Бебе в Калгари, Канада

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
ookami
Обратна връзка:

Бебе в Калгари, Канада

Мнение от ookami »

Здравейте на всички.
Ще Ви бъда много благодарна ако ми дадете малко по-подробна информация за всички необходими документи, които трябва да се попълнят и всички процедури, които трябва да се направят от една бременна майка, при пристигането и от България в Калгари. Ще Ви бъда много благодарна. Какви документи трябва да се подават, за да станеш здравно осигурен и евентуално за някакви помощи, при бременност, в случай че не мога да си намеря веднага работа.
Надявам се, че не Ви затруднявам. :briah:
koceto77

Мнение от koceto77 »

Здравната осигуровка за Алберта е $88 на семейство. Здравната карта се получава в момента на записването. Не ти трябват никакви специални документи. Доколкото си спомням документи за самоличност и някакво доказателство, че си landed immigrant. След това трябва да си намериш личен лекар. Личният лекар на жена ми я прати в специална клиника където ходиш на консултации всеки месец. Чувал съм че някои лични лекари не го правят, а те те наблюдават. Ако нямаш проблеми с бременността по правило се правят само 2 видеозона към 3-тия и 5-тия месец.

За помощи не съм сигурен как стои въпроса. За да вземеш майчинство трябва да имаш изработени 600 часа, което е към 4 месеца работа.

Ако имаш други въпроси ми пиши тук или на лични. :thumbsup:
Жени

Мнение от Жени »

А дали може да се взема и майчинство от БГ? Не ми се струва възможно, но ако някой знае със сигурност?
ookami
Обратна връзка:

Мнение от ookami »

koceto77 написа:Здравната осигуровка за Алберта е $88 на семейство. Здравната карта се получава в момента на записването. Не ти трябват никакви специални документи. Доколкото си спомням документи за самоличност и някакво доказателство, че си landed immigrant. След това трябва да си намериш личен лекар. Личният лекар на жена ми я прати в специална клиника където ходиш на консултации всеки месец. Чувал съм че някои лични лекари не го правят, а те те наблюдават. Ако нямаш проблеми с бременността по правило се правят само 2 видеозона към 3-тия и 5-тия месец.

За помощи не съм сигурен как стои въпроса. За да вземеш майчинство трябва да имаш изработени 600 часа, което е към 4 месеца работа.

Ако имаш други въпроси ми пиши тук или на лични. :thumbsup:
Вие от колко време сте в Калгари? Трудно ли е намирането на личен лекар там? Отне ли Ви много време и нерви търсенето му?
koceto77

Мнение от koceto77 »

Намирането на личен лекар наистина не е лесно. Ето тук може да търсиш лекари, които набират нови пациенти. Харесваш си някой от списъка и му се обаждаш, за да се увериш, че ще те вземе.
Find a Doctor
Advanced Physician Search
Публикувай отговор