Най-голямото богатство на България е природата !
Ако я възродим, както е в Беловежа или Карпатите, ще имаме 100 пъти повече турсти от Гърция. Няма по-красиво място на света от Студен Кладенец !
Какво вопиющо невежество !
-Ако на една страна най-голямо богатство и е природата (без значение дали е гледки, дали е нефт, дали е диаманти) - значи хората не правят нищо ценно.
-Беловежа, Карпати, Гърция, 100 пъти, Студен Кладенец.... ееее не !!!
POSTREACT(ions) SUMMARY
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
Ако я възродим, както е в Беловежа или Карпатите, ще имаме 100 пъти повече турсти от Гърция. Няма по-красиво място на света от Студен Кладенец !
-Ако на една страна най-голямо богатство и е природата (без значение дали е гледки, дали е нефт, дали е диаманти) - значи хората не правят нищо ценно.
Това с пълна сила можеш да го причислиш към всички хвалби за Канада
Българската природа е найстина по-красива от гръцката АКО (важно и трудно условие) игнорираме безкрайните гръцки плажове, острови, палми, слънце и подобни.
Лошото, е, че ако имаме намерение да се перчим със зеленината си влизаме в безнадеждна конкуренция с по-голямата част от европейските държави, които имат несравнимо по-зрелищни и зелени планини от нашите. Само човек, който никога се е виждал алпите може да тръби сериозно за предимствата на нашите олесяващи гордости.
POSTREACT(ions) SUMMARY
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Нима те са само за природа ?????
POSTREACT(ions) SUMMARY
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
Най-голямото богатство на една страна са хората, но само ако са поставени и в подходяща среда.
Например в Канада преди 200 години си е имало същата природа и почти нищо друго (за разлика от Западна Европа например), т.е. хората, които са дошли са направили държавата това, което е. Но от друга страна, ако същите тия хора бяха "спуснати" в центъра на Сахара, какво щяха да направят, освен да измрат един по един ? Така че не са само хората, а пък само природата - още по малко.
roumensp написа:Най-голямото богатство на една страна са хората, но само ако са поставени и в подходяща среда.
Например в Канада преди 200 години си е имало същата природа и почти нищо друго (за разлика от Западна Европа например), т.е. хората, които са дошли са направили държавата това, което е. Но от друга страна, ако същите тия хора бяха "спуснати" в центъра на Сахара, какво щяха да направят, освен да измрат един по един ? Така че не са само хората, а пък само природата - още по малко.
Или с 2 думи - абсолютно безсмислена дискусия.
Ти май изобщо не познаваш историята на Канада. Само за обща култура - първите заселници са били наистина поставени в подходяща среда - мрели са като мухи от студ и скорбут.И едва ли им е било до главата да се възхищават от прекрасната природа.
Има много хвалби, които са били споменавани и преди. Лично аз на първо замисляне се сещам за Canadarm, за IMAX и от по-минало време за Robertson (глава за винт).
POSTREACT(ions) SUMMARY
roumensp написа:Най-голямото богатство на една страна са хората, но само ако са поставени и в подходяща среда.
Или с 2 думи - абсолютно безсмислена дискусия.
Ти май изобщо не познаваш историята на Канада. Само за обща култура - първите заселници са били наистина поставени в подходяща среда - мрели са като мухи от студ и скорбут.И едва ли им е било до главата да се възхищават от прекрасната природа.
Какво общо има това с казаното от мен ? Някога да съм споменавал нещо за възхищение от природата ?
В крайна сметка наясно ли си какво точно искаш да кажеш, защото аз нещо не схващам.
Guinness написа:Ти май изобщо не познаваш историята на Канада. Само за обща култура - първите заселници са били наистина поставени в подходяща среда - мрели са като мухи от студ и скорбут.И едва ли им е било до главата да се възхищават от прекрасната природа.
То, пък една природааа, чак да ти умре магарето...
POSTREACT(ions) SUMMARY
Аз съм това, което ти ще бъдеш, а ти си това, което аз бях.
Guinness написа:Ти май изобщо не познаваш историята на Канада. Само за обща култура - първите заселници са били наистина поставени в подходяща среда - мрели са като мухи от студ и скорбут.И едва ли им е било до главата да се възхищават от прекрасната природа.
Ти някога подавал ли си си носа извън Монреал / Квебек ?