Валидност на служебната бележка

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
margaret

Валидност на служебната бележка

Мнение от margaret »

Здравейте,
Някой знае ли колко е валидността на служебната бележка издадена от работодател???
Понеже много време ни бавиха академичните справки от университета и вече минаха 25 дни, от както си направихме служебните бележки и дали може да пратим тези или трябва да правим нови?
10/10/2011 - Vienne
02/11/2011 - Accusé
09/10/2012 - Интервю
06/08/2013 - документи Сидни
21/10/2013 - получени формуляри за медицински
30/10/2013 - направени медицински
06/11/2013 - покана за визи
07/12/2013 - получени визи
-----------
2 години и 59 дни
Joya

Re: Валидност на служебната бележка

Мнение от Joya »

Не знам, но мога да кажа, че на интервюто бях със служебна бележка, която беше 31 дена преди интервюто издадена. На нея пишеше да важи пред НОИ и нямаше проблем.
"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
GeSho

Мнение от GeSho »

Служебните бележки нямат валидност, те удостоверават статут към определена дата. От следващата дата ти можеш да напуснеш, но това не прави сл. бележка невалидна, но вече не е актуална. Така че колкото по-нова по-добре, но до 1 месец е съвсем нормален срок.
- Имай в предвид че тя е част от документите доказващи трудов стаж, тъй като трудовата книжка е отворена, има само дата на назначаване по последната ти длъжност. Стажът ти от тази дата до датата на издаване на служебната ти бележка ще бъде зачетен със сигурност, а за останалото време няма да си представила доказателства. В някои случаи 1 месец може и да се окаже много важен!
DSC Виена - 15.09.2011г.
Интервю - 06.09.2013 г
Сидни - 08.10.2013
Баркодове - 26.11.2013г.
Медицински - 12.02.2014
Покана за визи - 05.03.2014
Визи - 05.04.2014
Полет до Монреал - 26.05.2014
Rednik

Мнение от Rednik »

За да не пускам нова тема ще пиша от тази. Отнася се до следното: съпругът ми работи от 2004г. на едно място. Може ли само със служебна бележка да се докаже стажа? В нея пише че той от 2004 до 2011 работи и продължава да работи на въпросното място? Тъй като тр. му книжка не е оформена и ако поиска това може да има неприятности...Водещ ще съм аз.
Надявам се, че някой ще ми отговори!
Аватар
azzura

Мнение от azzura »

Rednik написа:За да не пускам нова тема ще пиша от тази. Отнася се до следното: съпругът ми работи от 2004г. на едно място. Може ли само със служебна бележка да се докаже стажа? В нея пише че той от 2004 до 2011 работи и продължава да работи на въпросното място? Тъй като тр. му книжка не е оформена и ако поиска това може да има неприятности...Водещ ще съм аз.
Надявам се, че някой ще ми отговори!
Как не е оформена? Не е ли нанесено назначаването му, промяна във възнаграждението и т.н.? Никакви неприятности не може да има, ако поиска да му бъде коректно попълнена.
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
Rednik

Мнение от Rednik »

Ами става въпрос за служител...И по-специално за техните пенсионни книжки. В трудовата не пише нищо, а пенсионната е на работа и ако я поиска ще трябва да обяснява за какво и тн...Не е поелзно. Освен акто имате добре звучаща причина. Приемем предложения всякакви :lol:
Аватар
azzura

Мнение от azzura »

Е не знам, моя мъж си взе неговата, без да обяснява много.Честно казано не знам какво ги е лъгал.Може примерно нещо с НАП или НОИ да измислите :D
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
karelia79

Мнение от karelia79 »

Или да кажете, че тегли кредит от Банка и му искат официални документи.
Seul on peut aller plus vite, mais ensemble on peut aller plus loin.
Полет - 16.06.2014 г.
Rednik

Мнение от Rednik »

М да, ще се лъже, но цената си заслужава :devil:
Публикувай отговор