Zdraveite , eto , 4e i na6eto interview mina uspe6no v4era , za koeto na parvo miasto iskam da blagodaria na maika si /bez neinata neocenima pomo6t ne bihme se spravili/ i na u4itelkata mi po frenski Emilia Savova , koiato dade mnogo ot sebe si za moiata podgotovka!!!!!
A sega malko danni za nas:az osnoven kandidat sas specialnost "Himik-bioorganik"/tuk Baba Pena 6te ima da se smee , tia si znae za6to/i btora spec."Himik-u4itel"., na 30 godini , sas 8,5 god. staj po specialnostta , t.e. parvata , otnosno ezicite 6/6 fr. i 6/7 ang. , za majat mi : na 38 godini sas sredno obrazovanie /Tehnikuma po vinaro-lozarstvo-Pleven/,s blizo 20 god staj , ot tiah okolo 15 po specialnostta , s niva na fr.4/4 i angl.4/4!!!!Tuk iskam da otbeleja , 4e majat mi ne e hodil na uroci , kato izklu4im poslednite 2-3 pati , kogato prisastva na moite takiva !Imame da6teri4ka na 4,5 godini , na6eto slan4ice!!!
Biahme ot 12.00 , no vliazohme kam 12.15 , , sled koeto ni pokaniha da se nastanim i Pierre Rivard proiznese svoiata obi4aina re4 , za kakvo sme pokaneni i ...!
Vaprosite kam men biaha:
1. Kakvo sam zavar6ila , kade , kolko godini , kakva stepen , az sam magistar , kakvo rabotia sega , a predi i vsi4ko otnosno dok!
2.Много ме пита за социалната система , аз не биах много подготвена, но затова пак му разказах жси4ко друго , което знаех за Кебек.
3Какви са ми мотивите за емиграциа, имаме ли познати там , от кога са в Монтреал, какво работиат, и други подобни....
Искам да кажа само , 4е превода4ката , когато я погледнах на 1-2 пъти , тя продължи да ми перифразира пак на френски и с една дума никак не ми помагаше , а напротив !!!!!
Мъжът ми говори през цялото време на български , което беше позволено от изпитва6тия!
Банковта референция беше доста солидна , това помогна , а на мен нито ми намали нивото на езика , нито го намали!
За друго не се6там , вси4ко трая около 14ас и 10 минути, нека някои , ако има въпроси да ми се обади на 0887402848 или на 034/20267!
Успех на вси4ки , които им предстои това изпитание и да са по споко !!!!Успех !!!