Второ интервю,моля за съвети.

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Dimitrova

Второ интервю,моля за съвети.

Мнение от Dimitrova »

Здравейте.При нас предстои подновяване на кандидатура след един неуспех.Моля за съвет или да разкажете как мина вашето второ интервю.Имаше ли нещо по-особенно,как се приема от интервюращият,че веднъж не сте одобрени,пита ли ви за предното интервю... и т.н.Благодаря предварително.
Аватар
lonly wolf
Изгонен от форума

Мнение от lonly wolf »

Ще е интересно за нас да споделиш нещо за 1-то ви интервю кога беше кой беше изпитващия и въобще някви подробности щото тука вече чакаме да ни викнат на ринга........
Футбола остана единствения легален начин да си купиш негър...
tora2007

второ интервю

Мнение от tora2007 »

И ние кандидатстваме за втори път .През 2003г започнахме първия път 2004 бяхме на първо интервю ,2005 на второ последно и заради езика ни отказаха.Сега чакаме покана за интервю и незнам подробности как ще е ако някой има повече инфо нека сподели.Не се отказвайте продължавайте битката ние толкова съжаляваме че чакахме толкова много време а не подадохме веднага документите .Но да се надяваме че този пък ще успеем ако нещо не мине добре ще подаваме отново документи докато им писне от нас и ни удобрят :lol: .Успех и ако можем с нещо да помагаме сме на среща
Dimitrova

Мнение от Dimitrova »

Ето малко инфо след като ни скъсаха,дано съм ви полезна lonly wolf:

--------------------------------------------------------------------------------

Съжаляжам, че малко късно пиша, но нямах достъп до сега. Ние бяхме на интервю на 04.12.2007г.. За съжаление нямахме късмет и не получихме така желаните сертификати.Интрвюто премина в рамките на един час, въпросите бяха в общи линии стандартни.Мадам е млада и приветлива, но и взискателна. Според мен тя говори доста бързо и завалва думите. Доста трудно разбирах въпросите, а също ми се наложи да ползвам и преводачката.Накрая ни накара да подпишем договорите за финансова независимост, при което решихме , че сме минали успешно, но уви. Мадам прибра договорите, след което каза, че съжалява и неможе да ни даде серификатите, защото смятала, че незнаем достатъчно добре френски и това ще ни попречи да се интегрираме в Квебек. На това аз и отговорих, че въпреки, че не ни е достатъчно добър френския ние ще продължим да го учим и докато дойде време за заминаване ще го знаем много по-добре и ще можем да се интегрираме успешно в Квебек. При този мой отговор тя повдигна рамена и отгогори , че тя не мисли така, каза да научим по-добре езика и тогава пак да пробваме ако имаме желание. Това в общи линии беше за нашето интервю, надявам се , че другите след нас ще имат повече късмет.
Три месеца по-късно ни изпратиха писмо с мотивацията на мадам за отказ,там обаче се оказа,че не нивото на езика е било проблем,а липсата на три точки от моят стаж ,като военен.
mwanza
Обратна връзка:

Мнение от mwanza »

Здрасти майна :)

Аз съм бил на второ интервю (май ти писах веднъж в твоя тема).

На първото интервю не минах тъй като нямам съответното образование (висше) и то свали мисля 5 точки. Въпреки,че тя ги смята няколко пъти не стана работата. Стаж професия (графичен дизайнер съм) беше ок. Накрая каза -съжалявам, опитайте с друга диплома :shock: ,което аз го разбирам като - купи една фалшива диплома, да му се невдиди пуснала сам 5 човека от сутринта с Българска филология.
Два месеца след интервюто свалиха точките от 75 на 63 за сам човек (доколкото си спомням). Тоест вече покривам изискванията.

Подадох пак абсолютно същите документи. Само трудовата книжка беше актуализирана. И бележки от фирмата и тн.

На второто интервю не са ме питали защо не е станало първия път (те много добре знаят защо). Което не означава, че вас няма да ви питат нещо от рода на - защо толкова много искате да имигирате в Кебек. Странното беше, че интервюто продължи 15 (или 20) мин. Като интервюиращия не ми поиска документ за самоличност (обикновено първо искат паспорта).
Покрих изискванията. Господина ми пожела успех, биенвеню и тн.

Та в заключение ще ти кажа да поработите над тези неща които не достигат. Френски, стаж и тн. вие си знаете.

:beer:
Dimitrova

Мнение от Dimitrova »

Благодаря,че се включи толкова бързо към темата,това което си описал е от полза.Да,определено здраво залягаме над френския,но пък стажа няма как да го оправя,така е при военните-без тр. книжки.Пак ще пускаме същият пакет от док. с малко актуализиране ,пък каквото сабя покаже.Надявам се този път и ние да се от късметлиите.
Аватар
lonly wolf
Изгонен от форума

Мнение от lonly wolf »

защо имам чувството че към някои кандидати подхождат по взискателно отколкото към други не знам това само аз ли си го въобразявам или е така всъщност вие драги колеги как мислите ?!?
Футбола остана единствения легален начин да си купиш негър...
Dimitrova

Мнение от Dimitrova »

Предполагам,че има някаква истина,но по скоро всичко си е до късмет.Все пак ние не сме се отказали и продължаваме на пред.Ако има други като нас и все още се колебаят дали да подновят процедурата да последват нашият пример,не бива отказа на един човек да е решаващо за бъдещето ви.Гонете си мечтите и ще се срещнем в Канада. :thumbsup:
mwanza
Обратна връзка:

Мнение от mwanza »

lonly wolf написа:защо имам чувството че към някои кандидати подхождат по взискателно отколкото към други не знам това само аз ли си го въобразявам или е така всъщност вие драги колеги как мислите ?!?
Да и аз имах такова чувство. И на двете интервюта. Предполагам, че е свъразно с това дали кандидата ще си намери работа после като кацне.
Публикувай отговор