TCF тест за ниво на владеене на френски език за Квебек
TCF тест за ниво на владеене на френски език за Квебек
Днес ходих в ИЧС и там прочетох на един постер следното :"ИЧС ще провежда изпитни сесии и курсове за подготовка на новия тест TCF за Квебек,Канада ,който тест ще определя езиковото равнище на кандидат имигрантите за Квебек и ще бъде необходим за канадските власти от 2007г. Тестът обхваща устно разбиране и изразяване" . Някой чувал ли е за такова изискване за 2007г. Какво представлява този тест TCF и на какво ниво на владеене на френски език е?
Да ти кажа частно бяхме чули подобно нещо в ИЧС ( УЧИХМЕ ТАМ 10 МЕСЕЦА) и се говореше, че ще има съвместно сътрудничество между Канадските имиграционни слежби и ИЧС.ЦЯЛАТА РАБОТА ИДВА ОТ ТАМ, ЧЕ МНОГО ХОРА(ВКЛЮЧ. И НИЕ) СИ ЗАВИШАВАТ НИВОТО НА ВЛАДЕЕНЕ НА ФРЕНСКИЯТ, А НА ИНТЕРВЮТО СЕ ВИЖДА ЧЕ НЕ Е ТАКА, Т.Е. , ЧЕ СА МНОГО ПО НИСКО НИВО
.Явно в посолството са се усетили. Няма да се изненадам, ако започнат още с първите документи да искат докум. от ИЧС за курс по френски.Което не е добре от една страна, а от друга е добре.
.Явно в посолството са се усетили. Няма да се изненадам, ако започнат още с първите документи да искат докум. от ИЧС за курс по френски.Което не е добре от една страна, а от друга е добре.
- Helena
Re: TCF тест за ниво на владеене на френски език за Квебек
Това е опит за реклама и набиране на повече канидати за теста - тестът НЕ е необходим, а МОЖЕ да бъде приложен сертификат от издържан тест, по желание на кандидата. Възможно е оценката за езика да бъде направена и само по нивото, което кандидатът е посочил в DCS.Beky написа:Днес ходих в ИЧС и там прочетох на един постер следното :"ИЧС ще провежда изпитни сесии и курсове за подготовка на новия тест TCF за Квебек,Канада ,който тест ще определя езиковото равнище на кандидат имигрантите за Квебек и ще бъде необходим за канадските власти от 2007г. Тестът обхваща устно разбиране и изразяване" . Някой чувал ли е за такова изискване за 2007г. Какво представлява този тест TCF и на какво ниво на владеене на френски език е?
Стр. 35 - 36 от новия правилник
АБРЕ ХОРА НЕЗНАМ КАКВИ СА ИЗИСКВАНИЯТА НО АЗ БЯХ С 3/3 НО ЗА МЕН САМ 0/1 НО ЗАВЕТНИТЕ СЕРТИФИКАТИ СА В РАЦЕТЕ МИ.ТАКА 4Е НЕ СЕ 6А6КАИТЕ,ВСИ4КО Е СУБЕКТИВНО.АЗ САМ МОЖЕ БИ ЕДИНСТВЕНИЯ КОИТО Е ПОСТИГНАЛ ТОВА САМО С КЪСМЕТ ИЛИ МОЖЕ БИ НЕ,САМО АЗ СИ ПРЕЗНАВАМ КАКВО ЛО6О ИМА В ТОВА.ВСИ4КО Е ЕДНО РАЗДАВАНЕ НА КАРТИ ,ВАЖНОТО Е ДА ПОЛУ4И6 ДОБРА РЪКА?????? 

Re: TCF тест за ниво на владеене на френски език за Квебек
Изискване за такъв тест В МОМЕНТА НЯМА. Явно доста сте го закъсали в това ИЧС, че чак лъжете хората за разни тестове, току-виж се записал някойBeky написа:Днес ходих в ИЧС и там прочетох на един постер следното :"ИЧС ще провежда изпитни сесии и курсове за подготовка на новия тест TCF за Квебек,Канада ,който тест ще определя езиковото равнище на кандидат имигрантите за Квебек и ще бъде необходим за канадските власти от 2007г. Тестът обхваща устно разбиране и изразяване" . Някой чувал ли е за такова изискване за 2007г. Какво представлява този тест TCF и на какво ниво на владеене на френски език е?

И за да успокоя и кандидатите и ИЧс, ето акво са казали от Виена:

No, at this moment there is no requirement to pass this test. All that is required is that, when filling out your application, you truthfully state the level of French you have and which you would be able to prove at the interview.
Regards
Lisa Schreiber
agente de bureau
Bureau d'immigration du Qu?bec