как се сформира часта детска градина

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Lanselot

как се сформира часта детска градина

Мнение от Lanselot »

Здравейте!Интерисува ме всичко около сформирането на т.нар.Milieu familial или Garderies.Ако някой се занимава с това би ли сподлил с мен какви са изискванията-например от закупуването на къща,дипломи-т.е.иска ли се да си квалифициран преподавател по предучилищна педагогика.От къде мога да намеря формулярите,с които се кандидатства?Колко време минава докато ти разгледат документите и да те одобрят?
Ще се радвам да споделите своя опит.Всяка Ваша информация ще ми бъде полезна.
Благодаря Ви!
Успех и късмет на всички! :)

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
p4eli4ka
Обратна връзка:

Re: как се сформира часта детска градина

Мнение от p4eli4ka »

Ще отговоря на част от въпросите ти, а ти сама ще разбереш защо само на част от тях.

1. За всеки град изискванията са различни. Аз съм в Лавал и тук имат доста повече изисквания за отварянето на семейна детска градина отколкото в Монреал. Напр: тук искат задължително да живееш в къща, двора ти да е ограден с ограда, искат да си извадиш разрешително от общината. За Монреал доколкото знам тези изисквания ги няма - т.е. може да си в апартамент, ако си под наем се иска писменото съгласие на собственика. Изискване, което важи навсякъде е да живееш в жилището, където се намира градината (не може да живееш на друго място).
2. Субсидия - най-добрия вариант да ти потръгне градината е тя да е субсидирана, т.е. родителите ти плащат по 7$ на ден, останалата част я получаваш във формата на субсидия. За това обаче се чака, и се чака дълго. За субсидия се кандидатства по квартал - т.е. намираш в интернет къде се намира Bureau Coordinateur за твоя квартал, отиваш на място и казваш, че искаш да кандидатстваш за субсидия и да те запишат в списък на чакащите. На добра воля е да ти отговорят колко човека има преди теб или колко време се предполага че ще чакаш. Зависи дали си попаднала в квартал, където има търсене. За съжаление не можеш да знаеш тези неща предварително, за да знаеш в кой квартал да се установиш.
3. Образование - ако си на частно, ти изискват само курс за първа помощ, който се кара в рамките на 3-4 часа. Нищо сложно. Ако пък докопаш субсидия, тогава освен курса за първа помощ ти искат и минимум курс за помощник-учител в детска градина (45часа ако не се лъжа, има много фирми, които го предлагат)
4. Разрешително - доколкото знам за Монреал не се изисква такова. Т.е. правиш си градината, пускаш си обявата и чакаш деца, като междувременно се записваш в листа на чакащите за субсидия. Не забравяй разбира се и курса за първа помощ. Форум, от който можеш да научиш много е http://www.magarderie.com" Там също можеш да провериш доколко има предлагане на места в семейни градини в твоя квартал и как вървят цените.

Това са нещата, за които се сещам. Ако те интересува за Лавал, пиши ми ЛС, мога да ти дам доста по-детайлна информация

POSTREACT(ions) SUMMARY

Pour être heureux un an, gagnez au loto. Pour être heureux toute votre vie, aimez ce que vous faites Изображение
Аватар
коце
Обратна връзка:

Re: как се сформира часта детска градина

Мнение от коце »

Познавам един румънец на който жена му има действуваща детска градина на Южния бряг. Ако темата Ви интересува пишете на лични и след неговото съгласие ще ви дам неговия телефон. Говорят и френски и английски, така че по всякаккви практи4ески въпроси включително закупуването или наемането на детска градина можете да се отнасяте към тях.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
Публикувай отговор