Студент в Квебек
Студент в Квебек
Здрайвейте!
Първо искам да кажа, че прегледах много мнения свързани с кандидатстване в Канада, ходих на страниците на няколко университета, но все още не ми е ясна напълно ситуацията по кандидатстване:
Завърших тази година френска гимназия - имам диплома, която важи за Франция - дори бях си подал на майтап документите за Франция и ме приеха, но на мен ми се ходи в Канада. В момента съм в МЕИ първи курс, но искам да кандидатствам в Канада.
Поправете ме ако се лъжа, но доколкото разбрах таксата е между 1200 $ 4000$
Също доколкото разбрах дипломата ми важи за Канада
Но нито знам какво друго ми трябва нито срокове, нищо.
Много благодарности
Първо искам да кажа, че прегледах много мнения свързани с кандидатстване в Канада, ходих на страниците на няколко университета, но все още не ми е ясна напълно ситуацията по кандидатстване:
Завърших тази година френска гимназия - имам диплома, която важи за Франция - дори бях си подал на майтап документите за Франция и ме приеха, но на мен ми се ходи в Канада. В момента съм в МЕИ първи курс, но искам да кандидатствам в Канада.
Поправете ме ако се лъжа, но доколкото разбрах таксата е между 1200 $ 4000$
Също доколкото разбрах дипломата ми важи за Канада
Но нито знам какво друго ми трябва нито срокове, нищо.
Много благодарности

Undergraduate tuition fees for the academic year
Quebec residents (proof of residency required) who are Canadian citizens or Permanent Residents: $1,668.30
Non-Quebec Canadian citizens and Permanent Residents: $4,012.50
International students (depending on program and courses selected): $8,763.00 - $15,000.00
- Леля Екимка
- Диване
- Обратна връзка:
ммм
--->:(
видно е че най-евтино е да си resident
ще обясните ли как се става такъв и в какъв срок
Още веднъж много благодарности
видно е че най-евтино е да си resident
ще обясните ли как се става такъв и в какъв срок
Още веднъж много благодарности
Izkaray si Bac-a tam, frenskiya go zapochvay otsega, pravish minimum 6 meseca stazh po specialnostta, ne znam dali nyama da mozhesh da go sachetaesh s ucheneto, i kandidatstvash za permanent resident. Drug variant - izkarvash si Bac-a v BG (bac e nay-dalgoto obuchenie), kandidatdtvash kato mezhdunaroden student za magistratura tuk (po-kratko) i kato doydesh tuk da uchish vednaga zapochvash imigracionnata procedura. Veche vaz osnova na tova, che imash diploma za visshe obrazovanie. A nay-dobre - pishi na Canuck. Toj ne e zavarshil v Qc, no pak shte znae mnogo poveche ot men.
Uspeh!
Uspeh!
И аз съм съгласен. Ето ти линка да му пишешsurvivor написа:...A nay-dobre - pishi na Canuck. ...
http://bgcanada.server306.com/pforum/pr ... rofile&u=7
Успех.
за съжаление трудне ще е да станеш резидент без някакво образование и стаж по придобитата специалност затова ако не ти се плащат високи такси за студент тук, планчето на survivor звучи добре, но бавно - от друга страна хубавите нещо в този живот стават бавно. но пък ако вземеш френски бак или метриз може направо да ти го признаят и да почнеш да си бачкаш, което е много добре така че си помисли, а и във франция би трябвало да ти е по-евтино откъм такси за обучение, но не пък и от към разходи за живот....
Eto me i men!
Ami, poumpy e prav. Za residents izliza naistina mnogo po-izgodno da uchat tuk, no ako si edva prvi kurs edva li shte minesh procedurata za PR uspeshno. A, problemat e, che stipendii za magistraturi i doktorati se namirat, no za bakalaureati ne davat. Ti da ne mislish, che na men mi se stoeshe v bg tolkvoa vreme. Oshte ot 9i klas pochnah da pisha na desetki kanadski koleji i universiteti, ama stipendii yok i kolkoto i da ne iskah tryabvashe da izkaram bac v bg.
Az bih te posavetval da se prehvrlish vav Franciya. Hem da si v po-civilizovana strana ot bg, hem da si poddrjash frenskiya vav forma, a i taka shte imash bonus kato kandidatsvash za imigraciya. Kato zavrshish bac vav Franciya, ela v Quebec da napravish magistratura i 6 meseca predi da zavrshish, podavash za residence i si gotov. Kolkoto za taksite, da ne ti puka, shtoto za magistratura shte namerish palna stipendiya, stiga da imash dobr uspeh.
Kakvoto i da reshish, bonne chance! I smelo napred!

Az bih te posavetval da se prehvrlish vav Franciya. Hem da si v po-civilizovana strana ot bg, hem da si poddrjash frenskiya vav forma, a i taka shte imash bonus kato kandidatsvash za imigraciya. Kato zavrshish bac vav Franciya, ela v Quebec da napravish magistratura i 6 meseca predi da zavrshish, podavash za residence i si gotov. Kolkoto za taksite, da ne ti puka, shtoto za magistratura shte namerish palna stipendiya, stiga da imash dobr uspeh.
Kakvoto i da reshish, bonne chance! I smelo napred!

Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид
Горд канадски гражданин в Мадрид

лошо Седларов, Лошо
Мерси за инфото, хора!
Обаче не е много хубаво
Май ще трябва да се ходи във Франция
Обаче не е много хубаво
- Леля Екимка
- Диване
- Обратна връзка:
Re: лошо Седларов, Лошо
ianchov написа:Мерси за инфото, хора!
Обаче не е много хубаво
Ами доколкото си спомням, дете до 21 се води dependent, така че ако си под 21, ако родителите ти имат шансове за емигриране в Канада, може да опитате по този начин.
А какво не и харесваш на Франция? Студент, там - не е лоша переспектива според мен.
-