RPRF за консулството във Виена

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
nick

RPRF за консулството във Виена

Мнение от nick »

Някой може ли да ми опише точно как става плащането на RPRF за Виена? Четох, че е през Union bank, но днес като ходих там, ми казаха, че не работят директно с канадска банка, трансферът минава през няколко банки и не могат да ми кажат точно колко ще излезне сумата, имали случаи да се получи по-малко и след това да трябва да доплащаш??? Обиколих няколко други банки, но първо, не работят с CAD и второ, не могат да приведат пари без номер на сметка, а от посолството са ми написали само, че искат парите да се платят в канадски долари в канадска банка и must be made payable to "The Receiver General for Canada". Също, какъв точно документ ви издават, че сте ги внесли? Ако някой може да помогне, много благодаря

POSTREACT(ions) SUMMARY

galateia

За таксата

Мнение от galateia »

Плати я в Булбанк. Ние направихме това миналата седмица. Ако не - в Биохим. Като попиташ там и обясниш за какво става въпрос, те си знаят работата.
Успех!

POSTREACT(ions) SUMMARY

nick

Zdravey Galateia,

Мнение от nick »

Merci mnogo za otgovora ti, no v Bulbank mi kazaha, che ne moga da priveda pari bez da znam bankata i No na smetkata, po koiato gi privejdam, a ot Viena ne sa mi pratili nito ime na banka, nito No na smetka. Edinstveniat nachin bilo s check i nie posle da si tursim kurier da go prati, no puk chekove v CAD ne izdavali, samo v USA. Vie s check li gi pratihte? Molia te, napishi mi po-podrobno kak stava, moje li da ne e v CAD sumata, kakav dokument tochno izpratihte v konsulstvoto kato dokazatelstvo, che ste platili, izobshto vsichko, koeto znaesh. Mnogo ti blagodaria i uspehi na vas.

POSTREACT(ions) SUMMARY

nEiLL

Мнение от nEiLL »

az bqh v syshtata situaciq i platih tochno kakto sa ukazali za "drugi" dyrjavi - moi chovek v USA otide v kanadska banka, plati sumata, vze checka i mi go prati s FedEx..
ne sym siguren dali stava ot BG tyi kato federalnata programa na vienna ne otgovarq za BG i zatova nqmat smetka tuk.. ostava samo varianta s check ot kanadska banka.. :?

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
VanBC
Модератор

Re: Zdravey Galateia,

Мнение от VanBC »

nick написа: Edinstveniat nachin bilo s check i nie posle da si tursim kurier da go prati, no puk chekove v CAD ne izdavali, samo v USA.
Точно така, не можете да приведете парите по банков път (затова и не ви трябва номер на сметка и име на банка), а трябва да пратите чек. Единият вариант е, както го е описал nEiLL, ваш познат в Канада да внесе парите в канадска банка и да ви прати чека. Другият вариант е да намерите българска банка която може да ви издаде чек от името на канадска банка. След като в Биохим са ви казали, че не издават такива чекове, пробвайте другите банки, все някоя трябва да го прави.

POSTREACT(ions) SUMMARY

galateia

За чека

Мнение от galateia »

Дасега всички необходими такси сме превеждали чрез Булбанк и веднъж през Биохим, клон Средец /до Народния театър/ с чекове.
Таксата за визите платихме с чек в Булбанкв в канадски долари, името на банката, която е посочена, е Royal bank of Canada, Toronto.
След което поставяш оригиналния чек /за себе си оставяш копие/, паспортите и по три снимки на човек, направени според съответните изисквания в плик и ги изпращаш с куриерска служба до Виена. Ние ползвахме TNT, струва 55 лева еднопосочно. Също приложихме и писмо да ни върнат поспортите с положените визи по същия куриер и при получаването се заплаща още толкова. За сведение с DHL е 180 лева общо.
Успех!

POSTREACT(ions) SUMMARY

nick

Mnogo, mnogo merci na vsichki i osobeno na Galateia!

Мнение от nick »

Uspiahme v Bulbank. Otnachalo ne iskaha da izdadat check v CAD, no hodiha, pitaha, tursiha niakakva smetka i nakraia stana :D

POSTREACT(ions) SUMMARY

Заключено