Моля за малко помощ от Линко и Демококус

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Аватар
mirokami

Моля за малко помощ от Линко и Демококус

Мнение от mirokami »

Вчера имахме неуспешно интервю, но не съм съгласна с факта че нивото ми на френски беше оценено на 4 при скромното заявено 6 ( имам гимназия 4 години с френски и в университета 250 часа или 26 кредита и много допълнителни частни уроци )
Бях с нагласата че ще ми го вдигне нивото но се оказа обратното
По мое мнение го издразни факта ,че мъжа ми е работил в системата на МВР 20 години като Agent de l'immigration а е със средно-специално обр.Това е окончатерното решение но имам право да обжалвам в 90 дневен срок (така пише в додумента, който ми връчиха)
На кои изпит да се явя и какви нива е необходимо да покрием аз и моят съпруг?
и имаме ли шанс да променим нещо . Ще бъда благодарна на всеки които помогне !

facteur Examen.Pre IQ Selection IQ
Employabilite 12/12 12/12
Domain de formati 6/6 6/16
Experience prof 4/8 4/8
Age 16/16 16/16
Francais inter. orale 8/16 4/16
Angle inter. orale 2/6 1/6
Sejour au Q 0/5 0/5
Famille au Q 0/3 0/3
Conj. scolarite 2/3 2/3
Conj. Domaine for 0/4 0/4
Conj. age 0/3 0/3
Conj. Francais 2/6 2/6
Offre emploi valide 0/10 0/10
Autre facteur 5/19 7/19
Enfants 4/8 4/8
Autonomie financier 1/1 1/1
Adaptabilite 2/6
Total 57 Total 54
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Re: Моля за малко помощ от Линко и Демококус

Мнение от Linko »

Съжалявам за този развой на събитията, но нищо не може да се направи в случая!
Не си доказала дори и 4-то ниво, а по-ниско - към 3-то. Това 4/16 дето е написано, означава че са ти дадени 4 т. от 16 възможни. А за да имаш тези 4 т. означава, че нивото ти е към 3-то от 12 възможни, при заявено 6-то ниво и по двата елемента - разбиране и говорене. И нивото се оценява по показаното по време на интервюто, а не по броят учебни часове в гимназията, университета или езикови курсове. Дори сертификат от международно признат тест по френски да беше показала, пак нямаше да свърши работа. Интервюиращия е този, който решава и оценява какво е нивото на кандидата, дискутирали сме ги тези въпроси във форума неведнъж.
По английски също си показала по-ниски нива от заявените. При заявени 4/4 си показала 2/2 или най-много 3/2 и вместо 2 т. от 6 възможни са ти дали само 1 т.

Да не говорим, неуспехът си е бил зложен по начало във вашата процедура. Вижда се, че при предварителната селекция сте събирали точно изискващият се минимум от 57 т. с така заявените нива по езиците - 6/6 по френски и 4/4 по английски за основният кандидат. Това означава, че дори и да беше доказала заявените от теб нива по езиците, то сте се нуждаели от всичките 6 т. (максимума) за адаптация, давани от интервюиращия за да достигнете минималният праг от 63 т. за селекция. А това очакване е меко казано несериозно.

Та за да бяхте получили сертификати, трябваше да си показала нива доста по-високи от 6/6 (някъде към 8/8 или 9/8) за да вземеш 12 т. от 16-те възможни при тези 2 т. от оценката за адаптивност. Дори при нива 6/6 не минавате.

Сега просто трябва да стартирате отново като се подготвиш по-добре по езиците. Ако желанието за емигриране не угасне естествено.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

Линко подробно е изяснил в друга тема че преценката на интервюиращия относно нивото на езика не може да се оборва със сертификати.
Мислейки по въпроса ми хрумва че това не е необходимо, ако ес подходи така: Да изкара сертификат с достатъчно високо ниво и да помоли да й преизчислят точките в съответствие с променилите се обстоятелства. Промяната в обстоятелствата е повишаване на нивото на езиковите умения СЛЕД интервюто. Не мога да кажа че със сигурност този номер ще мине, но аз бих го направил, дори и да се "набутам" излишно едни 100 лева за явяването на изпит.

Иначе има достатъчно хора, които са успели от втория път, така че.. няма място за губене на надежда!
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Промяната в обстоятелствата трябва да е била налице ПО ВРЕМЕ НА интервюто и да не е била взета предвид поради това, че не е била известна на интервюиращият по обективни причини. Примерно забавяне на документ от държавен орган или институция в България или чужбина, или пък от работодател и т.н.

Промяна на обстоятелствата СЛЕД интервюто не се вземат предвид. Та дори примерно ако не на следващия ден, ами буквално половин час след интервюто да си се явил на тест по френски и си изкарал супервисоки резултати.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Публикувай отговор