Име на бебе
Име на бебе
Здравейте,
Очакваме бебе - момче, и много се затрудняваме с името му. Искаме да е интернационално и да върви добре с БГ фамилия и не можем да измислим нищо подходящо. Може ли да помогнете с информация с какви имена си кръщавате децата в Канада?
Благодаря предварително.
Очакваме бебе - момче, и много се затрудняваме с името му. Искаме да е интернационално и да върви добре с БГ фамилия и не можем да измислим нищо подходящо. Може ли да помогнете с информация с какви имена си кръщавате децата в Канада?
Благодаря предварително.
Re: Име на бебе
Ами дайте да видим фамилията и поне избор на буква нямате ли?
Много е важно двете да се съчетаят за добро звучене... да не стане като с Ричард Груев иначе... 

- ablood
- Обратна връзка:
Не съм сигурен какво неприятно намираш в Ричард Груев.apple написа:Ами дайте да видим фамилията и поне избор на буква нямате ли?Много е важно двете да се съчетаят за добро звучене... да не стане като с Ричард Груев иначе...
По-добри идеи ли имаш? Например Гиър Груев?

Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
- roumensp
Ние избрахме Виктор, еднакво е на всички езици и всеки го произнася правилно.Navi написа:Здравейте,
Благодаря предварително.
Фамилията е Димов, на буква не сме се спрели.
Неприятно не е, но е смешно и това не е само мое мнение. Няма да задълбавам по темата, защото човека не е между живите и не считам за редно да обсъждам повече. Беше само пример, който в БГ ни даваха за неудачна комбинация между име и фамилия още от училище... Иначе на мене лично Гари Груев ми звучи по-добре...ablood написа:Не съм сигурен какво неприятно намираш в Ричард Груев.apple написа:Ами дайте да видим фамилията и поне избор на буква нямате ли?Много е важно двете да се съчетаят за добро звучене... да не стане като с Ричард Груев иначе...
По-добри идеи ли имаш? Например Гиър Груев?

Хубава фамилия! Dan Dimov /звучи много арт и е лесно за запомнянеNavi написа:Фамилията е Димов, на буква не сме се спрели.

- hoyden
- Обратна връзка:
Аз съм за Никола
P.С. Някаква награда за предложилия най-удачното и хубаво име ( според вас), предвижда ли се ?

P.С. Някаква награда за предложилия най-удачното и хубаво име ( според вас), предвижда ли се ?

“Две неща са безгранични: Вселената и човешката глупост. За Вселената все пак не съм сигурен.” Алберт Айнщайн
- optics
- Модератор
Тони
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Димов. Даниел Димов. Даниел се произнася почти 1:1 на английски както на български.Navi написа:Фамилията е Димов, на буква не сме се спрели.
(Bond. James Bond

- Bistra
- Напуснал форума
Мартин. Много популярно ! На френски звучи като Мартен, а на английски идва от Мартин Идън, Аласка, кучета, Джек Лондон....Ихуууу! 

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Най-напред - честито
!
Според мен не трябва да се избира име докато не видиш бебето, дали ще му отива. Аз така направих, имаш право няколко дена да му каваш само "бебето" докато измислиш
... Иначе може всичко, в Канада всичко върви, по-скоро в бг ми е странно че всяко второ дете е Синтия, Катрин, Рене и т.н. Според мен по-екзотични са старобългарските имена, няма какво да ти ги изборявам, всеки ги знае. И без това с това -ов накрая никой няма да ни помисли децата за местни. Моя го взимат за русначе.
Ако имах втори син щях да го кръстя Маламир
.

Според мен не трябва да се избира име докато не видиш бебето, дали ще му отива. Аз така направих, имаш право няколко дена да му каваш само "бебето" докато измислиш

Ако имах втори син щях да го кръстя Маламир

Циганите - на Сатурн !
- ablood
- Обратна връзка:
Бих могъл да предложа доста интересно име на бебето, но ми трябва една допълнителна информация - случайно да имате вече някаква представа за кръвната му група?
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Иван !! 

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
- valioiko
- Модератор
- Обратна връзка:
Аз предлагам Филип!
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков