kak moje mon conjoin de fait da doide s men v Quebec

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
mony

kak moje mon conjoin de fait da doide s men v Quebec

Мнение от mony »

Zdraveite vsi4ki!
Picha vi s ena goliama molba za savet kakvo da napravia. Imam viza za Quebec, koiato izti4a na 30.03.05. Imam rezervacia za samolet za 14.03.05. Kato kandidatstvah za visata biah sas statut na razvedena. No ot 14 mecetza imam priatel s kogoto jiveem zaedno. Iskam i toi da doide s men v Kanada /po-kasno/ . Kakvo triavba da napravim bez tova da dade otrajenie na moeto pristigane v Kanada /zaradi smianata na semejnia status da ne mi napraviat problemi emigatzionite,zachtoto sam i s dete/? Podrazbrah nechto 4e triabva da kandidatsvame dvamata nanovo kato dvoika. Tova viarno li e? Strah me e da naprovia zapitvane vav Viena sa da ne stаne nechto i da me varnat ot Kanada.
Мерси
borsay

privet

Мнение от borsay »

otivash v kanada, opravyash si dokumentite za prebivavane v quebec, posle se vrasthash v bg i se zenish, sled koeto si vzemash drugarcheto pri sebe si. to may stana traditziya da se genim poradi tazi pricina. mislya che vece i quebec tryabva da ni dava svadben podarak. CESTITO
Аватар
PoLuX
Обратна връзка:

Мнение от PoLuX »

Обаче това вземане на другарчето при себе си не е ли малко дълга и несигурна процедура?
Има ли някой опит в това нещо - да осветли въпроса :-)
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Не съм минал по този път, но мога да кажа какво пише в нормативните им документи. Ако вярвате единствено на опита, просто не обръщайте внимание на думите ми.
Според мен, не съществува вариант, в който да е възможно да отпътувате заедно на посочената дата, просто времето е недостатъчно. Иначе, ако имахте поне няколо месеца на разположение и ако отговаряте на критериите за селекция на семейство (фактическо съжителство), не е невъзможно да се направи. Ако сте твърдо решени да емигрирате заедно, то трябва да се откажете от полета на 14.03.
Не може да се избегнат определени стъпки по процедурата, макар и да е възможно да бъдат ускорени, след съответните обяснения и молби до имиграционните служби. Какво имам предвид.
Няма как да прескочите подаването на молба за сертификат за селекция с необходимите документи до Виена на новия кандидат и преоценката на кандидатурата ви като двойка. Ако всичко е наред (удовлетворявате критериите), ще му бъде издаден сертификат за селекция незабавно. През това време се пуска обяснително писмо до посолството в Букурещ с искане за изпращане на нови формуляри за медицински изследвания. От там естествено ще изчакат сертификата за селекция от Виена за да ви ги изпратят, но ще са предупредени за промяната в обстоятелствата. Изследванията може да ги направите предварително (д-р Савчева е разбран човек) и след това да остане само формалното попълване на формулярите. След медицинските ще ви се издадат нови визи, като върху вече издадените ще се поставят само един печат "Невалидно".
Но за да се решите на този начин на действие, е необходима прецизна оценка на съвместната ви кандидатура.
Другият вариант - женитба след вземане на картата за постоянно пребиващ е също възможен, но е много по-труден и още по-продължителен. В този случай трябва да стартирате процедурата "Събиране на семейство", а там изискванията са повече и са по-трудно изпълними.
Третия вариант е вторият кандидат да стартира процедурата "Квалифициран работник" (ако отговаря на условията) и да дойде в Канада в последствие.
И накрая пак повтарям, това е само едно мнение. Вероятно ще чуете и други. А решенията са си само ваши.
Успех!
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Заключено