Въпрос от работили на СВОБОДНА ПРАКТИКА без трудови договори

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
dvoika skul

Въпрос от работили на СВОБОДНА ПРАКТИКА без трудови договори

Мнение от dvoika skul »

Какви документи се изискват от хора с висше образование и стаж над 4 години по специалността, но на свободна практика с Авторски /граждански за авторски права/ договори, плащани осигуровки и подавани декларации с описани договори и платени данъци? Проблем ли е липсата на Трудов договор?

Ако си осигурим трудови договори /на прага сме на точно такъв казус, наълно легално/, трябва ли да имаме трудов стаж по този договор 1 година към датата на подаване /изпращане/ на документите, за да получим точки за това? Тоест, трябва ли да изчакаме навършването на година по договор, за да получим точки при подаване на документите?

Кой би бил по-добрия вариянт за нас, носещ повече точки?
в.1. Документи доказващи стаж 4г. по специалността на свободна практика.
в.2. Сключен сега /март/ ТРУДОВ ДОГОВОР и евентуално изпращане на документите догодина по това време.

Как гледат в Канада на хора работили на свободна практика?

Ще се радваме много на отговори касаещи и двете процедури, тъй като не сме решили по коя ще действаме. Аз съм фотограф, а жена ми архитект. Тя ще е водещят кандидат и в двата случая. Езиците за сега няма да споменавам.
Аватар
sudju4e
Обратна връзка:

Re: Въпрос от работили на СВОБОДНА ПРАКТИКА без трудови дого

Мнение от sudju4e »

Според мен няма абсолютно никакъв проблем, че сте били на граждански договор 4 години (много хора работят точно така в чужбина) при положение че са ви плащани и осигуровки и имате год.данъчна декларация. Просто трябва да си направите една осигурителна книжка в която да ви бъде вписан този стаж и въз основа на нея в НОИ ще ви изкарат и документа за осигурителния стаж за чужбина. С осиг.книжка и документ от НОИ за стажа според мен няма кой да не ви го признае (дано само да са подавани коректно наистина декларациите от хората, които са ви наемали за тези услуги и са ви плащали осигуровките)
DSC - 30.04.2010
Entervue - 08.03.2011 - успешно
DRP - Букурещ -23.03.2011
Медицински - 22.08.2011 (направени - 23.08.2011)
Покани - 24.01.2012
Визи - 23.02.2012
Полет - 25.03.2012
Публикувай отговор