Обжалване на глоба за неправилно паркиране

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Nalex

Обжалване на глоба за неправилно паркиране

Мнение от Nalex »

Тази утрин с интерес открих, че приятелите от общината са ми преместили колата и са ми шибнали 92 КАД глоба.Напълно съм убеден, че не съм извършил нарушение и че когато паркирах нямаше нито временен , нито постоянен знак, забраняващ паркирането на съответното място.Някой има ли опит с подобни ситуации?Сигурно ще е полезно за всеки от нас да знае как да реагира, ако му се случи подобна простотия.
pomiar
Обратна връзка:

Re: Обжалване на глоба за неправилно паркиране

Мнение от pomiar »

Nalex написа:Тази утрин с интерес открих, че приятелите от общината са ми преместили колата и са ми шибнали 92 КАД глоба.Напълно съм убеден, че не съм извършил нарушение и че когато паркирах нямаше нито временен , нито постоянен знак, забраняващ паркирането на съответното място.Някой има ли опит с подобни ситуации?Сигурно ще е полезно за всеки от нас да знае как да реагира, ако му се случи подобна простотия.
Mi kakvo da ti kaja. Nai-otdolu na poluchenia dokument (nadiavam se che imash veche) imash 2 optsii- da platish ili da objalvaj v 1 mesechen srok. Popalvash che obajlvash i te triabva da ti otgovoriat i da ti naznachat tam kakvoto mu vikat na tova chudo neshto kato barz sad li e znam li :roll: Ta tam otivash ti s tvoite dokazatelstva (dano imash takiva) i obshtinskata svinia deto ti e shibnala globata :x Dokazvate pred sadiata versiite si i toi reshava koi kum, koi svat i koi na bulkata brat.
Neshto podobno mi se sluchi i na mene, no deliveri-to ako imat znak che sa takiva se polzvat s pravoto da parkirat za kratko vreme na zabraneni mesta i se razminah :wink:
Obache s moite veliki poznania po frenski i angliiski pochti nishto ne shvanah. edin pich ot firmata doide da mi pomogne da se opravia.
Chuval sam ot priateli che sa se spasiavai kato sa si praveli snimka pred kolata s zakachenata a neia globa i s data i chas na snimkata, no pri tebe mai ne e imalo kola. Neznam. Malko ti e infoto i nemoga da kaja, no pri vsichki sluchai mojesh da objalvash.
Ima hora gotovi da braniat istinata dokato ot neia ne ostane nishto. (J.R.Openhimer)
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Това което е описал pomiar е единствениат начин.Честно казано не знам обаче как ще докажеш че си прав. Сигурно са ти преместили колата заради чистенето на снега.Вече както писах тия гадове го правят най-редовно този номер-паркираш в 6 ч. ве4ерта няма знак.Някъде към 9 ч. лепат знак 4е е забранено паркирането между 19ч -7 ч. .В 6 ч. сутринта ти изнасят колата на някоя съседна улица и ти лепат глобата.От тук се поражда един въпрос към можещите да четът във форума (bgmontreal :wink: ) -има ли закон или правилник който да казва колко време по рано трябвада се постави един временен занак преди самият знак да влезе в сила?Ох май не си зададох въпроса правилно ама май става ясно какво питам.
Ама тия работи само в Монтреал ли стават Изображение
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
Valdi

Мнение от Valdi »

За да спите спокойно, ето: "Всяка вечер, когато се прибирате в къщи се спирате до въпросния знак, т.е. до мястото където все още не е поставен и се снимате с днешния вестник, държейки го между главата и знака! Това ви е доказателството!" Приятни коледни и новогодишни сънища! :D :lol: :wink:
За да направиш прерия е нужно - пчела и детелина и една мечта голяма. Ако мечтата е достатъчно голяма, може и без пчела и детелина!
Аватар
Optimist Creed

.

Мнение от Optimist Creed »

Valdi написа:За да спите спокойно, ето: "Всяка вечер, когато се прибирате в къщи се спирате до въпросния знак, т.е. до мястото където все още не е поставен и се снимате с днешния вестник, държейки го между главата и знака! Това ви е доказателството!" Приятни коледни и новогодишни сънища! :D :lol: :wink:
Да,това е една добра идея.Малко е налудничаво , ама какво да се прави.Тука се опитват да ни правят на луди.

Чудя се дори дали не е възможно доказването на точния час, в който сме паркирали колата, да звънваме на кварталния офис на общината ни и да докладваме :
" Паркирах колата си .Сега часът е 17.37 .Няма оранжеви знаци."

Така ако стане проблем и се появи тикет, може да се направи разпечатка с позвъняванията и точния им час . Това е и добър начин за отговор на техния рекет и стрес ,който ни причиняват.Не мислите ли ?
Не е лесно да си оптимист в Кебек, но ако въпреки това преуспееш там, може да се похвалиш, че си го направил по по-трудния начин. Евала и ашколсум!
pomiar
Обратна връзка:

Re: .

Мнение от pomiar »

Optimist Creed написа:
Valdi написа:За да спите спокойно, ето: "Всяка вечер, когато се прибирате в къщи се спирате до въпросния знак, т.е. до мястото където все още не е поставен и се снимате с днешния вестник, държейки го между главата и знака! Това ви е доказателството!" Приятни коледни и новогодишни сънища! :D :lol: :wink:
Да,това е една добра идея.Малко е налудничаво , ама какво да се прави.Тука се опитват да ни правят на луди.

Чудя се дори дали не е възможно доказването на точния час, в който сме паркирали колата, да звънваме на кварталния офис на общината ни и да докладваме :
" Паркирах колата си .Сега часът е 17.37 .Няма оранжеви знаци."

Така ако стане проблем и се появи тикет, може да се направи разпечатка с позвъняванията и точния им час . Това е и добър начин за отговор на техния рекет и стрес ,който ни причиняват.Не мислите ли ?
Mislim. Mislim. Az za tova go i predlojih. Ili nai-dobre da se snimash s edin politsai, koito na goliam list hartia da napishe datata i chasa na snimkata+ info che ne e zabraneno da se parkira. Taka mai shte se spi nai-spokoino. Bе tia moita brakma ne struva 100 dolara i ako mi ia dignat- halal da im e :twisted:
Ima hora gotovi da braniat istinata dokato ot neia ne ostane nishto. (J.R.Openhimer)
Nalex

Мнение от Nalex »

Абе, то май стана битият- бит,е....ят- е..н.Най-хубаво е човек да мойе да си позволи гараж поне за зимните месези и да не се притеснява за глупости.
Аватар
Optimist Creed

.

Мнение от Optimist Creed »

Nalex написа:Абе, то май стана битият- бит,е....ят- е..н.Най-хубаво е човек да мойе да си позволи гараж поне за зимните месези и да не се притеснява за глупости.
A be to ako сме паралии, да.Аз мислех за такъв вариант ,ама собственицата на билдинга ни дава гаражи за по цяла година само.А пък аз за какво да плащам 60 $ на месец през топлите сезони ,когато може спокойно да си паркирам на улицата? :?

А бе то ако човек го бодът парите , няма да го притеняват някоя и друга глоба, ама нали още сме на ниски заплати.

Към помяр: То и моята кола е много евтина,ама вероятно ще трябва да си платя вдигането и дори ако не си я потърся. :idea:
Не е лесно да си оптимист в Кебек, но ако въпреки това преуспееш там, може да се похвалиш, че си го направил по по-трудния начин. Евала и ашколсум!
pomiar
Обратна връзка:

Re: .

Мнение от pomiar »

Optimist Creed написа:Към помяр: То и моята кола е много евтина,ама вероятно ще трябва да си платя вдигането и дори ако не си я потърся. :idea:
Taka e. Tuka proshka nema tehnata m**a imperialisticheska. 60 dolara za garaj tva sa si 720 na godina. Az za tia pari moga edna videostena da si kupia (ot po-evtinite) :idea:
Nalex

Мнение от Nalex »

Или един Хюндай Accent- 139 КАД.
pomiar
Обратна връзка:

Мнение от pomiar »

Nalex написа:Или един Хюндай Accent- 139 КАД.
Ako ne si izpusnal ednata nula nakraia, to tova veche mi zvuchi kato nedvijima sobstvenost, a tova si e seriozna investitsia :P
Nalex

Мнение от Nalex »

Имах предвид месечно. :lol:
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Nalex обжалва ли глобат аили не.Сподели моля какво е развитието.
Nalex

Мнение от Nalex »

Не съм обжалвал, т.к. нямам никакви доказателства.
Аватар
Hemoglobin
Любим форумец
Любим форумец
Обратна връзка:

Мнение от Hemoglobin »

Ха здравей, Налекс.
Преглеждах старите теми... а бе човек ами свидетели нямаш ли? Това са си пак доказателства. Жена , любовница и пр. нямало ли е с теб в колата?
"Бързата кучка слепи ги ражда"
българска поговорка
Заключено