Дата и час: Съб Яну 19, 2019 6:19 pm

Часовете са според зоната UTC - 5 часа [ DST ]




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 114 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Чет Яну 03, 2019 4:04 am 
Offline

Регистриран на: Сря Яну 02, 2019 9:32 am
Мнения: 9
Здравейте,

Изчетох много сходни теми и разгледах в детайли информация от интернет (най-вече официалните сайтове на Канада разбира се), но все още не се ориентирам и ще съм благодарна на съдействие/насоки от хора, емигрирали в Канада.

Ситуацията е следната: На 25 съм, с висше образование, занимавам се с маркетинг, реклама и онлайн медии, и бих искала да емигрирам в Канада. Английският ми е на отлично ниво - и писмено, и говоримо, френски не съм учила. Приятелят ми е с двойно гражданство (българско и канадско), от 10 години живее в Канада, от скоро се върна в България за ограничен период с цел да планираме в детайли моето заминаване и съответно да заминем заедно. Провинцията, която представлява интерес за нас, е Манитоба.

Първоначалната идея беше да емигрирам по програмата Express Entry, тъй като ми се стори най-прекия и сигурен път към гражданството (целта ми е да работя и живея в Канада напълно легално). След като направя този тест обаче (http://www.cic.gc.ca/ctc-vac/ee-start.asp), според резултата не съм eligible за тази програма. Ако правилно разбирам, тя е ориентирана по-скоро към хора, ангажирани в определени сектори (строителство, земеделие, хранително-вкусова индустрия)? Подвежда ме един от въпросите, свързан именно с тези индустрии.

Друг вариант изглежда е да отида като посетител/турист и от там да си пусна документите за open work permit, надявайки се да бъда одобрена преди изтичането на срока ми на пребиваване?

Ако правилно разбирам от информацията в интернет, дори ако заминем със сключен граждански брак, аз отново не бих могла да работя, но не съм сигурна каква би следвало да предприема след това и ще мога ли да пребивавам легално там в качеството си на съпруга на канадец (дори без право на работа)?

В тази връзка ще се радвам ако споделите опит и насоки относно това коя е най-подходящата програма за мен според спецификите на гореописаната ситуация. Трудно ми е да се ориенирам, програмите са много, но сякаш аз съм в някаква група, в която не съм eligible за нито една конкретно - не съм учащ с желание да пътувам, не съм ангажирана в изброените сектори и т.н. Надявам се да има някой, който е бил в сходна ситуация и може да ме насочи. Целта не е заминаването да стане бързо на всяка цена, а да стане както трябва - т.е в крайна сметка да мога легално да си пребивавам там и да се издържам.

Благодаря ви!


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Яну 03, 2019 4:20 am 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: Пет Юли 23, 2004 6:39 am
Мнения: 9370
Местоположение: Victoria, BC
Извинявай но не можах да разбера каква е ролята на приятеля в цялата тази трудна задача?
Да си пие ракията докато ти проучиш всичко и после благосклонно да се ожени?
Откъде изскочи тая Манитоба като идея. Той какво е работил тия години и къде в Канада?

_________________
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Яну 03, 2019 4:31 am 
Offline

Регистриран на: Сря Яну 02, 2019 9:32 am
Мнения: 9
optics написа:
Извинявай но не можах да разбера каква е ролята на приятеля в цялата тази трудна задача?
Да си пие ракията докато ти проучиш всичко и после благосклонно да се ожени?
Откъде изскочи тая Манитоба като идея. Той какво е работил тия години и къде в Канада?


Привет,

Не, съвсем не е да си пие ракията и т.н - проучваме и двамата, просто аз попаднах на този форум и сметнах, че мнения от първа ръка ще бъдат полезни, поради което и писах. :)
Относно Манитоба - той е живял там, цялото му семейство е там и за момента това е провинцията, към която сме се насочили. Съответно той е работил там до момента, основно като системен администратор. Вписах го в описанието, тъй като не съм сигурна до колко неговия статут на гражданин на Канада би спомогнал или попречил за моята имиграция. На места чета, че ако сключим брак, едва ли не ще ни разследват заради съмнения във фиктивността му (дори да са безпочвени), на други места чета, че е добре да впиша в кандидатстването си, независимо по коя програма, че имам партньор, който е гражданин на Канада. Това ме обърква - искам да инвестирам време и средства в тази програма, при която има най-голям шанс да успея да замина (дори да отнеме година или повече), въпросът е коя е тя.


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Яну 03, 2019 9:58 am 
Offline
Аватар

Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm
Мнения: 8029
Victoria93 написа:
Здравейте,

Изчетох много сходни теми и разгледах в детайли информация от интернет (най-вече официалните сайтове на Канада разбира се), но все още не се ориентирам и ще съм благодарна на съдействие/насоки от хора, емигрирали в Канада.

Ситуацията е следната: На 25 съм, с висше образование, занимавам се с маркетинг, реклама и онлайн медии, и бих искала да емигрирам в Канада. Английският ми е на отлично ниво - и писмено, и говоримо, френски не съм учила. Приятелят ми е с двойно гражданство (българско и канадско), от 10 години живее в Канада, от скоро се върна в България за ограничен период с цел да планираме в детайли моето заминаване и съответно да заминем заедно. Провинцията, която представлява интерес за нас, е Манитоба.

Първоначалната идея беше да емигрирам по програмата Express Entry, тъй като ми се стори най-прекия и сигурен път към гражданството (целта ми е да работя и живея в Канада напълно легално). След като направя този тест обаче (http://www.cic.gc.ca/ctc-vac/ee-start.asp), според резултата не съм eligible за тази програма. Ако правилно разбирам, тя е ориентирана по-скоро към хора, ангажирани в определени сектори (строителство, земеделие, хранително-вкусова индустрия)? Подвежда ме един от въпросите, свързан именно с тези индустрии.

Друг вариант изглежда е да отида като посетител/турист и от там да си пусна документите за open work permit, надявайки се да бъда одобрена преди изтичането на срока ми на пребиваване?

Ако правилно разбирам от информацията в интернет, дори ако заминем със сключен граждански брак, аз отново не бих могла да работя, но не съм сигурна каква би следвало да предприема след това и ще мога ли да пребивавам легално там в качеството си на съпруга на канадец (дори без право на работа)?

В тази връзка ще се радвам ако споделите опит и насоки относно това коя е най-подходящата програма за мен според спецификите на гореописаната ситуация. Трудно ми е да се ориенирам, програмите са много, но сякаш аз съм в някаква група, в която не съм eligible за нито една конкретно - не съм учащ с желание да пътувам, не съм ангажирана в изброените сектори и т.н. Надявам се да има някой, който е бил в сходна ситуация и може да ме насочи. Целта не е заминаването да стане бързо на всяка цена, а да стане както трябва - т.е в крайна сметка да мога легално да си пребивавам там и да се издържам.

Благодаря ви!


Според мен най-удачния вариант във вашият случай е процедурата за семейно спонсориране, вижте линка по-долу.
Първото което ще трябва да направите е да се подпишете, като семейство определено ще ви е по-лесно, макар че могат и да ви зададът въпроси дали брака ви е реален.
Вторият важен въпрос е дали приятелят ви отговаря на условията да бъде спонсор - това предполага след като се подпишете той да се върне в Канада и да има постоянна работа. Учудвам се че той след 10 години в Канада не е наясно с това, както и това че присъствието му в момента в България няма да помогне особено.
Минете ли успешно по тази процедура, крайният резултат наистина е че ще имате ПР статут, който ви дава право да живеете и работите в Канада без ограничения. Не знам от къде сте останали с впечатление че ако сте съпруга на канадски гражданин, няма да имате право да работите.

https://www.canada.ca/en/immigration-re ... ldren.html

_________________
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Яну 03, 2019 11:07 am 
Offline

Регистриран на: Пет Сеп 28, 2012 5:15 am
Мнения: 238
Местоположение: Hull City - срещу премиера
След като прочетох въпроса ви и аз стигам до извода че най лесно и успешно за вас ще стане с брак.
Може да имате висше образование, може да знаете англииски но е важна професията. Ако професията ви не е в списък на търсени професии това е причината да не се получава с онлайн теста.
Коко е прав че ако сключите брак и бъдете спонсорирана ( това е само термин ) ще получите Перманент резидент кард и всички права . Да учите, да работите, да се лекувате ако сте болна. Да взимате заем, да отваряте фирми а след 5 години и канадски паспорт.

Коко също е прав че приятеля ви трябва да бъде одобрен за спонсор.
Самия факт че има Канадски паспорт не е достатъчен. Има и други изискваня към него.

Да ти кажа честно понеже съм добър шахматист виждам няколко хода напред.
Вашата история с приятеля ти ми прилича на шахматна партия.
Той си има неговите причини да играе така ти си имаш своите.
Ако те интересува какъв ход може ти да изиграеш и какво ще спечелиш пиши.
Мога да ти кажа и какво би спечелил той ако ти останеш пасивна а той почне да мести фигурите.


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Яну 03, 2019 12:13 pm 
Offline

Регистриран на: Съб Апр 25, 2009 4:10 pm
Мнения: 90
Имате съобщение на Лични.


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Яну 03, 2019 3:28 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Съб Яну 30, 2010 9:09 pm
Мнения: 4171
Местоположение: Hongcouver, BC Chinada
ivannklv написа:
Имате съобщение на Лични.


:y: Преди години имах подобен въпрос и дори точно заради този въпрос се регистрирах във форума.

Съветите на "ivannklv" за мен бяха безценни.. :handshake:

Моят случай дори беше още по-сложен защото аз не живеех в Канада от повече от десетилетие..

Съвета ми към Виктория е да прочете внимателно личните си съобщения и да дейвства.

С две думи - Брак и Спонсориране..

_________________
diEversity is (((their))) Strength & our Achilles’ heel


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Яну 03, 2019 3:46 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Сря Мар 28, 2007 7:38 pm
Мнения: 10354
Местоположение: Vancouver, BC
На теория може и без брак, като common law partners. Но ще трябва да ровят за доста документи доказващи съвместния им живот.

_________________
The time you enjoy wasting is not wasted time.


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Яну 03, 2019 4:08 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Съб Яну 30, 2010 9:09 pm
Мнения: 4171
Местоположение: Hongcouver, BC Chinada
roumensp написа:
На теория може и без брак, като common law partners. Но ще трябва да ровят за доста документи доказващи съвместния им живот.


Знам, но ще е трудно.. Точно заради това не го и споменах.. Ставаше на въпрос за наи-сигурният вариант..

Друг съвет който аз бих дал (от личен опит) е следният.

Аз първо извадих многократна виза на жена ми за да може да влиза и излиза в/от Канада. След това подадохме за спонсорство и това което направихме е дойдохме да живеем тук докато чакахме процедурата за спонсортство, която в нашият случаи отне около 10 месеца. Когато документите и бяха готови просто пресякохме границата (до вас в Уайт Рок) и се върнахме обратно за да мине лендинг (май се казваше) процедурата.

_________________
diEversity is (((their))) Strength & our Achilles’ heel


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Яну 03, 2019 4:26 pm 
Offline

Регистриран на: Съб Апр 25, 2009 4:10 pm
Мнения: 90
ivandaman написа:
ivannklv написа:
Имате съобщение на Лични.




Съветите на "ivannklv" за мен бяха безценни.. :handshake:

.


:handshake:


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Яну 03, 2019 4:46 pm 
Offline

Регистриран на: Пет Сеп 28, 2012 5:15 am
Мнения: 238
Местоположение: Hull City - срещу премиера
Цитат:
Аз първо извадих многократна виза на жена ми за да може да влиза и излиза в/от Канада. След това подадохме за спонсорство и това което направихме е дойдохме да живеем тук докато чакахме процедурата за спонсортство, която в нашият случаи отне около 10 месеца.


Има обаче една основна разлика.
Спонсора или ти си бил доста активен.
При Виктория обаче случая май е друг.


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Яну 03, 2019 5:36 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Съб Яну 30, 2010 9:09 pm
Мнения: 4171
Местоположение: Hongcouver, BC Chinada
Vedren написа:
Цитат:
Аз първо извадих многократна виза на жена ми за да може да влиза и излиза в/от Канада. След това подадохме за спонсорство и това което направихме е дойдохме да живеем тук докато чакахме процедурата за спонсортство, която в нашият случаи отне около 10 месеца.


Има обаче една основна разлика.
Спонсора или ти си бил доста активен.
При Виктория обаче случая май е друг.


Ами въобще не бях "активен", защото живеех 10 години извън Канада.. Дори не бях попълвал Tax Returns в последните 8 години.
Мисля че процедурата за спонсорство изискваше копие от Option-C или нещо от сорта, но имаше опция ако го нямаш да обясниш защо.. И аз точно това и направих. Написах едно писмо в което обясних че съм бил извън държавата и мотивите ми заради които искам да се върна и резултата беше положителен.

Дали този подход ще проработи за друг, не мога да гарантирам. При мен даде резултат.

_________________
diEversity is (((their))) Strength & our Achilles’ heel


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Яну 03, 2019 5:47 pm 
Offline

Регистриран на: Пет Сеп 28, 2012 5:15 am
Мнения: 238
Местоположение: Hull City - срещу премиера
Да, документа за който говориш се иска от CRA но пак го иска спонсора. Ако не си попълвал данъчни декларации пак пишеш обяснения ти не жена ти. Или с други думи спонсора е активен.

При Виктория споносра за сега седи и гледа.


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Яну 03, 2019 5:50 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пет Апр 02, 2004 2:40 am
Мнения: 5381
Местоположение: България
Спонсора, ако и той е 25 годишен не знам откъде ще изкара дохода, няколко години назад.
Колко доход се изисква за спонсорство по последните изисквания?

_________________
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг


ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Яну 03, 2019 6:01 pm 
Offline

Регистриран на: Пет Сеп 28, 2012 5:15 am
Мнения: 238
Местоположение: Hull City - срещу премиера
Специфична сума за спонсор няма написана черно но бяло. Просто искаш един специфичен документ от данъчните който е за спонсорство. В него пише каквото трябва да пише има и един голям сух печат заради фалшификации.

След това агент на Имиграцията преценява дали ставаш за спонсор. Гледат се доста неща които стават ясни от документите които подавате. Над 10 документа са. Освен че трябва да демонстрираш че може да се грижиш за спонсорирания поемаш и бъдещи ангажименти за следващите 3- 5 години. Какво става ако се разведете, какво става ако спонсорирания остане в Канада и взима социал. Губиш също и право да си спонсор на друга булка в следващите 5 години ако вече не си го загубил това право за сегашната булка ако си спонсорирал и си се развждал преди.
Абе не е лесно. Най лошото е че булката дори и да е в Канада не може да ходи на училище, не може да работи, не може да се лекува, не може да пътува защото може да ви викнат всеки момент на допълнително интервю при имиграционите и ако ви няма не е добре. Стават още по подозрителни и така около година и половина - две в Канада. Ако булката е извън Канада става малко по бързо. Идеята при първия вариант е че сте заедно и не бързат имиграционите.


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 114 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Следваща

Часовете са според зоната UTC - 5 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:
Иди на:  
POWERED_BY
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов