Здравейте на всички.
Ще Ви бъда много благодарна ако ми дадете малко по-подробна информация за всички необходими документи, които трябва да се попълнят и всички процедури, които трябва да се направят от една бременна майка, при пристигането и от България в Калгари. Ще Ви бъда много благодарна. Какви документи трябва да се подават, за да станеш здравно осигурен и евентуално за някакви помощи, при бременност, в случай че не мога да си намеря веднага работа.
Надявам се, че не Ви затруднявам. :briah:
Бебе в Калгари, Канада
Здравната осигуровка за Алберта е $88 на семейство. Здравната карта се получава в момента на записването. Не ти трябват никакви специални документи. Доколкото си спомням документи за самоличност и някакво доказателство, че си landed immigrant. След това трябва да си намериш личен лекар. Личният лекар на жена ми я прати в специална клиника където ходиш на консултации всеки месец. Чувал съм че някои лични лекари не го правят, а те те наблюдават. Ако нямаш проблеми с бременността по правило се правят само 2 видеозона към 3-тия и 5-тия месец.
За помощи не съм сигурен как стои въпроса. За да вземеш майчинство трябва да имаш изработени 600 часа, което е към 4 месеца работа.
Ако имаш други въпроси ми пиши тук или на лични.
За помощи не съм сигурен как стои въпроса. За да вземеш майчинство трябва да имаш изработени 600 часа, което е към 4 месеца работа.
Вие от колко време сте в Калгари? Трудно ли е намирането на личен лекар там? Отне ли Ви много време и нерви търсенето му?koceto77 написа:Здравната осигуровка за Алберта е $88 на семейство. Здравната карта се получава в момента на записването. Не ти трябват никакви специални документи. Доколкото си спомням документи за самоличност и някакво доказателство, че си landed immigrant. След това трябва да си намериш личен лекар. Личният лекар на жена ми я прати в специална клиника където ходиш на консултации всеки месец. Чувал съм че някои лични лекари не го правят, а те те наблюдават. Ако нямаш проблеми с бременността по правило се правят само 2 видеозона към 3-тия и 5-тия месец.
Намирането на личен лекар наистина не е лесно. Ето тук може да търсиш лекари, които набират нови пациенти. Харесваш си някой от списъка и му се обаждаш, за да се увериш, че ще те вземе.
Find a Doctor
Advanced Physician Search
Find a Doctor
Advanced Physician Search