Торонто
Торонто
Здравейте на всички в този форум .
Имам идея следващата година 2010 със съпругата ми да се местим в Торонто , искам да помоля ако има някой възможност да ми даде малко информация за града , кварталите , наемите и намирането на работа .Благодаря предварително на всеки който е отделил от ценното си време и е написал нещо тук . В момента живеем в Монтреал , но лично аз хич не съм доволен от града и местните хора , усеща се и дескриминация относно емигрантите тук , с една дума ОТВРАТ .
Имам идея следващата година 2010 със съпругата ми да се местим в Торонто , искам да помоля ако има някой възможност да ми даде малко информация за града , кварталите , наемите и намирането на работа .Благодаря предварително на всеки който е отделил от ценното си време и е написал нещо тук . В момента живеем в Монтреал , но лично аз хич не съм доволен от града и местните хора , усеща се и дескриминация относно емигрантите тук , с една дума ОТВРАТ .
Re: Торонто
Бих ти препоръчал Етобико, но ако си сноб по душа и практикуваш бояджииство, дърводелство или обща работа или пък ти куца английският- Норт Йорк е твоят квартал, но помни!-западната му част е забранена за бели
.
Ако предпочиташ живот като в БГ!-кръчми,цигания,наркомани, включая и риска да ти откраднат колата- то твоята ерия е около Данфорт; ...там като изкрещиш от балкона:"Б*х ваща мама!"- поне стотина души ще се обърнат- така поне ще се чувстваш разбран
-Скарбъро не става, северната част на Ист Йорк е китайска...

Даунтаун от далеч изглежда страхотно, но като наближиш- изглежда като нещо,което е по-добре да се гледа от далеч!
Каква работа търсиш?
Наемите почти са изравнени в по-добрите райони, Вие колко човека сте?

Ако предпочиташ живот като в БГ!-кръчми,цигания,наркомани, включая и риска да ти откраднат колата- то твоята ерия е около Данфорт; ...там като изкрещиш от балкона:"Б*х ваща мама!"- поне стотина души ще се обърнат- така поне ще се чувстваш разбран

-Скарбъро не става, северната част на Ист Йорк е китайска...

Даунтаун от далеч изглежда страхотно, но като наближиш- изглежда като нещо,което е по-добре да се гледа от далеч!

Каква работа търсиш?
Наемите почти са изравнени в по-добрите райони, Вие колко човека сте?
Човек е голям, колкото са големи мечтите му
http://www.youtube.com/watch?v=8QnN4Ob_CPE" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=8QnN4Ob_CPE" onclick="window.open(this.href);return false;
- ablood
- Обратна връзка:
Отрови очакванията на човека да намери райско кътче.
Кой знае как са му описвали Торонто до сега.
Всъщност, ще стане както повечето други преместили се. От безизходица в края на краищата ще му се наложи да си налегне парцалите и да прокопса. И категорично ще твърди, че е взел единственото правилно решение на света, докато 4-те милиона монреалци са заблудени глупаци.
niki477, наистина ли вярваш, че щом не можеш да се реализираш в Монреал, ще го направиш безпроблемно в абсолютно ново и непознато място?
Кой знае как са му описвали Торонто до сега.

Всъщност, ще стане както повечето други преместили се. От безизходица в края на краищата ще му се наложи да си налегне парцалите и да прокопса. И категорично ще твърди, че е взел единственото правилно решение на света, докато 4-те милиона монреалци са заблудени глупаци.
niki477, наистина ли вярваш, че щом не можеш да се реализираш в Монреал, ще го направиш безпроблемно в абсолютно ново и непознато място?
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Всъщност никой от гореизказалите се не е прекарал в Торонто повече от 2-3 часа, ужасЕн от големия лош град
.... Сега се забавляват предимно като си размазват комплексите из форумите, почивайки си, прекрасно реализирани, от удовлетворяващия работен ден. Тъй като не се занимават с четмо и писмо през деня, се налага да творят вечер. Не обръщай внимание. Пиши ми на лични ако те интересува нещо конкретно. Мнението ми ще е чисто лично, естествено, но поне дяма да има пропаганда и психоанализа
.

Циганите - на Сатурн !
А,Аблоод, Торонто е в пъти по добре на намиране на работа и по подредба от Монреала,аз по разхвърлян град от Монреал не бях виждал,най хубавото на Монреал е района около Даун Таун и пристанището има гот старинни сгради европейски стил !ablood написа:Отрови очакванията на човека да намери райско кътче.
Кой знае как са му описвали Торонто до сега.![]()

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Стефан Цанев
Със съпругата ми искаме да се махнем от Монтреал защото аз не говоря френски , за нея не е проблем , тя го говори и пише както българският език , но на мен ми е адски труден , звучи ми като китайски когато чуя местни да говорят . Манталитета на местните не ми харесва , писна ми да слушам как провинция Квебек трябва да е отделна държава и как във федералната част не ставало и англофоните са просто една паплач а не националност както са Кебекарите . Тук празника на Канада не се празнува , просто е един неработен ден , тук се празнува Сен Жан Баптист , това е официялният празник на Квебек . Да незапочвам да обяснявам отношението към хора като мен които неговорят френски , в Монтреал трябва да се говорят и двата езика , но когато влезна в магазин , заведение или държавно учреждение , Аз тръгвам на Английски , отговаря ми се на френски и не желаят местните боклуци да говорят английски . Съпругата ми дойде в Канада първа и тъй като за нея Френският език е като родния Български тя дойде в Монтреал , Аз дойдох след нея 2 години , но сега сме готови да сменим града и сме се спряли на Торонто .
Ела и виж,каква работа си търсиш ?
Според работата и ерията !!
Според работата и ерията !!

Стефан Цанев
Стефан Цанев
На прав път сте.niki477 написа:Със съпругата ми искаме да се махнем от Монтреал защото аз не говоря френски , за нея не е проблем , тя го говори и пише както българският език , но на мен ми е адски труден , звучи ми като китайски когато чуя местни да говорят . Манталитета на местните не ми харесва , писна ми да слушам как провинция Квебек трябва да е отделна държава и как във федералната част не ставало и англофоните са просто една паплач а не националност както са Кебекарите . Тук празника на Канада не се празнува , просто е един неработен ден , тук се празнува Сен Жан Баптист , това е официялният празник на Квебек . Да незапочвам да обяснявам отношението към хора като мен които неговорят френски , в Монтреал трябва да се говорят и двата езика , но когато влезна в магазин , заведение или държавно учреждение , Аз тръгвам на Английски , отговаря ми се на френски и не желаят местните боклуци да говорят английски . Съпругата ми дойде в Канада първа и тъй като за нея Френският език е като родния Български тя дойде в Монтреал , Аз дойдох след нея 2 години , но сега сме готови да сменим града и сме се спряли на Торонто .
Мухата е прав. Според работата ще си търсите район за живеене.
Успех!
Така сега , не съм молил никой да ми прави характеристика , дали съм се реализиръл в Монтреал или не , това си е само мой проблем , и кой каза че не съм се реализиръл тук ?!ablood написа:Отрови очакванията на човека да намери райско кътче.
Кой знае как са му описвали Торонто до сега.![]()
Искаме със съпругата ми да се преместим в Торонто не защото нямаме работа в Монтреал и мизерстваме , напротив , сигурен че живеем доста по добре от 95% от Българите които са в Монтреал , просто не ни харесва града и хората които са тук особенно местните " ТИКВИ". Моля за напред в тази тема нека да пишат хора които живеят в Торонто , мнението на Българи от Монтреал много слабо ме интересува да не кажа че вобще не ме интересува . Тук имаме всичко и не се лишаваме от нищо , не вися по спирки на градският транспорт , не гледам цените по заведенията преди да си поръчаме нещо , ходим си на почивки в Щатите , но не там е въпроса . Със съпругата ми не сме щастливи в този град това е , Монтреал запада от ден на ден докато Торонто и Ванкувър се развиват много много бързо , местните "Гъби" в парламента на Квебек и кметсвото на Монтреал вместо да се вземат в ръце и да направят нещо за града , те се чудят само как да сменят имената на улици и пътни знаци от Английски на Френски . Това са само малка част от причините да желаем да се махнем от тази цигания тук .
Напълно съм съгласен Ники ! 

Стефан Цанев
Стефан Цанев
Оф, ти ако мислиш че тук няма да се ядосваш с кметството
, ама това са бели кахъри. Друго какво да кажем, детските градини са 900-1200 на месец, на дете. Има и по-скъпи. Когато е в майчинство, жената взима само 55% от заплатата а не 70%, както е в Квебек. Застраховките на коли - 100-200 на месец. Цените, около 1/3 по-високи от където и да било другаде в Онтарио.
При смяна на провинция някои професионални лицензи не важат, моя например може да се прехвърли в която и да е друга провинция с малко бюрокрация и пари при смяна на ордера, но не и в Квебек! Те са отделна Канада
.
Предлагам всеки да каже нещо "странно" за Онтарио и Торонто, което мисли че ще е от полза :idea: . Хубавите неща няма какво да ги предъвкваме пак, всеки ги знае
, да се сетим за нещо, което в последствие би се превърнало в "Защо не ми казахте?". Мисля че ще е полезно.
За ники и жена му не, но за новопристигащи, нещо научих днес, не го знаех
.
Даже бременните не са покрити в Онтарио през първите 3 месеца, раждането се плаща от джоба ако нямаш ОНIР ... Така е и в Бр. Колумбия, в Квебек само бременните не плащат. Във другите провинции нищо не се плаща още от кацането, за всички емигранти, не само за бременните, незабавно покритие на здравната каса :idea: ...

При смяна на провинция някои професионални лицензи не важат, моя например може да се прехвърли в която и да е друга провинция с малко бюрокрация и пари при смяна на ордера, но не и в Квебек! Те са отделна Канада

Предлагам всеки да каже нещо "странно" за Онтарио и Торонто, което мисли че ще е от полза :idea: . Хубавите неща няма какво да ги предъвкваме пак, всеки ги знае

За ники и жена му не, но за новопристигащи, нещо научих днес, не го знаех

Даже бременните не са покрити в Онтарио през първите 3 месеца, раждането се плаща от джоба ако нямаш ОНIР ... Така е и в Бр. Колумбия, в Квебек само бременните не плащат. Във другите провинции нищо не се плаща още от кацането, за всички емигранти, не само за бременните, незабавно покритие на здравната каса :idea: ...
Циганите - на Сатурн !
Само да добавя.
Ако ОХИП не е сила имат право на безплатна акушерка при раждане.
http://www.settlement.org/sys/faqs_deta ... id=4000707
плащат само тестовете, които са нужни.
Ако ОХИП не е сила имат право на безплатна акушерка при раждане.
http://www.settlement.org/sys/faqs_deta ... id=4000707
плащат само тестовете, които са нужни.
Онтарио е рая !!
Само,много важно в коя ерия ще живееш ,да се запомни !!!

Само,много важно в коя ерия ще живееш ,да се запомни !!!

Стефан Цанев
Стефан Цанев
niki477, много ми се иска да ти помогна с мнение, но да ти кажа честно е доста трудно човек да бъде конкретен по тази обширна тема.niki477 написа:.....малко информация за града , кварталите , наемите и намирането на работа .....
Торонто е чудесен град. Мога да сравня с Отава, Монтреал и Квебек сити и ги подреждам точно в реда, в които са изписани в текста, макар в последните три да съм била само като турист, но пък съм била по 3 пъти. Не че не ми харесват, напротив всеки си има своят чар, но примерно Монтреал ми се стори страшно неподреден, непредвидим и мога да кажа като цяло разхвърлян.
По мое мнение инфраструктурата в Торонто е отлична. Примерно аз работя на 40 км. от вкъщи и вземам 3 магистрали, което ми отнема 40 мин. и то в пиковите часове.
Има прекрасни паркове, детски площадки, даунтаун е по-нов и приветлив. Има плажове, езеро. Наблизо ти е Ниагара и още десетки интересни местенца, където е близо, достъпно и приятно за отдих в топлите почивни дни. Молове са като че ли по-нови и работят до 9 часа през уикенда, а не до 5 както в Монтреал.
Кварталите (за мен това понятие не е точно, когато се отнася за няколко милионен град - визирам GTA, а не само Торонто), по-скоро бих казала residential areas , са добре подредени. Където и да избере човек да живее, наблизо все има поне 2-3 от основните вериги хранителни магазини.
Със сигурност има ерии, в които е по-добре да не ти стъпва кракът, защото е доста мизерно, но пък къде ги няма?!
Наемите са приблизително от 850 за 1 bedroom в нормален билдинг, а в по-луксозните има и за по 1800 примерно за 2 bedroom.
За намирането на работа - нищо не мога да споделя, което да ти помогне. То е толкова индивидуално, а е и тема, по която има много какво да се научи, ако се чете внимателно форума!

Със сигурност ще се чувстваш по-добре тук във връзка с езика и ти желая много попътен вятър!

Добър оптимистичен отговор на "Жени"
Няма да си навличам греха да сравнявам, но мога да поспоря за цените.

Няма да си навличам греха да сравнявам, но мога да поспоря за цените.
Такъв е наема на Джейн и Финч!!!Жени написа:niki477....niki477 написа:.....малко информация за града , кварталите , наемите и намирането на работа .....
Наемите са приблизително от 850 за 1 bedroom в нормален билдинг...