Банкова референция????

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
nobleman

Банкова референция????

Мнение от nobleman »

УВАЖАЕМИ СЪФОРУМЦИ!
Дайте акъл и споделете в коя българска банка да си направя банкова референция.
Аватар
tornado

Мнение от tornado »

Аз направих моята в АЛИАНЦ. Готини са и не са им високи таксите. :smokin:
Изображение
Аватар
Julia

Мнение от Julia »

Аз използвах услугите на Първа Инвестиционна банка и ако не ме лъже паметта таксата за банковата референция беше 20 EUR (но това беше през април т.г., сега може таксите да са по-високи). Дадоха ми я на следващия ден.
Успех!
Аватар
Dani§Ticho
Обратна връзка:

Мнение от Dani§Ticho »

Ние си извадихме референцията от Експресбанк - таксата е 36 лв. с ДДС. Мисля че там е най-евтино. Такава е таксата и в Корпоративна банка. В Експресбанк обаче вече искат да имаш сметка при тях от преди 6 месеца, и след издаването 7 дни не можеш да теглиш от сумата. За другите банки незнам как е, но май и при тях е така.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Ние като вадихме от ОББ струваше 12 лв. и я направиха за няколко часа.
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

Искам само да вметна нещо за SG Express. Там наистина за издаването на референция искат 36 лв. Но не е вярно, че искат сметката да е от поне 6 месеца. Всъщност изискването е сметката да е от поне месец, а ако е на повече от 6 месеца (един вид лоялен клиент), референцията е безплатна.
Не е вярно също така, че парите се блокират за една седмица след издаването. Ние изтеглихме солидна сума 3 работни дни след като си взехме референциите.
Обаче... Като обслужване банката е под всякаква критика. Поне клоновете, с които си имаме взимане-даване. В единия има една девойка, на която всяка втора реплика и е "ама аз не знам как" или "това не може да се прави". Един път дори ни заяви, че не е възможно да изтегля пари в брой от собствената си сметка! В другия клон редовно ни заяввяваха, че информационната им система не работи :shock: . И то при условие, че сме изчакали да обслужат няколко човека. Даже започнах да се чудя как все става така, че пустата система отказва в момента, в който дойде нашия ред. В последния момчето на касата е много любезно, дори ни поздравява, като ни види случайно на улицата. Обаче шефката на клона е.... Явно не обича да говори с клиенти.
Въпреки всичко проблемите ни със SG са нищо в сравнение с перипетиите в ДСК. Там за да разбереш курса на определена валута, трябва да обиколиш пет-десет гишета, да чуеш няколко пъти "не виждате ли, че съм заета" и в крайна сметка, след около 20 мин да си излезеш и да намериш някое обменно бюро.
За ПИМБ чувам все противоречиви отзиви и така и не се осмелих да отворя сметка при тях.
Aries

Мнение от Aries »

Булбанк - 5 или 10 лева (както им скимне явно).
Недостатъци - при ВНАСЯНЕ и теглене на сума над 2000 лева има такса около 2/1000. Парите трябва да престоят един ден (на другия ден може да се тегли).
LaRue

Re: Банкова референция????

Мнение от LaRue »

nobleman написа:УВАЖАЕМИ СЪФОРУМЦИ!
Дайте акъл и споделете в коя българска банка да си направя банкова референция.
Ти си грамотен човек, предлагам ти да използваш бутончето "Търсене" и след това да ни информираш и нас :idea:
Тази тема се обсъжда всяка седмица тук. :wink:
Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended
Изображение
nobleman

Re: Банкова референция????

Мнение от nobleman »

LaRue написа:Ти си грамотен човек, предлагам ти да използваш бутончето "Търсене" и след това да ни информираш и нас :idea:
Тази тема се обсъжда всяка седмица тук. :wink:
Премиерата на филма "Пришелецът срещу хищника" вече е факт на световните екрани. Дай да не превръщаме този форум в бойно поле.
Що се отнася до моето питане, то е продиктувано от недоверието ми към българската банкова система. А като чета из форума, то и канадската нещо не бива.
pelix

Referencia

Мнение от pelix »

Nie si izwadixme ot ING mnogo lesno no sme klienti ot 3 godini .
Komisionnata beshe simwolicna 5 - 10 lv :D
Uspex
Аватар
Bimba

Мнение от Bimba »

Привет.Ние сме към HVB Биохим там имаме сметка. Референцията струва 20,00лв. Ние лично ги нямаме парите, но направихме следното-
приятел който ни услужи с парите за късмет има сметка в Биохим та той ни ги прехвърли с нареждане по моята сметка за което комисионната е 0,70 лв. и парите на минутата бяха в сметката. Референцията става от днес за утре. На другия ден по-обяд взехме документа и наредих обратно парите комисионна 0,70лв. Това е.
Успех
borsay

privet

Мнение от borsay »

az sastho nyamam doverie v bg bankovata sisteme i zatova si vzeh financial statement ot priyatel koito e sobstvenik na finansova kastha.ne mi napraviha problem kogato si pratih dokumentite i se nadyavam i na entrevueto da e taka.za kvo da im plastham taxi na shibanite bg banki deto, kakto e pisano po-gore rabotyat samo vrazkari"dastheryata na ... baba "mi deto gleda kato dzver komputara!uspeh na vsicki prez noemvri-decembre i pishete kak minava
Заключено