Обжалване на глоба за неправилно паркиране
Обжалване на глоба за неправилно паркиране
Тази утрин с интерес открих, че приятелите от общината са ми преместили колата и са ми шибнали 92 КАД глоба.Напълно съм убеден, че не съм извършил нарушение и че когато паркирах нямаше нито временен , нито постоянен знак, забраняващ паркирането на съответното място.Някой има ли опит с подобни ситуации?Сигурно ще е полезно за всеки от нас да знае как да реагира, ако му се случи подобна простотия.
-
- Обратна връзка:
Re: Обжалване на глоба за неправилно паркиране
Mi kakvo da ti kaja. Nai-otdolu na poluchenia dokument (nadiavam se che imash veche) imash 2 optsii- da platish ili da objalvaj v 1 mesechen srok. Popalvash che obajlvash i te triabva da ti otgovoriat i da ti naznachat tam kakvoto mu vikat na tova chudo neshto kato barz sad li e znam liNalex написа:Тази утрин с интерес открих, че приятелите от общината са ми преместили колата и са ми шибнали 92 КАД глоба.Напълно съм убеден, че не съм извършил нарушение и че когато паркирах нямаше нито временен , нито постоянен знак, забраняващ паркирането на съответното място.Някой има ли опит с подобни ситуации?Сигурно ще е полезно за всеки от нас да знае как да реагира, ако му се случи подобна простотия.

Neshto podobno mi se sluchi i na mene, no deliveri-to ako imat znak che sa takiva se polzvat s pravoto da parkirat za kratko vreme na zabraneni mesta i se razminah

Obache s moite veliki poznania po frenski i angliiski pochti nishto ne shvanah. edin pich ot firmata doide da mi pomogne da se opravia.
Chuval sam ot priateli che sa se spasiavai kato sa si praveli snimka pred kolata s zakachenata a neia globa i s data i chas na snimkata, no pri tebe mai ne e imalo kola. Neznam. Malko ti e infoto i nemoga da kaja, no pri vsichki sluchai mojesh da objalvash.
Ima hora gotovi da braniat istinata dokato ot neia ne ostane nishto. (J.R.Openhimer)
Това което е описал pomiar е единствениат начин.Честно казано не знам обаче как ще докажеш че си прав. Сигурно са ти преместили колата заради чистенето на снега.Вече както писах тия гадове го правят най-редовно този номер-паркираш в 6 ч. ве4ерта няма знак.Някъде към 9 ч. лепат знак 4е е забранено паркирането между 19ч -7 ч. .В 6 ч. сутринта ти изнасят колата на някоя съседна улица и ти лепат глобата.От тук се поражда един въпрос към можещите да четът във форума (bgmontreal
) -има ли закон или правилник който да казва колко време по рано трябвада се постави един временен занак преди самият знак да влезе в сила?Ох май не си зададох въпроса правилно ама май става ясно какво питам.
Ама тия работи само в Монтреал ли стават

Ама тия работи само в Монтреал ли стават

Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
За да спите спокойно, ето: "Всяка вечер, когато се прибирате в къщи се спирате до въпросния знак, т.е. до мястото където все още не е поставен и се снимате с днешния вестник, държейки го между главата и знака! Това ви е доказателството!" Приятни коледни и новогодишни сънища!

За да направиш прерия е нужно - пчела и детелина и една мечта голяма. Ако мечтата е достатъчно голяма, може и без пчела и детелина!
- Optimist Creed
.
Да,това е една добра идея.Малко е налудничаво , ама какво да се прави.Тука се опитват да ни правят на луди.Valdi написа:За да спите спокойно, ето: "Всяка вечер, когато се прибирате в къщи се спирате до въпросния знак, т.е. до мястото където все още не е поставен и се снимате с днешния вестник, държейки го между главата и знака! Това ви е доказателството!" Приятни коледни и новогодишни сънища!![]()
![]()
Чудя се дори дали не е възможно доказването на точния час, в който сме паркирали колата, да звънваме на кварталния офис на общината ни и да докладваме :
" Паркирах колата си .Сега часът е 17.37 .Няма оранжеви знаци."
Така ако стане проблем и се появи тикет, може да се направи разпечатка с позвъняванията и точния им час . Това е и добър начин за отговор на техния рекет и стрес ,който ни причиняват.Не мислите ли ?
Не е лесно да си оптимист в Кебек, но ако въпреки това преуспееш там, може да се похвалиш, че си го направил по по-трудния начин. Евала и ашколсум!
-
- Обратна връзка:
Re: .
Mislim. Mislim. Az za tova go i predlojih. Ili nai-dobre da se snimash s edin politsai, koito na goliam list hartia da napishe datata i chasa na snimkata+ info che ne e zabraneno da se parkira. Taka mai shte se spi nai-spokoino. Bе tia moita brakma ne struva 100 dolara i ako mi ia dignat- halal da im eOptimist Creed написа:Да,това е една добра идея.Малко е налудничаво , ама какво да се прави.Тука се опитват да ни правят на луди.Valdi написа:За да спите спокойно, ето: "Всяка вечер, когато се прибирате в къщи се спирате до въпросния знак, т.е. до мястото където все още не е поставен и се снимате с днешния вестник, държейки го между главата и знака! Това ви е доказателството!" Приятни коледни и новогодишни сънища!![]()
![]()
Чудя се дори дали не е възможно доказването на точния час, в който сме паркирали колата, да звънваме на кварталния офис на общината ни и да докладваме :
" Паркирах колата си .Сега часът е 17.37 .Няма оранжеви знаци."
Така ако стане проблем и се появи тикет, може да се направи разпечатка с позвъняванията и точния им час . Това е и добър начин за отговор на техния рекет и стрес ,който ни причиняват.Не мислите ли ?

Ima hora gotovi da braniat istinata dokato ot neia ne ostane nishto. (J.R.Openhimer)
- Optimist Creed
.
A be to ako сме паралии, да.Аз мислех за такъв вариант ,ама собственицата на билдинга ни дава гаражи за по цяла година само.А пък аз за какво да плащам 60 $ на месец през топлите сезони ,когато може спокойно да си паркирам на улицата?Nalex написа:Абе, то май стана битият- бит,е....ят- е..н.Най-хубаво е човек да мойе да си позволи гараж поне за зимните месези и да не се притеснява за глупости.

А бе то ако човек го бодът парите , няма да го притеняват някоя и друга глоба, ама нали още сме на ниски заплати.
Към помяр: То и моята кола е много евтина,ама вероятно ще трябва да си платя вдигането и дори ако не си я потърся. :idea:
Не е лесно да си оптимист в Кебек, но ако въпреки това преуспееш там, може да се похвалиш, че си го направил по по-трудния начин. Евала и ашколсум!
-
- Обратна връзка:
Re: .
Taka e. Tuka proshka nema tehnata m**a imperialisticheska. 60 dolara za garaj tva sa si 720 na godina. Az za tia pari moga edna videostena da si kupia (ot po-evtinite) :idea:Optimist Creed написа:Към помяр: То и моята кола е много евтина,ама вероятно ще трябва да си платя вдигането и дори ако не си я потърся. :idea:
- Hemoglobin
- Любим форумец
- Обратна връзка: