :P
speedy написа:Пък и ми е много интересно, когато някой, който не ме познава, почне да ме убеждава колко съм зле. Ами не ми е зле, за което дълбоко се извинявам. :smhair:
Тук съм съгласен, аз също познавам българи, сравнително скорошни имигранти, които работят това което им се работи и печелят по над 35 на час, ама е прав Дюд-а, че не са много :idea: !
To Live Is To Die
ilian79
mutd
Мнения: 702
Регистриран на: Сря Юни 16, 2004 1:44 pm

Мнение от ilian79 »

St.Anger,малко за буркаския свободен,изкарал съм там година и половина,след това се прехвърлих в пловдивския университет(доста престижно,което е от значение за специялноста ми).да ти кажа честно,нивото в бургас е на светлини години пред путо,много добра база,колоквиуми всеки месец(от сутринта до 10вечерта,супер съвестно,като на държавен изпит),асистентите такива упражнения водеха,на който ако присъстваха пловдивските им колеги,трябва да си изядът трудовите книжки...така че прехвалените държавни учебни заведения са такава порнография,поне ни научиха да пишем бързо :wink:
BG-Dude
Мнения: 261
Регистриран на: Съб Фев 12, 2005 1:53 pm

Мнение от BG-Dude »

Хехе, никога не съм казвал 4е съм завършил висше - по4нах го в БГ и заминах "на Запад". Тук се записах в един онт най-престижните университети (за нормални хора, де, не Харвърд, и т.н.) но след първият семестър им казах да се 4упят - половината от колегите едва говореха Английски... А това 4е преподавателите липсваха поне 30% от времето за да си въртят техният си бизнес - друг въпрос.

Знам всяка страна на въпроса, защото не си ме4тая - преживял съм го. Така 4е вие си говорете каквото ви е удобно, но аз знам как стоят нещата, зарибяваите се сами4ки :)

Аз не виждам как сте по-добре - същите сте си българи - реагирате по същият на4ин 4овек като спомене 4е е направил пари, така както си реагирахте и в БГ...:)

Аз споменах няколко пъти 4е имам кинти по простата при4ина 4е не искам никои да остане с впе4атлени 4е маразя "запада" или 4е говоря така само защото не съм успял. Аз не казвам 4е имам пари за да се хваля - нямам негърска пишка, но е достатъ4но голяма да не я меря в някакав форум... :lol:
Нито съм по4вал тема да плюя Канада - аз се вкю4вам в дискусии само когато картинката запо4не да се рисува твърде розова - просто да ви върна обратно на земята.
T&C of my opinion:
The opinion I have expressed is entirely mine. It does not represent that of the forum, or any other member of it. Feel free to agree, or disagree with my opinion. My opinion should not be treated as a legal advice.
Аватар
Lub0
Мнения: 6899
Регистриран на: Вто Авг 26, 2003 11:42 am
Местоположение: Sunnyvale Trailer Park, Nova Scotia
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

BG-Dude, недей да почваш сега с твойте глупости как правиш по 500к на година, ами си признай истината, че ставаш смешен.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка
Мнения: 2082
Регистриран на: Нед Окт 05, 2003 4:20 am

Мнение от goliama mechka »

Lub0 написа:BG-Dude, недей да почваш сега с твойте глупости как правиш по 500к на година, ами си признай истината, че ставаш смешен.
Да бе ,ти пък не виждаш ли че е поредниа пубер"богиня"които гледа сеир,много ме съмнява че е бил някъде навън,дори и в съседна държава..Какво да ти признае,всичкото са глупости,дето ги пише,и ви упкътнаива работното време :lol:
BG-Dude
Мнения: 261
Регистриран на: Съб Фев 12, 2005 1:53 pm

Мнение от BG-Dude »

Любо, не се заяждай, модератор си, дръж се като такъв.
T&C of my opinion:
The opinion I have expressed is entirely mine. It does not represent that of the forum, or any other member of it. Feel free to agree, or disagree with my opinion. My opinion should not be treated as a legal advice.
miteto
Модератор
Мнения: 11161
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 3:26 am
Местоположение: Toronto

Мнение от miteto »

BG-Dude написа:Хехе, никога не съм казвал 4е съм завършил висше - по4нах го в БГ
Ясен си ми - само недей да обясняваш на другите какво било и какво не било българското образование... Като те хванях натясно с факти истината си излезе, нали - "абе то таковата, в БГ само почнах, ама онаковата даже и САЩ не успях да го завърша" :wink:
BG-Dude написа:Аз споменах няколко пъти 4е имам кинти по простата при4ина 4е не искам никои да остане с впе4атлени 4е маразя "запада" или 4е говоря така само защото не съм успял. Аз не казвам 4е имам пари за да се хваля - нямам негърска пишка, но е достатъ4но голяма да не я меря в някакав форум...
Нито съм по4вал тема да плюя Канада - аз се вкю4вам в дискусии само когато картинката запо4не да се рисува твърде розова - просто да ви върна обратно на земята.
Начи успял си да направиш големите кинти (съмнявам се малко, обаче критериите на различните хора са различни) - тогава защо обясняваш на другите кво било кофти в САЩ и т.н. Да не би ти да си единствения с акъл в главата че само ти си успял да се оправиш в "джунглата" САЩ ? Аре дано да има и някой и друг човек с акъл и способности, дето се е запътил към Северна Америка, може ли ?
ilian79
mutd
Мнения: 702
Регистриран на: Сря Юни 16, 2004 1:44 pm

Мнение от ilian79 »

"направил пари"-жив и здрав,да ти кажа на мен хич,ама хич не ми пука,ама да ни обясняваш,че всички емигрираме заради пари,доста си далече!
"същите сте си българи"-ти какъв си?!?!
ТИ да свалиш НАС на земята,ехоо,я ти слез за малко,че явно ти се е завъртял свят(нали се върти)
п.с.това ли ти е истинският ник?
Аватар
VanBC
Модератор
Мнения: 2582
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 7:27 pm
Местоположение: Vancouver, BC

Мнение от VanBC »

BG-Dude написа:Пепон, резбира се 4е всеки идва тук заради "кинтите".
Тези които говорят за: образование, спокоен живот и т.н. - те просто не са успели да направят парите, и за това се опитват да се самозаблудят 4е други неща имат смисъл.
BG-Dude написа:... Аз споменах няколко пъти 4е имам кинти по простата при4ина 4е не искам никои да остане с впе4атлени 4е маразя "запада" или 4е говоря така само защото не съм успял... :lol:
...Нито съм по4вал тема да плюя Канада - аз се вкю4вам в дискусии само когато картинката запо4не да се рисува твърде розова - просто да ви върна обратно на земята....
И последно (че нещо съвсем се обърках), какво искаш да кажеш, кого къде искаш да върнеш и най-вече - защо мразиш запада след като си успял... :roll: ?? Първо ни обясняваш, че всички са тръгнали заради парите и това какво било образованието и колко бил спокоен живота няма никакво значение ... после пък ни обяснваш, че парите не били важни защото колкото и пари да направиш пак няма да си добре тъй като образованието им не струвало и живота бил черен .... И всичко това при положение, че нямаш никакво завършено образование, направили си много пари и целта ти е не е да се фукаш ами да отвориш очите на хората ... :shock: ?!?
:lol: :lol:
Obey gravity ... It's the law!
BG-Dude
Мнения: 261
Регистриран на: Съб Фев 12, 2005 1:53 pm

Мнение от BG-Dude »

Хехе, глей ги модераторите брат4е...

Извинявам се 4е по някаква при4ина може да съм обидил хубавата ви Канада...хаха...

Пак казвам - българкото образование е на ниво. Не съм завършил американското щото не си струва.

ВанБС - про4ети ми предишният пост малко по-бавно, объркал си се нещо. Не мразя запада. Парите са вси4ко заради което сме дошли, пак казвам не е заради свободата на словото...
T&C of my opinion:
The opinion I have expressed is entirely mine. It does not represent that of the forum, or any other member of it. Feel free to agree, or disagree with my opinion. My opinion should not be treated as a legal advice.
Заключено